חביתה טבעונית עם קמח עדשים כתומות

אוגוסט 22, 2015 מאת:

מתכון פשוט ומנצח שאפשר לשחק איתו איך שאוהבים – להחליף ירקות ועשבי תיבול, ואפילו לשנות את הרכב הקמח, למשל להחליף חצי ממנו או את כולו בקמח חומוס. הכי חשוב – מחבת ממש טובה שלא נדבקת, כדי שתוכלו להפוך את החביתה בקלות.

חומרים לחביתה גדולה אחת

3-4 כפות קמח עדשים כתומות
1/2-1/4 כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
פטרוזיליה קצוצה

לירקות:
1/2 בצל קצוץ דק או פרוס לרצועות
2-3 פטריות פרוסות או קצוצות

שמן זית לטיגון

+ מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק ומטגנים את הבצל במשך 1-2 דקות, עד שהוא מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן יחד 2-3 דקות נוספות. מסירים מהאש ושומרים בצד.
+ מניחים בקערה את קמח העדשים ומוסיפים 1/4 כוס מים. טורפים וממשיכים להוסיף מים בהדרגה במידת הצורך – המטרה היא להגיע למרקם של תערובת פנקייק דלילה.
+ מוסיפים לקערה את הבצל והפטריות המטוגנים, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. אם התערובת נראה סמיכה מדי, ניתן להוסיף עוד מים גם בשלב הזה.
+ מחממים היטב שמן זית באותה המחבת – חשוב שהשמן יהיה חם אך לא יישרף. יוצקים למחבת את התערובת ומשטחים על פני המחבת כולה. מטגנים במשך כ-3 דקות, עד שהצד התחתון הופך פריך ושחום.
+ מפרידים בעדינות באמצעות תרווד את הצד התחתון של החביתה מהמחבת, כך שהיא כולה משוחררת וניתן להפוך אותה בקלות.
+ מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים את החביתה בבת אחת לצלחת. מחליקים את החביתה על צידה השני בחזרה למחבת וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות עד שגם הצד השני מוכן. מעבירים לצלחת הגשה ואוכלים חם.

למתכון בוידאו – באנגלית

מבצע קיץ לוהט! חולצות ב-30 ש"ח בלבד

סדנאות בישול ואפייה לקראת ראש השנה – ההרשמה בעיצומה

צילום מתוך סרטון וידאו The Vegan Woman

צילום מתוך סרטון וידאו The Vegan Woman

Print Friendly, PDF & Email

16 תגובות לפוסט

  1. ענבל הגיב:

    חביתה מאוד. תודה רבה
    הכנתי גם את האומלט שלך שמגישים אותו גם בארומה וזה מאוד טעים,
    וגם המתכון של החריימה מוצלח ביותר.
    תודה על כל המתכונים הטעימים

  2. ,אילנה הגיב:

    אני מתקשה למצוא קמח עדשים כתומות. אשמח להמלצות באזור השרון

  3. אורפז הגיב:

    שלום המתכון נראה מאוד מפתה אך למרבה הצער אין ברשותי קמח עדשים. יש לי עדשים אדומות יבשות ויש לי מטחנת קפה, האם זה אפשרי להכין קמח בבית? ואיך עושים זאת?
    אשמח לעזרה תודה

    • אורי הגיב:

      מעולה! פשוט מניחה עדשים יבשות בתוך המטחנה וטוחנת היטב. אפשר לסנן בסיום לוודא שאין חתיכות גדולות. בהצלחה!

    • אורי הגיב:

      היי, כמובן! פשוט להניח אותן במטחנה ולטחון היטב. אפשר לסנן כדי לוודא שאין חתיכות. בהצלחה

  4. מירית הגיב:

    וואו! אפילו בלי פטריות ופטרוזיליה יצא מוצלח מאוד. הטעם הרבה יותר עדין ונחמד משל חביתת חומוס. תודה!

  5. אריק הגיב:

    כהים תודה על המתכון הנהדר
    כפית קאלה נמק לתוך בלילת הקמח, ( אחרי הוספת המים והערבוב ) מוסיפה הרבה לדעתי

  6. יעל הגיב:

    אורי יקרה,
    תודה על המתכון!
    מהי כמות החלבונים ב4 כפות קמח עדשים כתומות לעומת אלו שבביצה אחת?
    איפה ניתן להשוות נתונים בין הערכים התזונתיים של מוצרים מן החי לאלו מן הצומח?
    תודה!
    יעל

  7. חדר כושר גוףראשון הגיב:

    ואוו, נראה מעולה וקל

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות