בריאים, טעימים ומסתובבים: כך התחלתי לשתות מים טובים

7 תגובות לפוסט

  1. דרור הגיב:

    אוקיי, רק שני דברים, כי אין לי כח ליותר.
    א. "תמהיל המינרלים הקיים במעיינות בטבע" – אין דבר כזה. תמהיל המינרלים בכל מקום שונה כתלות בקרקע, והרבה פעמים מכיל רעלים, או סתם מינון גבוהה מדי של כל מי דברים. את מוזמנת לדגום מעיינות טבעיים לחלוטין (ללא כל זיהום!!!) באיזור נחל קדם, לחוף ים המלח. ממולץ לשתייה 0/10.
    ב. אין שום קשר בין הטעם לאיכות הבריאותית או אחרת. באילת היו שנים מים מותפלים באיכות גבוהה עם טעם נוראי. בשנות התשעים (נראה לי) הוחלט להוסיף להם מלחים, ללא הצדקה בריאותית, כדי שיהיו טעימים.

    אז אם המוצר שפרסמת עושה לך מים טעימים – בכיף לכי על זה. רק בבקשה אל תעטפי את זה באיצטלה בריאותית כי זו פשוט הטעייה.

    • אורי הגיב:

      היי דרור, תודה על המשוב. אין דבר שחשוב לי יותר מלהיות מדוייקת ולכן גם אמרתי – זה מה שאני חושבת, אלה מסקנותיי ואני בשום אופן לא מומחית לנושא. התרשמתי מפגישה של שעתיים בה שמעתי הכל על התהליך ועל המים, על המרכיבים של תערובות המינרלים ומאיפה בדיוק מלקטים אותם. כמובן שהכוונה – ואולי לא התנסחתי נכון – שהם "מחקים" תמהיל מינרלים של מעיינות ספציפיים שניתחו את תכולת המינרלים שלהם (כמובן לא מוסיפים למים רעלים). שמות המעיינות אפילו רשומים על בקבוקי התמיסות ואפשר לדעת בדיוק אילו מינרלים יש בהם. לגבי הטעם – ברור שיש מים איכותיים עם טעם נורא, זו באמת בעיה שאותה הם רצו לפתור. הרעיון היה לנקות את המים מכל מה שלא טוב בהם, להוסיף מה שטוב ובסוף שכולם ירצו לשתות אותם.. זה לא אחד במקום השני, אלא בנוסף. הבעיה חמורה יותר בעיני כשאנשים נהנים ממים טעימים, שבדיעבד מתברר מכילים המון חומרים זרים ורעים לגוף. מקווה שהתשובה שלי עזרה להבהיר את הדברים 🙂

    • גלעד מMAYU הגיב:

      הי דרור.
      חבל שאין לך כח ליותר משני דברים. ?
      א. צודק לגמרי. אנחנו כמובן מכינים תרכובות מים רק ממעיינות טובים.
      לפני שאנו "משכפלים אותם" עם המינרלים הטבעיים שלנו, אנחנו שולחים את מי המעיין לבדיקות מעבדה קפדניות הכוללות סריקת מתכות, סריקה לחומרי הדברה, תרכובות אורגניות ועוד.
      גם המינרלים שלנו עוברים בדיקות דומות.
      ב. אמת אך לא תמיד:
      חומרים כמו סולפידים נותנים למים טעם של ביצה ויכולים להעיד כי המים ישבו זמן רב מידי בתוך מיכל או מאגר עד שהתפתחו בהם תנאים אנארוביים.
      לכלור יש טעם לא נעים והוא בעצמו אינו תורם ל"בריאות" המים- כדאי להוציא אותו לפני השתייה
      אבל הצדק איתך בעניין חומרים רבים מאוד מזיקים וללא טעם כגון עפרת, ארסן, אנטימוני ועוד רבים ולא טובים 🙂
      המערבל הביתי יוציא את רוב הסולפידים ויעשיר את המים בחמצן אך לא יטפל במתכות כבדות וחומרים אורגניים בלתי נדיפים. לכן מאיו ממליצה על מערכת טיהור אשר מוציאה ה כ ל מהמים (אוסמוזה\זיקוק), אח"כ אוורור עם הוספת מינרלים. לקבלת מים טעימים, בריאים ומבסוטים (ובקרוב מאוד גם מותאמים אישית). הכל ממי ברז.

      אנחנו יודעים שבמים שלנו אין את החומרים הנ"ל ובכך מבטיחים גם למי ששותה את המים שלנו – מים טעימים וטובים. ללא כלור, רעלנים, ושאר מרעין בישין.

      • ארי הגיב:

        איך מגיע לסניף בישראל ? טלפון , דוא"ל ? מצאתי טלפון אך לא עונים ?

      • מזליקה הגיב:

        שלום אורי וגלעד רציתי לשאול האם במיו חושבים על הדאוטריום שנמצא הרבה בים ובטח במים המותפלים שלנו בברז לפני כחודש ויותר הם גם היו עכורים מאוד במשך שבועיים וזה פסק מאז , מי יודע עד מתי ? ודאוטריום אינו מוסיף בריאות ואף גורע ממנה , וכל נסיון או פרוייקט של מיו ,ושאר החברה זאב ושי וגם של אורי להפיץ ולייצר מים בריאים יבורך !!! . גלעד אשמח אם תיצור קשר איתי במייל שלי , להבנה והתרשמות ,,,, כי התרגום של גוגל לא מאה אחוז וטכנולוגית אני בקושי מדדה ,,, NZKHEV@GMAIL.COM

    • שני הגיב:

      דרור נראה לי שכדאי שתכנס לאתר שלהם ותקרא את הדברים שהם עבדו עליהם במוצר המעולה שלהם לפני שאתה "עף" בביקורת כעוסה על הכותבת שבסך הכל שכתבה את הכתוב באתר שלהם מאנגלית לעברית.

    • Chenni הגיב:

      היי. כתבת שמחמלץ לשתיה 0/10 . מה זה 0/10?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |