סורבה פירות אדומים עם מרק מלון ושומר
יוסי שטרית, קיטשן מרקט
הצירוף "מרק פירות" יישמע לכם לגמרי אחרת אחרי שתטעמו את המנה הזאת.
חומרים ל-6 מנות
1 מלון בינוני חתוך לקוביות גדולות
1 שומר גדול פרוס
¼ כוס מיץ לימון
1 כף קורנפלור
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
להגשה:
סורבה פירות אדומים או סורבה פרי אחר שאוהבים
אגוזי לוז קצוצים או מסוכרים ("ברס")
אביזרים: מסחטת מיצים קשים*
+ מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומערבבים עד שהסוכר נמס. מניחים בצד ונותנים לסירופ להתקרר לחלוטין. מודדים 125 מ"ל מהסירופ בהם נשתמש למתכון.
+ סוחטים את השומר והמלון במסחטת מיצים ויוצקים את המיץ לסיר. מוסיפים את הסירופ ומיץ הלימון ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים קורנפלור וממשיכים לחמם תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהאש, מסננים דרך מסננת צפופה ומקררים היטב.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בקערה שטוחה כדור סורבה פירות אדומים או כל סורבה אחר. מעל מפזרים מעט אגוזי לוז גרוסים או "ברס" (אגוזי לוז מסוכרים). יוצקים את מרק המלון והשומר מסביב לסורבה ומגישים.
** אם אין לכם מסחטת מיצים – ניתן לטחון היטב את המלון והשומר במעבד מזון, לסנן תוך כדי סחיטה במסננת דקה ולהשתמש בנוזלים שיווצרו ליצירת הרוטב.
תגיות: קיטשן מרקט, אורי שביט, שומר, תותים, קינוח טבעוני, פטל, מלון, מרקר פירות, סורבה פירות, מנות אחרונות, יוסי שטרית
קטגוריות: מתוק