בריאים, טעימים ומסתובבים: כך התחלתי לשתות מים טובים
לאחרונה הגעתי למסקנה שאני צריכה לשתות מים איכותיים יותר מאלה שמגיעים מהברז. אבל אילו מים? כל התשובות בכתבה שלפניכם ויש גם מתכונים
בחודשים האחרונים התחלתי לפלרטט עם השאלה אילו מים אני רוצה לשתות. לא שאני שתיינית מים גדולה (לא גאה בזה, אבל אפילו כשהייתי בהיריון לא הצלחתי לשתות מים כמו שצריך), אבל לאחרונה התחלתי להקדיש לנושא מחשבה. אם אני חושבת כל כך הרבה על מה שאני אוכלת ועל ההשלכות של הבחירה שלנו במזון, איך זה שאני לא משקיעה מחשבה בבחירת המים שאני משתמשת בהם ובמקרה ממלאים משהו כמו 70% מהגוף שלי?
כבר שנים שאצלנו שותים מה שנקרא "מים מהברז" – אני לא אוהבת את כמות הפלסטיק שמתלווה לצריכת מים מינרליים וגם מתקני הסינון למיניהם נראים לי כמו מעבדה לגידול חיידקים. הדיבור המתעצם על החוסר החמור במגנזיום במים מותפלים התחיל לגרום לי לאי נוחות, שלא לדבר על מה שכן נמצא במים – כלור, מתכות כבדות, רעלים וחלקיקים למיניהם. כאן המקום לומר שאני לא מתיימרת להיות מומחית לנושא – ההחלטה שלי היא רק שלי, אבל מכיוון שיש לי הרגשה שעליתי על פתרון מוצלח לסוגיה וגם הבטחתי לפרסם אותו, אני משתפת את הסיפור עם כל מי שזה מעניין אותו.
ומתברר שזה מעניין כל כך הרבה אנשים! פוסט התייעצות תמים שהעליתי לפייסבוק גרר המון תגובות, דיונים, הצעות ושאלות. בשלב הזה כבר היה לי כיוון, אחרי שהתייעצתי עם רופאים ומומחי תזונה, שהובילו אותי למסקנת האוסמוזה ההפוכה. אבל לצד ההמלצות, אחרים הזהירו שהמים שמתקבלים מהמערכת הזו לא טעימים וחסרים את כל הדברים הטובים שצריכים להיות במים. רגע לפני שהתחלתי להתייאש, היקום (תודה לממליצים!) שלח אלי פתרון מפתיע בדמות קבוצה של יזמים צעירים, מעוררי השראה ומלאי חזון, שהמטרה שלהם בחיים היא להביא לעולם מים טובים באמת, בדיוק כמו אלה שפורצים ממעיין טהור וגולשים במפלים.
התברר לי שבדיוק כשהתחלתי בחיפושים שלי, החברה שלהם MAYU החלה בשלב הראשון במיזם – קמפיין מימון המונים מצליח בטירוף, שגרף תוך שלושה שבועות כמעט חצי מיליון דולר ועוד היד נטויה! בקמפיין הם מציעים למכירה כד מים מהפנט (בחיי, תיכנסו לראות) שמייצר מערבולת בלתי פוסקת (לא צריך להיות מומחה כדי לדעת שמים עומדים זה לא להיט). כל מים שתכניסו לכד ישתבחו בזכות התנועה שמחדירה אליהם חמצן, מנדפת שאריות של כלור וטעמי לוואי, ומאזנת את החומציות שלהם. **עדכון** המיזם הסתיים בגיוס של למעלה מחצי מיליון דולר והכדים יסופקו בעוד כמה חודשים לתומכים.
אמרתי לכם שהם מהפנטים. המים של מאיו
הכד והקמפיין הם רק ההתחלה – המערכת המלאה של MAYU נמצאת עדיין בפיתוח וכשתהיה מוכנה היא תספק מים משובחים שעוברים שלושה שלבים: אידוי ועיבוי לקבלת מים מזוקקים (זוכרים מבית ספר את ההסבר על הים, הגשם והעננים?). אחר כך המים יסתחררו בכד זכוכית גדול (דיברנו על מינימום פלסטיק) ובסיום התהליך יתווספו אליהם תערובות של מינרלים משובחים, שמחקות באופן מדויק את תמהיל המינרלים הקיים במעיינות בטבע. זה אולי נשמע קצת יומרני אבל אחרי שערכתי אצלם "טעימת מים" (כמו עם יין, רק בלי הסוטול) השתכנעתי לגמרי – המים האלה כל כך טעימים, מחליקים בגרון, עושים חשק לשתות ומכילים את כל מה שהגוף שלנו צריך לקבל מהם, בלי כל הצרות האחרות (ראיתי במו עיניי את ההבדל במכשיר שמודד כמה מרכיבים מומסים יש במים).
הפיתוח המסקרן הזה נולד אחרי תחקיר של 5 שנים, שהתחיל מאותה שאלה פשוטה ששאלו את עצמם שני שכנים, שי עדן וזאב זהר: איזה מים הכי כדאי לשתות? הם ניסו כל שיטת סינון אפשרית בארץ ובעולם, מדדו, טעמו וניסו ולא מצאו פתרון מוצלח. זה היה הרגע בו החליטו לייצר עבור עצמם, בעזרת גיאולוגים, מומחי מים וכימאים, את המים הכי טובים שהם רוצים לשתות: מים נקיים, מאוזנים, טעימים ועשירים במינרלים כמו בטבע. עוד פרטים על המערכת, האנשים שמאחוריה והתהליך אתם יכולים למצוא ממש כאן.
עד שהמערכת הזו תהיה מוכנה יעבור לא מעט זמן, אז מה עושה מישהי כמוני שרוצה להתחיל לשתות את המים האלה כבר עכשיו? מצטרפת לפיילוט שכבר התחיל לרוץ וכל מי שרוצה יכול לפנות לחברה ולהצטרף אליו. הפיילוט כולל התקנה במחיר מוזל של מערכת אוסמוזה הפוכה (הכי מוצלחת שקיימת עד שתגיע ה"אידוי-עיבוי") ומנוי לאספקה של תמיסות מינרלים, שבשלב זה תערבבו עם המים בעצמכם. אני מתנסה במים האלה כבר שבועיים תוך שיתוף פעולה עם המיזם – לשתייה, שייקים ובישול – ומבסוטית לאללה. אני באמת שמחה על ההזדמנות לספר לכם עליהם, לא רק בגלל המקצועיות, הנחישות והניצוץ שראיתי בעיניים של שי וזאב, אלא גם בגלל שמדובר בסטארט-אפ צעיר ומקומי מעמק חפר, של אנשים טובים עם לב גדול, שבאמת רוצים להפוך את החיים של כולנו לטובים ובריאים יותר.
אם אתם רוצים להצטרף לפיילוט וליהנות מהמים האלה כבר מעכשיו, אתם מוזמנים לשלוח מייל לכתובת Halel@mayuwater.com
הבטחתי שיהיו גם מתכונים, אז הנה עוד דרך כיפית ליהנות ממים טובים – להוסיף להם טעמים טבעיים ומרעננים. שי מ"מאיו" מציעה להכניס לכד חופן אוכמניות קפואות או פרוסות ליים דקות, להוסיף עלי מנטה טריים ולשמור במקרר עד להגשה. לרוויה!
ויש גם מתכונים למרקים בריאים וטעימים, מתאימים בול לעונה הקרירה:
מרק דלעת, שומר וכרישה
מרק עגבניות
מרק ירקות עשיר
מרק אפונה
אוקיי, רק שני דברים, כי אין לי כח ליותר.
א. "תמהיל המינרלים הקיים במעיינות בטבע" – אין דבר כזה. תמהיל המינרלים בכל מקום שונה כתלות בקרקע, והרבה פעמים מכיל רעלים, או סתם מינון גבוהה מדי של כל מי דברים. את מוזמנת לדגום מעיינות טבעיים לחלוטין (ללא כל זיהום!!!) באיזור נחל קדם, לחוף ים המלח. ממולץ לשתייה 0/10.
ב. אין שום קשר בין הטעם לאיכות הבריאותית או אחרת. באילת היו שנים מים מותפלים באיכות גבוהה עם טעם נוראי. בשנות התשעים (נראה לי) הוחלט להוסיף להם מלחים, ללא הצדקה בריאותית, כדי שיהיו טעימים.
אז אם המוצר שפרסמת עושה לך מים טעימים – בכיף לכי על זה. רק בבקשה אל תעטפי את זה באיצטלה בריאותית כי זו פשוט הטעייה.
היי דרור, תודה על המשוב. אין דבר שחשוב לי יותר מלהיות מדוייקת ולכן גם אמרתי – זה מה שאני חושבת, אלה מסקנותיי ואני בשום אופן לא מומחית לנושא. התרשמתי מפגישה של שעתיים בה שמעתי הכל על התהליך ועל המים, על המרכיבים של תערובות המינרלים ומאיפה בדיוק מלקטים אותם. כמובן שהכוונה – ואולי לא התנסחתי נכון – שהם "מחקים" תמהיל מינרלים של מעיינות ספציפיים שניתחו את תכולת המינרלים שלהם (כמובן לא מוסיפים למים רעלים). שמות המעיינות אפילו רשומים על בקבוקי התמיסות ואפשר לדעת בדיוק אילו מינרלים יש בהם. לגבי הטעם – ברור שיש מים איכותיים עם טעם נורא, זו באמת בעיה שאותה הם רצו לפתור. הרעיון היה לנקות את המים מכל מה שלא טוב בהם, להוסיף מה שטוב ובסוף שכולם ירצו לשתות אותם.. זה לא אחד במקום השני, אלא בנוסף. הבעיה חמורה יותר בעיני כשאנשים נהנים ממים טעימים, שבדיעבד מתברר מכילים המון חומרים זרים ורעים לגוף. מקווה שהתשובה שלי עזרה להבהיר את הדברים 🙂
הי דרור.
חבל שאין לך כח ליותר משני דברים. ?
א. צודק לגמרי. אנחנו כמובן מכינים תרכובות מים רק ממעיינות טובים.
לפני שאנו "משכפלים אותם" עם המינרלים הטבעיים שלנו, אנחנו שולחים את מי המעיין לבדיקות מעבדה קפדניות הכוללות סריקת מתכות, סריקה לחומרי הדברה, תרכובות אורגניות ועוד.
גם המינרלים שלנו עוברים בדיקות דומות.
ב. אמת אך לא תמיד:
חומרים כמו סולפידים נותנים למים טעם של ביצה ויכולים להעיד כי המים ישבו זמן רב מידי בתוך מיכל או מאגר עד שהתפתחו בהם תנאים אנארוביים.
לכלור יש טעם לא נעים והוא בעצמו אינו תורם ל"בריאות" המים- כדאי להוציא אותו לפני השתייה
אבל הצדק איתך בעניין חומרים רבים מאוד מזיקים וללא טעם כגון עפרת, ארסן, אנטימוני ועוד רבים ולא טובים 🙂
המערבל הביתי יוציא את רוב הסולפידים ויעשיר את המים בחמצן אך לא יטפל במתכות כבדות וחומרים אורגניים בלתי נדיפים. לכן מאיו ממליצה על מערכת טיהור אשר מוציאה ה כ ל מהמים (אוסמוזה\זיקוק), אח"כ אוורור עם הוספת מינרלים. לקבלת מים טעימים, בריאים ומבסוטים (ובקרוב מאוד גם מותאמים אישית). הכל ממי ברז.
אנחנו יודעים שבמים שלנו אין את החומרים הנ"ל ובכך מבטיחים גם למי ששותה את המים שלנו – מים טעימים וטובים. ללא כלור, רעלנים, ושאר מרעין בישין.
איך מגיע לסניף בישראל ? טלפון , דוא"ל ? מצאתי טלפון אך לא עונים ?
שלום אורי וגלעד רציתי לשאול האם במיו חושבים על הדאוטריום שנמצא הרבה בים ובטח במים המותפלים שלנו בברז לפני כחודש ויותר הם גם היו עכורים מאוד במשך שבועיים וזה פסק מאז , מי יודע עד מתי ? ודאוטריום אינו מוסיף בריאות ואף גורע ממנה , וכל נסיון או פרוייקט של מיו ,ושאר החברה זאב ושי וגם של אורי להפיץ ולייצר מים בריאים יבורך !!! . גלעד אשמח אם תיצור קשר איתי במייל שלי , להבנה והתרשמות ,,,, כי התרגום של גוגל לא מאה אחוז וטכנולוגית אני בקושי מדדה ,,, NZKHEV@GMAIL.COM
דרור נראה לי שכדאי שתכנס לאתר שלהם ותקרא את הדברים שהם עבדו עליהם במוצר המעולה שלהם לפני שאתה "עף" בביקורת כעוסה על הכותבת שבסך הכל שכתבה את הכתוב באתר שלהם מאנגלית לעברית.
היי. כתבת שמחמלץ לשתיה 0/10 . מה זה 0/10?