קציצות עדשים שחורות ברוטב עגבניות

77 תגובות לפוסט

  1. עפרי הגיב:

    הי אורי, האם העדשים לא עוברות בישול?

  2. קארן הגיב:

    יצא מעולה!!! תודה רבה!

    • שוש הגיב:

      הי אורי,

      נקרא נהדר, שתי שאלות לי:
      1. יש לי ערימה של עדשים מונבטות, מתאים למתכון זה? אם כן, לדלג על ההשריה, נכון?
      2. מעדיפה קציצות אפויות על פני מטוגנות בשלב הראשון? מה דעתך?
      תודה,
      שוש

      • אורי הגיב:

        היי שוש, תודה! עדשים מונבטות כבר עברו השריה, אין צורך להשרות שוב.
        לגבי אפייה – בהחלט, רק שהן מתקבלות פחות עסיסיות. ניתן לאפות אפייה ראשונית ואז להעביר לרוטב להמשך בישול.

  3. ענבל הגיב:

    היי אורי!
    נראה לך שאם אגדיל את כמות הזוקיני הקציצות עדיין לא יתפרקו?? בא לי קציצה עם קצת יותר ירק..

    • אורי הגיב:

      היי ענבל, אפשר אבל הייתי טוחנת את הזוקיני המגורד יחד עם העדשים ומקפידה על טחינה ממושכת, לא גסה מדי. כמובן שהכמות צריכה להיות הגיונית..

      • אולגה הגיב:

        היי אני יכולה לוותר על הזוקיני?

        • אורי הגיב:

          אפשר אבל כדאי להחליף בירק אחר, עגבניה למשל. המטרה היא להוסיף עסיסיות ואווריריות, כדי שהעיסה לא תהיה יבשה ודחוסה מדי.

          • שלומי הגיב:

            אני בדרך להיות טבעוני. וחשבתי שזה קשה אבל לא דווקא זה קל שחושבים על זה.
            (חוץ מדבר אחד שתמיד אירחתי בגינה על האש).
            מתכון נהדר ומומלץ. 😛

          • יפעת הגיב:

            הכנתי השבוע עם סלק מגורר במקום זוקיני ויצא מעולה וצבעוני. הולך טוב עם המתכון שלך לפירה עם שמן קוקוס! ליקקנו את האצבעות 🙂

          • אורי הגיב:

            נשמע נהדר <3

  4. Tamar הגיב:

    הי אורי
    נראה משגע כתמיד.
    אפ בוחרים באפייה ראשונית על פני הטיגון-על כמה מעלות ולכמה זמן היית שמה?
    המון תודה!!!

  5. מרינה הגיב:

    היי אורי, הקציצות יצאו יבשות וקשות… איפה טעיתי?
    תודה רבה
    מרינה

    • אורי הגיב:

      היי, אני באמת לא יודעת.. אם עקבת אחרי ההוראות זה אמור להצליח. אלא אם העדשים עצמן היו ישנות או משהו דומה.

  6. מירי בן מלכה הגיב:

    אורי שלום
    הקציצות האלה מצוינות . טעימות וקלות להכנה ותמיד מצליחות. תודה. מקווה שבקרוב אגיע לאחת הסדנאות שלך כי יש הרבה מה ללמוד ממך. תודה יקה

  7. עידן הגיב:

    היי אורי,
    הכנתי לא מזמן את הקציצות, אבל לא קראתי מספיק טוב את ההוראות ולכן לא טחנתי עד לקבלת מרקם משחתי אלא עד לקיצוץ דק מאוד מאוד. בגלל זה הטעם יצא, מוזר קצת. טועמים שהעדשים לא בושלו. יש לך רעיון איך "להציל" אותן?

    תודה רבה, עידן 😀

  8. ליאור הגיב:

    נטלי היקרה,
    אם העדשים מושרות לשעה-שעתיים…. כמה זה קריטי?

    • אורי הגיב:

      זאת אורי 🙂
      הכל תלוי בעדשים והאם התרככו מספיק בזמן הזה. אפשר לנסות להוסיף קצת מים רותחים כדי לזרז.

  9. מיכאל הגיב:

    היי רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הזיקוני בטופו
    ואם כן כמה לשים ?
    אכלתי במסעדה בעבר קציצות עדשים עם טופו וזה אחד הדברים הטבעוניים הכי טעימים שאכלתי אשמח לסיוע (= 😉

    • אורי הגיב:

      נשמע לי שזה יכול לעבוד אבל לא ניסיתי את השילוב מעולם.. הייתי משתמשת ב 100-150 גרם (שליש עד חצי חבילה)

  10. רני הגיב:

    האם הכוונה אכם לעדשים השחורות הפצפונות או לעדשים הירוקות כהות?
    באופן עקרוני האם גם את השחורות הקטנטנות צריך להשרות?

    • אורי הגיב:

      היי, הכוונה לשחורות הקטנות וכן, צריך להשרות אותן אחרת לא יהפכו לעיסה.

      • רני הגיב:

        אורי תודה.
        התכוונתי בשאלתי השניה לשאול האם לפני בישול של עדשים שחורות (לא עבור מתכון זה), יש צורך להשרות עדשים שחורות? הן לא יותר קלות לעיכול?

  11. קורל-ליה הגיב:

    היי, אם בחרתי באפייה כמה זמן לאפות ועל איזה חום?

  12. עידו הגיב:

    היי אורי,
    סליחה על הבורות… איך אפשר להמיר 500 גרם עדשים שחורות מונבטות לכוסות?

  13. טל הגיב:

    היי אורי
    האם אפשר לעשות עם עדשים ירוקות?
    ואם לא הספקתי להשרות אותן מה את ממליצה?

    • אורי הגיב:

      בעקרון כן (סליחה על התגובה המאוחרת), אם לא הספקת להשרות זאת בעיה, אפשר לזרז תהליך בהשרייה במים רותחים, אבל זה טריקי 🙂

  14. ענת הגיב:

    הי אורי,
    טעים מאוד והמרקם של הקציצות יצא פשוט – אליפות!!
    כמה שאלות –
    1. האם אפשר להוסיף לקציצות גם פטרוזליה ובצל קצוץ?
    2. האם אפשר להוסיף כמה כפות קוואקר? (6 כפות נניח לכמות הזאת)
    3. כמון יתאים כאן?

    תודה רבה,
    ענת

    • אורי הגיב:

      בטח שאפשר להוסיף פטרוזיליה, בצל וכמון. לגבי הקוואקר – הבעיה היחידה שעלולה להיות שהוא ייבש את הקציצות יותר מדי.. אבל צריך לנסות 🙂

  15. כמעטבעונית הגיב:

    הי,

    הטעם מאוד טעים אך הקציצות מתפרקות לי ברוטב מאוד מהר.
    טחנתי הרבה זמן וזה ממש הרגיש מרקם קרמי אוורירי ונעים
    השחמתי מכל צד
    ממש מעט זמן ברוטב והן מתמוססות
    יש לך רעיון איך למנוע זאת להבא?

    • אורי הגיב:

      היי, האם אחרי הטחינה הגעת למרקם חלק יחסית או עדיין פירורי? כי הן יוצאות יציבות.. אפשרות אחרת היא להוסיף מעט קמח ו/או פירורי לחם, אבל זה לא אמור להיות הכרחי.
      עוד משהו שיכול להועיל זאת השרייה ממושכת יותר של העדשים.

  16. ענת הגיב:

    הכנתי את הקציצות הללו לשבת.
    אני לא יודעת באיזו כמו עדשים השתמשתי אבל במקום זוקיני שמתי 1 סלק טרי מגורר (האמת שגיררתי אותו במעבד המזון וזה לא הרגיש לי מספיק מגורר אז עברתי עליו עם סכין גדולה וקצצתי לחתיכות ממש קטנות). שמתי גם קצת כמון וראס אל חנות בתערובת אבל זה עניין של טעם..
    משום מה, למרות שעבדתי לפי מה שרשום כשניסיתי ליצור קציצות הרגיש לי שהן עומדות להתפרק אז הוספתי בערך 2 כפיות קמח חומוס (שמתי לפי העין, אבל זה בערך 2 כפיות). וזה הספיק.
    אני לא מתלהבת מטיגון אז אפיתי ואז זרקתי לרוטב (שאני מודה, עשיתי רוטב עגבניות מהיר ולא את מה שרשום פה מטעמי חיסכון בזמן ובעגבניות).
    הטריק שלי לאפייה (וזה תמיד יוצא מצויין): את נייר האפייה יש לשמן בשמן זית. לא צריך כל כך הרבה (בערך כף שמן זית זה מספיק ואז מורחים עם הידיים על גבי נייר האפייה). ואז מניחים על זה את הקציצות ומעל כל קציצה עוד טיפונת שמן זית (אני מטפטפת כמה טיפות ישירות מהבקבוק, אבל נניח רבע – חצי כפית שמן, תלוי בגודל הקציצה).
    בתור התנור אני שמה תבנית (או כלי חסין) עם מים ואז בזמן חימום התנור זה יוצא אדים בפנים ולחות. אופה בטורבו על 180 מעלות ל 15-20 דקות בערך.
    יצא מעולה! 😛

  17. יפעת הגיב:

    היי,
    קודם אציין שהכנתי את הקציצות לפי המתכון מספר פעמים והן ממש טעימות!!
    אני מאוד רוצה להכין אותן בחג אבל לא מוצאת עדשים שוחורת בסופר לידי… האם ניתן להכין את אותו מתכון ורק להחליף את העדשים לסוג אחר? ירוקות נגיד…?
    תודה וחג שמח!

    • אורי הגיב:

      בהחלט! רצוי הירוקות השמנמנות 🙂

      • יפעת הגיב:

        תודה על התשובה המהירה!
        טוב לדעת לגבי העדשים הירוקות אבל עוד לא אמרתי נואש, אני אמשיך לחפש את השחורות כי איתן המתכון מושלם!!

  18. דולב הגיב:

    כמה כוסות בערך זה 500 גרם עדשים?

  19. קרן הגיב:

    אם אני קצרה בזמן האם ניתן לבשל את העדשים במקום להשרות אותן? ואם כן, לכמה זמן?

    • אורי הגיב:

      היי קרן, לא מומלץ לבשל כי הקציצות יתפרקו – העמילנים והחלבונים שלהן לפני הבישול זה מה ש"תופס" את התערובת. את יכולה לעשות אחד משניים – לבשל אבל אז להוסיף עוד חומר "מדביק" כמו קמח חומוס, זה יתן תוצאה קצת שונה אבל מאמינה שמוצלחת – תנסי קציצה אחת לראות אם זה לא מתפרק וצריך להוסיף יותר קמח. אופציה אחרת לקיצור משך ההשרייה זה להשרות במים רותחים לזמן יותר קצר – את צריכה להגיע למצב שהעדשים לא מבושלות אבל כן מתרככות קצת לרמה שאת יכולה לתת בהן ביס בלי לשבור שן 🙂

  20. שירן הגיב:

    היי אורי,
    מה אם אין לי מעבד מזון? האם יש דרך אחרת לטחון? סליחה אם זה נשמע קצת מוזר- אבל יש לי ג'וסר (מכין מיץ) האם נראה לך שזה יכול לעבוד?
    תודה!

  21. שון הגיב:

    פשוט מדהימות! פעם שלישית שאני מכינה ולא מאכזבות! כל הקרניסטים סביבי התלהבו לא פחות 🙂

    • אתאל הגיב:

      גזר/תפא"ד/בטטה יכול לעבוד במקום זוקיני?

      • אורי הגיב:

        עקרונית כן, בטטה ותפ"א צריכים להיות מבושלים. גזר פחות עסיסי מקישוא.. בכל מקרה יהיו הבדלים בטעם ובמרקם.

  22. graciela הגיב:

    תודה על המתכון!!! למרות שהוספתי קמח כוסמת כי חששתי שהסוקיני תדלל את העיסה – יצא מצויין והתקבל בתיאבון ענק!!!!!

    אבל העדשים השחורות של שופרסל הפכו ירוקות לאחר הטבילה הארוכה… זה בסדר????

    • אורי הגיב:

      זה בסדר גמור – העדשים השחורות השטוחות והרחבות יותר מורידות את הפיגמנט במהלך הבישול או ההשרייה והופכות ירוקות. הקטנות יותר מסוג "קוויאר" נשארות שחורות. אין איתן בעיה בכל מקרה.

  23. יפה הגיב:

    לידיעתך, הקציצות מתפרקות להפליא!! זו סתם עוגמת נפש והמון טירחה. אני בשלנית מנוסה לצעריי התפתתי להכין את מה שרשמת.

    • אורי הגיב:

      יפה שלום ותודה על העדכון, מצטערת על החוויה הלא מוצלחת. הקציצות הללו נוסו מספר רב של פעמים ומעולם לא התפרקו.. אני יכולה לחשוב על מספר סיבות שזה מה שקרה – האם העדשים היו מבושלות? במידה ולא, האם ייתכן שהתערובת לא היתה ממש עיסתית אלא יותר פירורית (כלומר לא טחונה מספיק)? האם הן היו מטוגנות מספיק כך שקיבלו מעטה שחום ופריך? האם בישלת את הקציצות ברוטב זמן ארוך? אשמח להבין מה היתה הבעיה ולפתור אותה, כי המתכון עובד בהחלט.

  24. רחל הגיב:

    היי אורי
    האם אפשר להכין את הקציצות יום לפני בתנור
    ולמחרת רק להכין את הרוטב ?
    ניתן להקפיא את הקציצות?
    תודה

    • אורי הגיב:

      היי, בהחלט ניתן, רק שימי לב לא לייבש אותן באפייה, רצוי לשים בתנור תבנית עם מים רותחים לשמירת הלחות ולהעביר את הקציצות לקופסא סגורה מיד בצאתן מהתנור. בהצלחה!

  25. מיכל הגיב:

    היי אורי
    רציתי לדעת האם המתכון יכול לעבוד ללא ריסוק במעבד מזון. האם אפשר למעוך ידנית? מה דעתך?

    • אורי הגיב:

      היי מיכל, זה יהיה מאד קשה להגיע למרקם שבאמת ייתפס.. אני יודעת שיש כאלה שמצליחים להיאבק עם בלנדר מוט 🙂 ממליצה בחום לקנות מעבד מזון, אפילו הכי קטן ופשוט, זה מרחיב את האופציות במטבח באופן משמעותי.

  26. רונית הגיב:

    הי, באיזה שמן את מטגנת את הקציצות? קנולה?

    • אורי הגיב:

      היי, אני מטגנת כמעט תמיד בשמן זית, במיוחד כשמדובר בטיגון קצר יחסית ובשמן רדוד. אפשר כמובן להשתמש בשמנים אחרים כמו חמניות או שמן זרעי ענבים או כל שמן אחר שאת מעדיפה.

  27. שרון הגיב:

    הכנתייי יצא סוףףףף השתמשתי בטיפים של המגיבים/ות, לא היה לי קישוא אז שמתי סלק , גם קולורבי , גם בצל, וכמובן שום. הכל במעבד מזון בכמה נגלות כי לא נכנס ביחד. הקפדתי שיהיה משחתי המרקם. ערבבתי עם תבלינים כמון, קצת קורנפלור וחלק אפיתי לפי ההמלצות כאן וחלק טיגנתי. יצא מיעולהההה
    עדיין לא יצא לי להכין את הרוטב, בינתיים אוכלת את הקציצות ככה ליד סלט ודברים אחרים. וכמו שאומרים כאן ״גם הקרניבורים טעמו והתלהבו״ ! ואפילו מאוד 🙂 תודה רבה על הרעיון למתכון המשובח.

  28. ליטל הגיב:

    היי אורי,
    כמה כוסות עדשים זה 500 גרם?
    תודה

  29. Hadar Aviram הגיב:

    זה היה כל כך כל כך טעים! מתכון מופלא והקציצות יצאו יציבות, עסיסיות ואווריריות.

  30. Graciela הגיב:

    הקציצות לא התפרקו ויצאו ממש טעימות למרות שאחרי הוספת הזוקיני לעדשים חשבתי לרגע לזרוק הכל לפח…

    אני מבינה שהבלוגה לא באמת שחורות אלא צבועות, נכון? האם יש עדשים שחורות שלא עברו תהליך "צביעה"?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, מזל שלא זרקת! למה לזרוק?? שמחה שיצא מוצלח. העדשים ממש לא צבועות, אין דבר כזה לדעתי עדשים צבועות.. כל הקטניות והדגנים המאד כהים מוציאים את הפגמנט שלהם בבישול וזה טבעי ובסדר גמור. גם בבישול שעועית שחורה או אורז שחור את תראי שמי הבישול משחירים.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |