דיוויד פרנקל ואורי שביט מגישים: אדמה איטלקית 2
אחרי הצלחת הערב הראשון ולבקשת הקהל שרשימות ההמתנה לא הצליחו להכיל, דיוויד פרנקל ואורי שביט חוזרים לארוחה משותפת נוספת
זה היה אחד הערבים הכי מרגשים שהיו לי בשנה האחרונה. הלא ייאמן קרה לנגד עיני. מרגע פרסום הארוחה באופן רשמי, תוך יומיים וחצי כל המקומות שהקצבנו לה במסעדה התמלאו. חשבנו בהתחלה שכדי לא להעמיס על המטבח יותר מדי, נגביל את מספר הסועדים ל-120 איש. אבל ההזמנות לא הפסיקו לזרום, רשימות ההמתנה התארכו, חברים ממש טובים ביקשו.. את הערב סיימנו עם 150 סועדים שמחים וטובי לב. ולא, ממש לא כולם היו טבעונים. היו שם גם צמחונים, ומתעניינים, וסתם סקרנים שאוהבים אוכל טעים ובאו לטעום במו פיהם את האוכל הנפלא הזה שאני מדברת עליו כל כך הרבה. אוכל שיש בו מכל טוב האדמה, רק אנרגיה טובה וטעמים טריים, רעננים ומשובחים.
עוד לפני הערב הראשון, כבר הבנו שנהיה חייבים לעצמנו ולכל מי שהיה ורצה עוד או נאלץ להישאר בחוץ, ערב נוסף של אוכל איטלקי על טהרת הצומח. והנה הוא מגיע! זה יקרה ביום שני ה-9 ביולי 2012, החל מהשעה 19:00. המקומות (ברצינות, לא ממציאה) כבר הולכים ומתמעטים.. חלק מהמנות הנהדרות של הערב הראשון נשארו בתפריט (לא הסכמתי לוותר עליהן!) ואחרות הוחלפו במנות חדשות ומעניינות. בואו, יהיה טעים 🙂
מנות פתיחה
קנלוני ברוקולטי מעלי אורז מאודים
ארנצ'יני (כדורי אורז עם זיתים ואפונה) על קרם שעועית לבנה
שוט של מרק עגבניות איטלקי קר
מקלוני גריסיני וירקות מוחמצים
סלסלת לחם ופוקאצ'ה
סלט חסות איטלקיות עם ירקות מיובשים
מנות ראשונות
טורטלו של פטריות וסלק על עלי מנגולד בציר ירקות ארומטי
סלק צלוי בשלמותו בצלייה איטית, מוגש על פולנטה רכה
מנות עיקריות
ריזוטו גריסים כתום
ספגטונה נפוליטנה עם פרחי ברוקולי
קינוחים
סורבה שוקולד על אבקת קרמל
פירות קיץ צלויים על אדמת אגוזים
רוצים להכין בעצמכם? לחצו כאן למתכונים של דיוויד פרנקל מהארוחה הטבעונית הראשונה
*כל המנות זוגיות ויוגשו לחלוקה במרכז השולחן.
*עלות הארוחה: 180 שקל לסועד. ניתן להזמין מקומות גם במספרים אי-זוגיים.
להזמנות: פרונטו, הרצל 4, תל אביב. טל. 03-5660915 – לבקש את אורן www.pronto.co.il
תגיות: תפריט צמחוני, בישול טבעוני, איטלקי, פרונטו, ארוחה טבעונית, אורי שביט, דיוויד פרנקל, אדמה איטלקית
קטגוריות: שפים מבשלים
אורי יקרה
האם שמת לב שבתפריט אין כלל חלבון? (בקושי: קרם שעועית באחת המנות הראשונות)
כל הרעיון בתזונה טבעונית/צמחונית הוא לספק תחליף חלבון. בוודאי במנה העיקרית. פחמימות זה לא זה…
חומר למחשבה
ותודה על הבלוג
נעה
היי נעה, תודה לך 🙂
לגבי ההערה – את צודקת, בארוחה הראשונה זה היה מעט שונה, בהחלט אקח לתשומת ליבי. עם זאת, זה לא נורא בעיני אם בארוחות מיוחדות ומסויימות לא יישמר האיזון התזונתי המושלם 😛
Hi Noa,
The main idea in a whole food plant based (vegan) diet is that it is inherently balanced. You do not have to add "protein-replacements" of any kind. Whole grains like rice , barley, oats, and others that are related to the grain category like quinoa and buckwheat are already balanced by themselves – they all contain 10%-17% protein. This is not to say that legumes are not super-healthy, just to remind you that they are not NECESSARY in every meal.
בתיאבון!!
אורי, אני מצטרפת להארה של נעה.
מסכימה איתך שלא נורא חוסר איזון בארוחות מסוימות. אך יחד עם זאת, אשמח לראות כיצד ניתן להכין (ולאכול) לראות ארוחה מאוזנת, בריאה וטעימה.
דיברתי עם דיוויד – הנה יש משהו! לא מצויין בתפריט אבל הטורטלו ממולא פטריות ועדשים שחורות 😆
תודה! נשמע מעולה….
הי אורי, רצינו מאוד לבוא לארוחה הטבעונית אבל כבר אין מקומות… 🙁 בבקשה תעשו ערב נוסף! אם יש רשימת המתנה או משהו כזה תרשמי אותנו בבקשה, 4 מקומות על שם רונה 054-4566602
תודה רבה!
היי רונה, מצטערת.. בכל מקרה אפשר להירשם ברשימת המתנה רק דרך המסעדה. בקרוב יתפרסמו פרטים על ארוחות נוספות 😆
היי אורי
סחתיין על כל העשייה הברוכה שלך.
רציתי לדעת איך אפשר לקבל התראה על ארוחות נוספות שייתקיימו (כך אני מקווה)?
בפעמיים הקודמות לצערי שהתקשרתי כבר הכל היה תפוס…. 🙁
אשמח לקבל התראה שכזו או לדעת איך ניתן להתעדכן בעשייה הברוכה הזו.
בתודה מראש
רועי
היי רועי, בדרך כלל אני מעדכנת בבלוג ובעמוד הפייסבוק באופן שוטף ודי הרבה זמן מראש – הכי טוב לעקוב אחרי העדכונים בפייס. כבר יכולה לומר שארוחה טבעונית בסגנון שונה אבל כיפי לא פחות תתקיים ב-1 באוגוסט. פרטים בקרוב 🙂