חגיגת ירוקים
מנה שכולה שיר הלל לירוקים של העונה, בתיבול עדין שלא גונב להם את ההצגה. החליפו בירוקים האהובים עליכם בהתאם למצאי בשווקים (במקום שום ירוק אפשר לחתוך גפרורי כרישה או בצל ירוק). אפשר לחלוט את הירקות מראש ולהקפיץ כמה שיותר סמוך להגשה.
150 גרם אפונה סינית, מנוקה מסיבים (קוטמים את השפיץ ומושכים את הסיב החוצה)
150 גרם שעועית רחבה (אפשר גם שעועית ירוקה רגילה), שלמה או חצויה
150 גרם עלים של תרד טורקי (אפשר גם תרד רגיל)
1 גבעול שום ירוק (החלק העבה) חתוך לגפרורים באורך כ-10 ס"מ (מרחיקים את החלקים הסיביים)
1-2 זוקיני, חתוכים לגפרורים ארוכים
6-8 שיני שום טריות, פרוסות דק
שמן זית
מלח גס (רצוי אטלנטי)
להגשה:
חופן עלי נענע טריים
חופן שקדים פרוסים קלויים
+ חולטים את האפונה הסינית, השעועית ורצועות גבעול השום במים רותחים ומומלחים במשך 2 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומעמיקים צבע. מעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח, לעצירת הבישול (המהדרין יחלטו כל ירק בנפרד). מסננים ומניחים להתייבש.
+ יוצקים מעט שמן זית למחבת גדולה ומניחים בה את פרוסות שיני השום. מחממים מעל להבה גבוהה כדקה, עד שהשום מעלה ניחוח (נזהרים שלא ייחרך). מוסיפים את גבעולי השום, האפונה והשעועית ומקפיצים יחד 2-3 דקות. מוסיפים את גפרורי הזוקיני וממשיכים להקפיץ-לערבב 2 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח גס. מקפיצים דקה נוספת ומעבירים לצלחת הגשה. המטרה היא שהירקות יישארו נגיסים ורעננים ולא יתבשלו לגמרי.
+ מפזרים מעל הירקות שבצלחת כמה עלי נענע טריים וחופן שקדים פרוסים קלויים ומגישים.
תגיות: זוקיני, שעועית רחבה, שום ירוק, קישואים, אביב, בצל ירוק, אפונה סינית, פסח, ירקות, כשר לפסח, שעועית ירוקה, אפונה, מוקפץ טבעוני, אורי שביט, מוקפץ צמחוני, תוספת, פסח צמחוני
קטגוריות: ירקות
הי איפה קונים אפונה סינית במחירים שפויים (מצאתי רק במאה שח לקילו)
תודה
אילנה קמינסקי
היי אילנה, לדעתי פשוט צריך לחכות קצת.. זאת תחילת העונה ועדיין אין בכל מקום. כשיהיה יותר היצע, המחיר באופן טבעי יירד. אני באמת לא זוכרת כמה עלה בעונה שעברה, אבל אני מניחה שפחות מהמחיר הזה