מתכונים אורחים: פלאפל ישראלי ללא גלוטן
אפריל 5, 2016
הפלאפל של שני, דוכן פלאפל טבעוני בברצלונה
כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר, אמצו לעצמכם מטחנת מזון (כן, כזו שפעם טחנה בשר ריחמנא ליצלן), כך גרגרי החומוס יהיה גרוסים ולא טחונים והמרקם של הפלאפל יהיה אוורירי ומושלם. במתכון הותיק (במשפחה של שני מכינים אותו מאז 1952) אין פירורי לחם כך שהוא מתאים גם לרגישים לגלוטן.
חומרים ל 30-40 כדורי פלאפל
500 גרם גרגירי חומוס (משקל לפני ההשרייה), מושרים במים למשך לילה
3 גבעולי סלרי, קצוצים
3 גבעולי סלרי, קצוצים
1 שן שום, פרוסה דק
1/4 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
1/4 חבילת כוסברה, קצוצה
מלח, פלפל שחור
כמון
שמן לטיגון עמוק+ מסננים את גרגירי החומוס לאחר השריה של לילה, שוטפים היטב את גרגירי החומוס ומעבירים לקערה.
+ מוסיפים לחומוס את הסלרי, עשבי התיבול והשום ומערבבים.
1/4 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
1/4 חבילת כוסברה, קצוצה
מלח, פלפל שחור
כמון
שמן לטיגון עמוק+ מסננים את גרגירי החומוס לאחר השריה של לילה, שוטפים היטב את גרגירי החומוס ומעבירים לקערה.
+ מוסיפים לחומוס את הסלרי, עשבי התיבול והשום ומערבבים.
+ מעבירים את החומרים במטחנת מזון – יש להשתמש בדיסקית עם חורים גדולים ומעבירים לקערה.
+ מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהתערובת כדורים ומטגנים בכמה סבבים עד שהם שחומים ופריכים. מעבירים לנייר סופג ומגישים.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהתערובת כדורים ומטגנים בכמה סבבים עד שהם שחומים ופריכים. מעבירים לנייר סופג ומגישים.