חומוס ביתי
את המתכון קיבלתי מאסף, אבל את הטחינה הרגילה החלפתי בטחינה משומשום מלא, לא רק בגלל הבריאות אלא בעיקר בגלל הטעם. יודעי דבר אומרים שכמה שיותר טחינה, ככה החומוס יוצא יותר טעים. זאת ההזדמנות שלכם לשחק עם הכמויות של הטחינה, הלימון, השום והכמון, עד שתגיעו לחומוס המושלם שלכם
רוצים לראות כמה זה קל? צפו בסרטון הכנת חומוס שהפקתי לחברת סוגת:
150 גרם (או 500 גרם אם רוצים שיישאר לפעם הבאה) חומוס קטן מזן "הדס", מושרה במים לפחות 24 שעות (מחליפים את המים כל כמה שעות, בלילה אפשר לאחסן במקרר)
1/2 כוס (או יותר) טחינה איכותית רגילה או מלאה
מיץ מ-1 לימון
3-4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית (לא חובה בכלל)
1/2 כפית מלח, כמון לפי הטעם
+ מסננים את גרגירי החומוס ממי ההשריה ומעבירים לסיר גדול. ממלאים בשפע מים נקיים ומבשלים 3-4 שעות, עד שהגרגירים רכים מאד (בסיר לחץ זה ייקח בערך שעתיים). אפשר להוסיף למי הבישול בצל שלם, אבל לא להמליח אותם.
+ מסננים את הגרגירים, שומרים את מי הבישול ומניחים להתקרר מעט. להכנת הממרח משתמשים ב 1/2 2 כוסות חומוס מבושל.
+ מכניסים את הגרגירים לקנקן הבלנדר (אפשר גם בבלנדר מוט או במעבד מזון), מוסיפים את מיץ הלימון, השום, שמן הזית המלח ומעט כמון. מוסיפים ממי הבישול ששמרתם כמעט עד כיסוי הגרגירים (או קצת פחות) וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה (כמה היא תהיה חלקה תלוי במכשיר, ברצון ובסבלנות שלכם לחכות. אני הכנתי חומוס גרגירי). העיסה צריכה להיות דלילה כדי להיטחן כמו שצריך.
+ מוסיפים את הטחינה (אפשר להוסיף אפילו כוס) וממשיכים לטחון עד שהמחית מתאחדת. מגישים עם שמן זית, פפריקה מתוקה, סומאק, צנוברים או גרגירי חומוס שלמים חמימים, איך שאוהבים.
ואפשר להכין גם חומוס אבוקדו משגע
מתכון לפיתות ביתיות טריות
תגיות: חומוס בבית, מתכון לחומוס, חומוס, אסף מבורך, אורי שביט, יום העצמאות, פיתות
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות, קטניות
יצא נהדר!! הטריק של להקפיא את הגרגירים חוסך המון התעסקות:)
האם חומוס רגיל של סוגת גם יכול לעבוד כאן?
אם לא, איפה מוצאים חומוס מזן הדס?
בהחלט, החומוס הקטן (יש גם חומוס ענק) של סוגת יהיה מצוין.
הי אורי. קודם כל תודה על עשרות מתכונים מעולים. את מככבת אצלי במטבח 🙂 שאלת חומוס: את כותבת לבשל את החומוס עם מעט יותר מים מגובה הכיסוי, אבל בבישול הארוך הם תמיד מתאדים וצריך להוסיף עוד ועוד. אולי אני עושה משהו לא בסדר?
היי, תודה!! לגבי החומוס, אני אתקן את זה – אפשר לגמרי לבשל בשפע מים מלכתחילה. ואפשר גם לכסות את הסיר כדי לצמצם את האידוי של הנוזלים.
תודה רבה!