מרק חצילים, קארי וחלב קוקוס עם ספרינג רול ווקאמה, מלפפונים, קשיו וכוסברה

מרץ 26, 2012 מאת:

מאיר אדוני, "כתית"

המטבח האסייתי מסתדר מצויין עם טבעונות והמנה הזאת היא דוגמא נהדרת לביצוע עילי שעושה שימוש בטעמים האהובים האלה.

חומרים ל-8 מנות

למרק
2 חצילים בלאדי מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
1 צרור מנגולד, החלק הירוק מופרד מהגזעים הלבנים, קצוץ
1 כרישה פרוסה דק
1 בצל לבן גדול, פרוס
3 שיני שום קצוצות
1 שורש ג'ינג'ר קטן פרוס דק
750 מ"ל קרם קוקוס
750 מ"ל ציר ירקות או מים מינרליים
2 כפות שטוחות אבקת קארי הודי
שמן זית
מלח וסוכר לפי הטעם

לרולים
30 גרם (חופן) אצות ווקאמה טריות (או מיובשות ומושרות במים 10-15 דקות), שטופות
1 מלפפון פרוס לרצועות דקות
1 בצל סגול קטן פרוס דק
40 גרם (חופן) נבטים סינים
1/2 צנון דייקון יפאני פרוס לרצועות דקות (אפשר גם צנון אחד רגיל)
1 פלפל צ'ילי ירוק חתוך לקוביות קטנות
1 שורש ג'ינג'ר קטן פרוס דק
20 גרם שומשום קלוי – 2 כפות
40 גרם אגוזי קשיו קלויים טחונים – 1/4 כוס
עלים מ 1/2 צרור כוסברה
עלים בודדים של נענע ובזיליקום
מיץ מלימון אחד

4 דפי אורז

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את המרק: משטחים את קוביות החצילים על תבנית, מזלפים שמן זית בנדיבות ומלח גס ומכסים בנייר כסף. מאדים בתנור כ-20 דקות עד להתרככות.
+ מחממים שמן זית בסיר ומאדים בצל, כרישה, שום, שורש ג'ינג'ר, מנגולד קצוץ (לבן וירוק) ואת בשר החציל האפוי. מאדים 10-15 דקות, עד שכל הירקות מתרככים ונעשים שקופים (אך לא משחימים).
+ מוסיפים לסיר ציר ירקות, קרם קוקוס, אבקת קארי, מלח וסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
+ מסננים את המרק ושומרים את הנוזלים בצד. מוסיפים מהנוזלים לירקות המבושלים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים בכל פעם מעט נוזלים, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את הרולים: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
+ משרים דף אורז בקערה עם מים פושרים במשך כ-2 דקות, עד שהוא מתרכך. מוציאים מהמים ומניחים על מגבת. מניחים חופן מהתערובת במרכז העלה, מקפלים פנימה את השוליים משני הצדדים ומגלגלים לרול. ממשיכים כך עם כל הדפים. חוצים כל רול ל-2 חלקים.
מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת עמוקה חצי רול, מזלפים מרק חצילים חם מסביב עד 1/3 מגובה הרול ומגישים.

לסיפור המלא של הארוחה הטבעונית בכתית

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

2 תגובות לפוסט

  1. מרב הגיב:

    נדיר שאני זורקת אוכל והפעם זרקתי את המרק (וחבל, מרכיבים אורגניים טובים)
    את הרולים אכלתי, יצאו סבירים, לא יותר, את המרק לא הצלחתי לאכול (וכמובן שנדחה ע"י כל יתר חברי המשפחה)
    או שטעיתי בגדול (אך אני נחשבת לטבחית לא רעה ורבת ניסיון) או שהמתכון לא כתוב טוב ואו, עם כל הכבוד לשף (מאיר אדוני), הפעם פקששת בגדול

    • אורי הגיב:

      היי מרב, מצטערת לשמוע על הכישלון.. אני אעבור על המתכון שוב – מבחינת כתיבה לא אמורה להיות בו שום בעיה. תודה על המשוב

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות