לביבות עדשים כתומות ועגבניות

52 תגובות לפוסט

  1. ניצן הגיב:

    אם העדשים יהיו מושרות קצת פחות מ-12 שעות (יש לי 7-8 שעות בערך) זה ממש ישנה?

    • אורי הגיב:

      ברור, גם כמה שעות יספיקו, העיקר שהן תתרככנה ותהפוכנה לנגיסות.

      • נאוה הגיב:

        אפשר גם בלי להשרות.
        מה שעשיתי זה הרתחתי את העדשים. לכבות איך שרותח! להמתין 10 דקות וקיבלת את אותו אפקט של להשרות 12 שעות.

        • אורי הגיב:

          אחלה טריק! האמת שעדכנתי בהזדמנות זו את השעות, גם שעות בודדות יספיקו במקרה של עדשים כתומות, אבל ההרתחה בהחלט יכולה לקצר תהליכים, בתנאי שהיא לא מפוגגת את העמילן.

      • רוני לביא הגיב:

        היי, יש לי רק 140 גרם של עדשים כתומות. אפשר להוסיף סוג עדשים נוסף?

  2. אופל הגיב:

    היי אורי.
    דבר ראשון, הבלוג מעולה! מצאתי את עצמי משוטטת בו שעות ארוכות 😉

    ודבר שני, הכנתי היום את הלביבות אך במקום לטגן אפיתי אותן בתנור. העניין הוא שהן יצאו מעט יבשות.. ממש השתדלתי שלא יהיו הרבה זמן בתנור.
    יש לך רעיון לעשות אותן יותר עסיסיות?

    חוץ מזה יצא מעולה.. בעיקר עם הסלסת עגבניות 😛

    • אורי הגיב:

      תודה רבה 🙂

      כן, אפייה הרבה יותר מייבשת אותן. כמה דברים – לשמן היטב ומכל הכיוונים, להוסיף עוד קצת שמן ועגבניה לתערובת וכשמוציאים מהתנור אם לא אוכלים מיד, להעביר לכלי סגור בעודן חמות.

  3. מעיין הגיב:

    הכנתי אפוי ויצא מעולה ממש! כדי שלא יתייבש הוספתי כרבע כוס שמן בזרם דק לתוך התערובת בזמן הטחינה. הג'ינג'ר מוסיף טעם מפתיע שלא ציפיתי לו וקשה לזהות אותו.
    תודה על הבלוג שהפף טבעונות לבילוי קולינרי.

  4. שלומית הגיב:

    נראה מעולה, הקציצות שורדות הקפאה?

    • אורי הגיב:

      אותן ספציפית לא ניסיתי, אני מאמינה שכן – רק להקפיד לא לייבש אותן, להכניס לכלי סגור מיד אחרי ההכנה.

  5. הילית הגיב:

    עשיתי וואריאציה…בלי בצל ירוק ועם פטרוזיליה וכוסברה הוספתי גם קישוא מגורד..ויצא מגניב
    אני תוהה עם אפשר להוסיף לזה גם בצל ירוק? -פטרוזיליה וכוסברה ובצל ירוק הולך?
    אפשר להוסיף נענע?

  6. סשה הגיב:

    היי! חלק טיגנתי וחלק אפיתיוכולן יצאו לי ממש מתפרקות.. במה טעיתי?..
    תודה!

  7. חנה הגיב:

    וואו תקשיבי, כל הבית (כולל אני, מודה..) היה סקפטי ביחס לסיכויי ההצלחה של הקציצות הללו שניסינו להכין ("אבל מה ידביק אותם?..", "נראה לי יהיה לזה טעם תפל, זה רק עדשים.."). הורדנו את הג'ינג'ר, הוספנו שמיר וכוסברה, הכנסנו למחבת, והופ! הפלא ופלא, יצא מדהים!!! ביתי הספרדי למדי לא נחשד בנטיות טבעוניות למדי, ובכל זאת כולם כולל כולם התלהבו!! הם אכלו מהן לא פחות ממני.. תודה רבה לך, מתכון פשוט, מוצלח וטעים!

  8. רותם הגיב:

    תודה רבה על המתכון! ניסיתי ויצא מוצלח מאוד. אני חושבת שבפעם הבאה ״אעמיס״ קצת יותר תבלינים או גיוונים (שמיר, פטרוזיליה, נענע וכיו״ב), זה נהדר כמתכון בסיסי. הסלסה פשוט חובה. כמה פשוט-ככה טעים!
    דרך אגב, הבת שלי אהבה את זה יותר ב״רוטב״ רסק תפוחים – סטייל ״לטקע״ (לביבה) צפון אמריקאית.
    טיפ למנסים : כשטחנתי את זה במעבד מזון נתתי לזה די הרבה זמן להטחן, עד שזה ממש ממש עיסתי במרקם די חלק (אורי, אולי תמונה לשלב הזה תעזור למנוע התפרקויות).
    תודה רבה על הבלוג!

  9. נעם ברנע הגיב:

    הכנתי (בטיגון), והבאופן מפתיע יצא טוב!
    מפתיע, כי התערובת לא היתה טעימה, ואני בד"כ לא טובה בהכנת אוכל 😛

  10. טלי הגיב:

    היי אורי, מה דעתך על להשתמש בתערובת הזאת כמילוי לפלפלים/פטריות/משהו בסגנון? השריתי עדשים וטרם החלטתי איך לשלב אותם בארוחת החג

    • אורי הגיב:

      היי סליחה לא הייתי בארץ.. למילוי הייתי מכינה משהו מעדשים מבושלות ולא רק מושרות

  11. ענבר הגיב:

    הכנתי לפי המתכון וכולם קיטרו שיצא מר… 🙁
    מכירה את בעיית המרירות? איך אפשר לתקן?

    • אורי הגיב:

      היי, מר אחרי הטיגון? מוזר.. לפעמים התערובת מרירה לפני ההכנה וזה הגיוני כי העדשים לא מבושלות. אבל אחרי זה ממש לא אמור לקרות. אולי לא היו מוכנות מספיק?

  12. מיקה הגיב:

    גם אני הייתי קצת סקפטית אבל בגלל שאני סומכת עלייך העזתי להכין ויצא מעולה, מומלץ!
    לא היה לי בצל ירוק או ג'ינג'ר אז תיבלתי עם הרבה כמון וקארי ואבקת שום, פטרוזיליה יבשה וכף טחינה גולמית, אם היה לי בצל לבן לטגן ולהוסיף לתערובת זה היה רק משדרג.
    החלטתי שאין לי כוח לטגן בנאגלות אז שיטחתי במחבת עם שמן קוקוס לצורת חביתה ענקית ודקה וכיסיתי במכסה בזמן הטיגון – יצא שחום ועסיסי ולא מתפרק ב-כ-ל-ל – הטעם הפתיע והזכיר לי פלאפל 🙂 בטוחה שאם כדורי תערובת כזו עם תיבול נכון וקצת שומשום יטוגנו בשמן עמוק הם יהיו פלאפל מהמם. תודה רבה על המתכון המגניב והבסיסי, בטוחה שאוציא הרבה וריאציות עליו או אתענג עליו כמו שהוא

  13. אור הגיב:

    אפשר גם להרתיח במים חמים במקום להשרות את העדשים? יש בכלל הבדל?

    • אורי הגיב:

      היי אור, כל העניין הוא שהחלבונים והעמילנים הטבעיים שבעדשים ידביקו את הקציצות.. וכן שהעדשים יספיקו לספוח חלק מהנוזלים. בישול יכול לעשות את זה אם הוא מאד קצר והעדשים לא מספיקות בעצם להתבשל, זה סיכון. השרייה של שעתיים אפילו יכולה להספיק לעדשים כתומות.

  14. הילה הגיב:

    להכין ולא להאמין… מתכון גאוני וטעים בצורה יוצאת דופן. כבת למפרקת קציצות סדרתית קצת חשדתי שלא יצא לי טוב אבל להפתעתי יצא מעולה.. טעים ולא מתפרק, ממש כמו בתמונה. תודה אורי.. נ.ב. עדיף פשוט להגיד לקרניבורים בסביבתכם שהקציצות טבעוניות מראש ואז לקוות שלא יבקשו לטעום בכל זאת… 😛

  15. לי הגיב:

    הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה! בדיוק מושלם ליום שישי בצהריים.

  16. מאיה הגיב:

    איזה קציצות אליפות! ויתרתי על הפלפל החריף והוספתי קישוא מגורר ופטרוזיליה, ביתי בת ה-8 חודשים עפה עליהן עם קצת טחינה בצד ואני השתדלתי שלא לנשנש את כולן 😉

  17. אילנה הגיב:

    אורי שלום,

    הכנתי את הלביבות ןהן יצאו מעולות! הידים טרפו אותן(לא נשאר כלום לאבא…)
    הוספתי כוסברה והשמטתי את הגי'נג'ר.
    תודה,

    אילנה

  18. בייבילמונייד הגיב:

    מצוקת העגבניות הביאה אותנו להשתמש ב4 כפות עגבניות מרוסקות,הוספנו כוסברה ורוטב צ'ילי חריף(פעם הבאה נוסיף גם ג'ינג'ר..),עוד קצת שמן זית ו2 כפות קמח חומוס בשם הספקנות, שימנו נייר אפייה וליטפנו עם שמן מלמעלה. תודה על מתכון מעולה, גרף מחמאות גם מהקרניבורים 😉

  19. איריס משלי הגיב:

    מי היה מאמין שמהעיסה הנוזלית הזו יצאו לביבות כל כך קריספיות ויציבות!! מצויין! התיבול היה לי מועט מדי אז שדרגתי אבל המתכון. מעולה. תודה!!!

  20. שירה הגיב:

    היי אורי, בןקר טוב.
    אני רוצה להכין את הקציצות האלה אבל ברוטב עגבניות סטנדרטי מבושל.
    זה ייצא טעים לדעתך?
    ואם כן, קודם להכין את הקציצות בנפרד ואח"כ את הרוטב ובסוף לערבב?

    • אורי הגיב:

      כן צריך להכין את הרוטב ואת הקציצות בנפרד ולאחד אותם ממש עם ההגשה. אם יהיה בישול מלא הקציצות יתפרקו.

  21. אורית הגיב:

    היי אורי

    הקציצות יצאו טעימות מאוד! תודה על הטיפ לשים הרבה מלח לפני הטיגון כי בטיגון הטעמים דוהים. יש רק בעיה אחת- השתמשתי בעגבניה אחת וזה יצא נוזלי מידי אז ישר הוספתי פירורי לחם. אמרת שיש להוסיף כל פעם רבעי עגבניה ולבדוק אבל אני רציתי שירגישו את טעם העגבניה אז שמתי 1 שלמה. האמת שיכול להיות שזה נראה לי נוזלי מידי רק לפי העין. אף פעם לא הכנתי פנקייק אז אני לא יודעת איך זה אמור להראות. מצטרפת לאותה אחת שביקשה תמונה לשלב הזה.
    תודה רבה על המתכון!

  22. יותם הגיב:

    הרגע סיימתי להכין את הקציצות יצאו מצוינות! לאחר הרבה נסיונות כושלים עם קציצות (תמיד מתפרקות, במיוחד אלו שאני מנסה לאפות) סוף סוף יצאה עיסה כמו שצריך, קל לעבוד איתה, הופך את כל מלאכת ההכנה למהנה יותר והתוצאה מצוינת. אני אפיתי ולא טיגנתי ומצאתי שצריך מעט יותר זמן ממה שכתוב במתכון. המון תודה על מתכון נהדר!

  23. אלי הגיב:

    משקל העדשים זה לפני או אחרי ההשריה?

  24. אלי הגיב:

    אכזבה 🙁
    הכנתי בדיוק לפי המתכון
    טחנתי בבלנדר
    העיסה לא נראתה נוזלית,
    ברגע ששמתי את הלביבות על המחבת נהיו מלא בועות בשמן והכל נהיה נוזלי, חבל שאי אפשר לשים פה תמונה
    נהייתה מין חביתה ענקית שלא התבשלה גם אחרי 10 דקות

    • אורי הגיב:

      היי אלי, מוזר.. זה מתכון שרץ פה כבר המון זמן אז אני מנסה להבין מה השתבש. אולי הטחינה בבלנדר ולא במעבד מזון עשתה את התערובת נוזלית מדי?

  25. שם *אני הגיב:

    תודה על המתכון!
    לא האמנתי שיצאו קציצות, חשבתי שתצא עיסה נוזלית 🙂
    אבל יצא וואו.
    תודה רבה!!!

  26. נורית הגיב:

    הצילו!!! אני נוטה לא לעקוב אחרי מתכונים וזה מה שיצא…
    בישלתי עדשים כתומות וטחנתי אותן עם עגבניות ובצל ירוק, מלח הימלאיה ופלפל גרוס. עד כה הכל בסדר. אבל אז החלטתי בתור קמח להוסיף את הקמח של ה"חביתה הטבעונית" (שתוקפה פג לפני כחודש אבל הנחתי מהריח והמראה שהיא בסדר), והוספתי ממנו דיי הרבה בלי לטעום וקיבלתי טעם מר בטירוף… ניסיתי למסך את הטעם המר עם מיץ לימון, סוכר, סלק מבושל ומושרה בשמן וחומץ. עכשיו הטעם הרבה פחות מר אבל עדיין לא טעים בעליל. המרקם הוא של בלילה, כלומר קצת פחות סמיך מקציפה. אין לי בעיה אפילו לעשות מזה רוטב או כל שימוש אחר שיעלה על דעתכן. האם יש דרך להציל את הבלילה או שאזרוק אותה לפח? בינתיים שמתי אותה במקרר…
    תודה לכל המייעצות 🙂

    • אורי הגיב:

      היי נורית, קצת קשה לי להבין מה קרה בדיוק כי המתכון הוא עם עדשים לא מבושלות ואם בישלת אותן הרי שזה משנה לחלוטין את המתכון.. בכל מקרה אני מניחה שבינתיים כבר החלטת מה לעשות איתה 🙂 חבל!

  27. קרן הגיב:

    הי אורי, תודה על מתכון גאוני שנכנס כאורח קבוע למטבח שלנו!
    שתי שאלות:
    1. יעבוד לדעתך עם עדשים מונבטות? כלומר ההכנה איתן תוסיף ערך תזונתי במידה והמטגנים את העיסה וכו?
    2. האם אפשר להכין את העיסה מראש ולשמור כמה שעות במקרר עד להכנה?

    • אורי הגיב:

      היי קרן, איזה כיף לשמוע 🙂
      המתכון יעבוד עם עדשים מונבטות, שימי לב להנביט רק עד שהנבטוט מתחיל לצוץ ולא מתארך מאד, שאז הקטנית הופכת לירק והתערובת עלולה להתפרק.
      בהחלט אפשר לשמור את העיסה במקרר וגם להקפיא.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |