מרק חומוס, מנגולד וכרישה
הכרישה התחברה הפעם לצרור המנגולד שנאסף יחד איתה והתכרבלה בסיר עם חומוסים רכים (שעלו במקרה הזה מהמקפיא, אבל אתם ממש מוזמנים להשרות ולבשל אותם מראש "כמו שצריך"). לא השתמשתי בציר ירקות (למרות שזה הכי מומלץ), אלא הוספתי למרק שורשים נותני טעם. התוצאה: נוזל צלול ועשיר טעמים, שמזמין כמה כפות של אורז לבן בתחתית הקערה. מי שפחות אוהב את הטוויסט הלימוני, יכול להוסיף את המיץ רק למי שמבקש, ממש לפני ההגשה.
800 גרם חומוס מבושל (אפשר קפוא)
צרור מנגולד שטוף היטב, קצוץ גס
1 ענף כרישה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
5 שיני שום קצוצות
1 גזר גדול פרוס גס
ראש סלרי קלוף וחתוך גס
צרור קטן גבעולי סלרי (אפשר להשתמש באלה של ה"ראש")
צרור קטן פטרוזיליה
2-3 עלי דפנה
1/2 כפית סוכר חום
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
מיץ מחצי לימון
שמן זית
1/2 1 – 2 ליטר מים
+ מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים את הכרישה והשום תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד שהכרישה מתרככת ושקופה. מוסיפים סוכר חום, גזר וקוביות סלרי וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות, עד שהסלרי משחים מעט.
+ מוסיפים לסיר את החומוסים (אפשר כשהם קפואים) ועלי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן-לערבב 5 דקות נוספות, עד שהירקות מעמיקים צבע ומתרככים מעט.
+ מוסיפים את עלי הדפנה והמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים מעל הכל את צרורות הפטרוזיליה והסלרי (אפשר לקשור בחוט כדי להקל על החילוץ שלהם בסיום).
+ מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה בבעבוע עדין. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את מיץ הלימון לסיר (או לקערות האישיות) ומגישים.
תגיות: בישול טבעוני, חומוס, אוכל טבעוני, מרק טבעוני, כרישה, אורי שביט, מנגולד, ציר ירקות
קטגוריות: מרקים
אורי, מה זה צרור מנגולד? את מתכוונת לחבילה שלמה? 😯
תודה 😀
בדיוק 😆 הכמות לא חייבת להיות מדוייקת על הגרם. קח בחשבון שהם מתכווצים, כמו תרד.