הטיפים שלי בערוץ האוכל: איך מכינים חביתה טבעונית

נובמבר 15, 2015 מאת:

חביתה טבעונית? כן, יש דבר כזה למרות שהיא בכלל לא עשויה מביצים.
בדרך כלל מכינים חביתה טבעונית מקמח חומוס או קמח עדשים, על בסיס המתכון לפנקייק ההודי המפורסם "דוסה".
בסרטון הקצר הבא תוכלו לשמוע כמה טיפים איך להצליח בהכנת החביתה –
באיזו מחבת כדאי להשתמש, מה הדרך הכי בטוחה להפוך את החביתה שלא תתפרק ובאיזה שלב הכי מומלץ להוסיף לה ירקות.
מתוך פינת הטיפים של אורי שביט בתכנית "לאכול. לטייל. לחיות".

מתכון לחביתה טבעונית

מתכון וידאו: כך אני מכינה חביתת עדשים כתומות שלב אחרי שלב (אנגלית)

Print Friendly, PDF & Email

3 תגובות לפוסט

  1. רוני הגיב:

    השאלה אם זה לא משמין בגלל שזה רק קמח ומים ואין בו חלבון כלל בטח נשאלה לא פעם, אך פעם אמרו לי שקמח זה קמח, לא משנה מאיזה קטניה הוא יוצר, אז מה התשובה לשאלה הזו אחת ולתמיד? האם זו ארוחה משמינה ובכלל לא בריאה או ההפך, עשי לי סדר בבלאגן בבקשה. 😯

    • אורי הגיב:

      למיטב ידיעתי הערכים התזונתיים של הקטניות לא נעלמים לשום מקום ברגע שטוחנים אותן לקמח.. זה לא עיבוד אלא פשוט אותו חומר שמרסקים לגרגירים מאד קטנים. בודאי שכל ערכי הקטניות נמצאים שם.

  2. אורי הגיב:

    שיפור לחביתה:
    לוקחים כפית זרעי צ'יה ומוסיפים לקערה רבע כוס מים.
    ממתינים 10-15 דקות. בינתיים מכינים ירקות לתוספת ליד החביתה.
    המים עם הצ'יה הופכים למעין ג'ל.
    כעת מוסיפים את קמח החומוס או העדשים ושאר עשבי התיבול. ועוד קצת מים לפי הנוסחה הרגילה.
    מערבבים.
    היתרון בזרעי הצ'יה שכעת יש תערובת מעט צמיגית כמו ביצה אמיתית.
    ועכשיו היא תתנהג במחבת כמו ביצה אמיתית. כלומר: לא תתפרק ואפשר להפוך בלי עזרים נוספים כמו צלחת ותרגלי אקרובטיקה אחרים.
    גם הרווחנו ערכים תזונתיים מצויינים מזרעי הצ'יה וגם נוחות בהכנה ובמרקם התוצאה.
    פשוט תענוג.

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות