מרק עדשים כתומות בקארי, קוקוס והל עם כוסברה ובוטנים קלויים

פברואר 29, 2012 מאת:

אורן לוקסנבורג

צלילה לתוך אמבט טעמים הודי מחמם ומנחם. כדי שהאפקט יהיה מושלם, כדאי לשים יד על עלי הקאפיר ליים האלה, שמעניקים לכל העסק ארומה לימונית נפלאה.

חומרים ל 6-8 מנות

500 גרם עדשים כתומות
800 מ"ל מי קוקוס
500 מ"ל מים
1 בצל גדול קצוץ
1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
1 ס"מ ג'ינג'ר מקולף ומגורר
2 כפיות אבקת קארי
2 זרעי הל
15-20 עלי קאפיר ליים מיובשים (להשיג בחנויות המתמחות)
2 ס"מ שורש כורכום טרי (או 1 כפית כורכום יבש)
2 כפות סוכר חום
1/2 1 כפיות מלח
2 כפות שמן סויה

להגשה:
3 כפות בוטנים קלויים
3 כפות עלי כוסברה שטופים ומופרדים

+ מחממים שמן סויה בסיר גדול מעל להבה בינונית ומאדים את הבצל, הגזר, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי עד שהם מתרככים, אך לא מזהיבים. מוסיפים את העדשים וממשיכים לאדות כ-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
+ מוסיפים את התבלינים היבשים ועלי הקאפיר ומאדים עוד כדקה, מעל להבה בינונית.
+ מוסיפים את חלב הקוקוס, המים, המלח, הסוכר והכורכום ומגבירים את האש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר. מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים רכות ומתפרקות, טועמים ומתקנים תיבול.
+ יוצקים לקערות ומקשטים בבוטנים הקלויים ובעלי הכוסברה.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

7 תגובות לפוסט

  1. אפרת הגיב:

    נראה טעים לאללה…ינוסה בקרוב

    • ליאור הגיב:

      יצא טעים מאד, אפילו מאד מאד. היה צורך בהרבה יותר מים במקרה שלי. בנוסף העברתי בלנדר מוט על המרק כדי שיהיה יותר אחיד וקרמי. טעים כבר אמרתי?

  2. קרן הגיב:

    יצא מעולה! הסיר חוסל עד הטיפה האחרונה, אמנם ללא עלי הקאפיר ליים שלפי שמם אני בטוחה שהיו משלימים את הטעם. במה אפשר להחליף אותם?

    • אורי הגיב:

      איזה יופי לשמוע! אין לטעם הזה כחל כך תחליף.. אפשר לוותר או אולי להוסיף מעט מיץ ליים וקליפת ליים מגורדת לאפקט הדרי.

  3. אלעד הגיב:

    הכנתי בדיוק ע"פ ההוראות (הוספתי עוד מים) ויצא מצויין. כולם מאוד אהבו. תודה רבה!

  4. ירדנה הגיב:

    מרק ממש מושלם! תודה רבה !!! שמתי קרם קוקוס, בערך 200 מ"ל. השאר השלמתי עם ציר מרק ומים. הוספתי גם למון גראס אחד. יצא טעם אסייתי עדין טעים.

השאר תגובה ל אלעד

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות