סלט גריסי פנינה, עשבים ותאנים צלויות
אני כבר מזמן גורסת שצריך לאמץ את הגריסים לבנות בית קבועות, ולנער מהן את הדימוי האפרפר של מרקים עצובים. הנה דוגמא איך עושים את זה.
2 כוסות (400 גרם) גריסי פנינה, מבושלות לריכוך במים רותחים ומומלחים
1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק)
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 כוס גרגירי רימון (בעונה)
לתאנים:
5 דבלים (תאנים מיובשות)
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס יין לבן
שמן זית, חומץ בלסמי
לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
1 כף רכז רימונים
מיץ מ-1 לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
+ משרים וצולים את התאנים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את הדבלים בקערית. יוצקים עליהן 1/2 כוס מים רותחים ו-1/2 כוס יין לבן ומניחים לספיגה ולריכוך במשך כחצי שעה. מסננים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים על הדבלים שמן זית וחומץ בלסמי. צולים 5-10 דקות, עד שהתאנים משחימות.
+ מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים בקערה גדולה את הגריסים המבושלים, עשבי התיבול הקצוצים והצ'ילי. חותכים את הדבלים הצלויות לרצועות ומוסיפים לסלט (אם יש לכם גרגירי רימון טריים – תוסיפו עכשיו). מתבלים בשמן זית, רכז רימונים, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.