עוגת שוקולד מושלמת
אחד הדברים שמתסכלים אותי זה השם המטעה של לא מעט עוגות שוקולד, שבמרכיבים שלהם אין בכלל שוקולד, מקסימום קצת אבקת קקאו. לא עוד! המתכון שלפניכם מבוסס על מתכון לעוגה עתירת שוקולד אמיתי של השף הישראלי-לונדוני המוכשר יותם אוטולנגי, שערכתי בו כמה שינויים וכמובן הפכתי לטבעוני. ההכנה שלה פשוטה ומהירה, רק הקפידו על הטכניקה (חומרים רטובים תחילה!) ותקבלו עוגה שוקולדית מושלמת, נימוחה וטעימה, שאף אחד בכלל לא יתעניין בעובדה שהיא במקרה גם טבעונית.
לעוגה ללא גלוטן המירו את הקמח לקמח עוגות ללא גלוטן והוסיפו למתכון שקית (10 גרם) אבקת אפייה. לא ניסיתי בעצמי אבל אין סיבה שזה לא יעבוד – אם אתם מנסים, אשמח מאד אם תעדכנו אותי בתגובות איך זה יצא!
לעוגה ללא סוכר למרבה הבושה, בניסוי הראשון של המתכון פשוט שכחתי להוסיף את הסוכר. למרבה הפלא, התוצאה היתה לא רעה בכלל! אפשר להחליף את השוקולד לכזה ללא סוכר ואם רוצים, להוסיף ממתיק מלאכותי.
רוצים להעשיר את העוגה עוד יותר? קמחו מעט שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים והוסיפו לתערובת בסיום ההכנה. ערבבו בעדינות. אגב, העוגה לא מתוקה בהיסטריה, כך שאוהבי העוגות המתוקות מאד יכולים להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר.
אין לכם מעבד מזון? הכינו את הציפוי בקערה והשתמשו במטרפה ידנית.
חוששים מטעם של קוקוס? השתמשו בשמן קוקוס מזוכך, שהוא נייטרלי לחלוטין בטעמו. לציפוי ניתן להשתמש בשמנת צמחית אם ממש אין ברירה.
ויש ציפוי למשקיענים הכפילו את הכמויות והכניסו את הקרם למקרר להתייצבות. הקציפו אותו במיקסר ועטרו את העוגה במריחות של "תלתלים" ענקיים.
רוצים ללמוד להכין עוד מתכונים טעימים? הירשמו לסדנת בישול טבעונית עם אורי שביט
עוגת שוקולד טבעונית
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
200 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
1 כוס (200 גרם) שמן קוקוס
1/2 1 כוסות (375 מ"ל) מים רותחים
1/2 1 כפיות אבקת קפה נמס איכותי
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
4 כפות (מיכל קטן) רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תופח
1/2 כוס (30 גרם) אבקת קקאו איכותית
1/4 כפית מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
1/3 כוס (80 מ"ל) קרם קוקוס
1 כפית סירופ מייפל
1 כפית שמן קוקוס
+ מחממים תנור ל-170 מעלות (אם התנור שלכם חזק מאד כמו שלי, גם 160 מעלות יעשו את העבודה).
+ מניחים בקערת חסינת חום את השוקולד הקצוץ ושמן קוקוס.
+ מערבבים היטב בקערה חסינת חום נוספת את המים הרותחים ואבקת קפה נמס. יוצקים את הנוזלים לקערת השוקולד וטורפים היטב, להמסה מלאה.
+ מוסיפים לשוקולד סוכר וטורפים היטב, להמסה. מוסיפים רסק תפוחים ותמצית וניל וטורפים שוב.
+ מנפים לקערה עם השוקולד קמח, אבקת קקאו ומלח וטורפים היטב, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
+ משמנים מעט את תבנית האפייה ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. אם אתם מעדיפים עוגה לחה יותר, אפשר לעצור את האפייה מעט קודם.
+ בינתיים מכינים את הציפוי: טוחנים את קוביות השוקולד במעבד מזון לפירורים גסים.
+ בסיר קטן מביאים לסף רתיחה קרם קוקוס עם סירופ מייפל. מפעילים שוב את מעבד המזון ויוצקים פנימה בזרם דק את הקרם החם.
+ מוסיפים כף שמן קוקוס וממשיכים לטחון עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. מעבירים את הקרם לקערה רחבה או תבנית קטנה ומכסים בניילון נצמד, שמניחים ממש על פני הקרם. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, להתייצבות.
+ מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר 15 דקות לפחות. מוודאים שהציפוי יציב מספיק ומצפים בו את החלק העליון של העוגה. פורסים ומגישים.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם כדי שאוכל להתלהב יחד איתכם!
תגיות: עוגת שוקולד, יום הולדת, קינוח, עוגה, מתכון לעוגת שוקולד, שוקולד
קטגוריות: מתוק, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
נראה מצוין!
הטעם של הקוקוס דומיננטי?
אם משתמשים בשמן קוקוס מזוכך, ממש לא מרגישים כלום, רק את קרם הקוקוס שבציפוי. הוא נייטרלי לחלוטין.
הכנתי את העוגה בגרסה טבעוני ללא גלוטן ויצא מושלם וגבוהה והכי חשוב טעיםםםםםם…תודה על מתכון לעוגה מנצחת
תענוג לשמוע!!
הכנתי את העוגה עם קמח רגיל ואבקת אפייה, לא היה לי קמח תופח.
העוגה ממש לא עלתה לי / תפחה
הגיעה לבקושי חצי מגובה התבנית.
מה את אומרת למה זה?
היי קרן, העוגה גם במקור לא מאד גבוהה.. מה היחסים של קמח ואבקת אפייה שהשתמשת בהם? אולי לא היו נכונים.
יש אפשרות להקפיא את העוגה?
לא ניסיתי אבל לדעתי כן
אפשר להחליף את השמן קוקס בשמן רגיל ואת קרם הקוקוס בשמנת צמחית?
אם העניין הוא טעם הקוקוס, אפשר להשתמש בשמן קוקוס מזוכך שהוא נייטרלי לגמרי. לא ממליצה להחליף לשמן רגיל אך לא אתפלא אם זה יעבוד.. צריך לנסות 🙂 לגבי הקרם, בהחלט.
בנוגע להחלפת קרם הקוקוס בשמנת צמחית – האם הכוונה לשמנת סויה 5%, או לשמנת צמחית מתוקה?
תודה מראש! 🙂
הכוונה לשמנת צמחית מתוקה.. אני לא מתה על זה אבל באין ברירה, לא נורא 🙂
תודה רבה על התשובה הזריזה, אני מעריכה את זה! 🙂
את לא מתה על שמנת מתוקה מהבחינה הבריאותית – או מבחינת התוצאה של הטעם / המרקם?
מבחינתי זה כמו מרגרינה, מכל הבחינות לא עובר אצלי בגרון 😛
הבנתי אותך…
הכנתי לחג את העוגה (עם שמנת מתוקה בציפוי כי אישי היקר מאד סולד מהטעם של קוקוס…) והעוגה קצרה תשבחות רבות מאת כל הסועדים 🙂
אני בדיוק מכינה אותה שוב עכשיו כעוגת יומולדת…
אגב, הספר שלך הפך להיות תנ"ך הבישול אצלנו בבית… שנינו מבשלים ממנו המוווון ותמיד תמיד מצליח לנו! שאפו ענק ותודות משנינו 🙂
יאאאא מרגש כל כך לשמוע!! גם על העוגה וגם על הספר 🙂 תהנו מאד!
נראה מעולה
האם ניתן להחליף לכוסמין מלא?
לא הייתי מחליפה את כל הכמות, זה ייצא כבד מדי.. אולי חצי מלא וחצי לבן
עשיתי ללא גלוטן וללא סוכר מעובד עם קמח מיוחד הצליח,
ושוקולד שעשיתי לבד.
עדיין מחפשת את הקמח המושלם לזה
חושבת שיש מצב שקמח שקדים יילך עם זה?
היי איילת, קודם כל נהדר שהצליח! אם כרגיל לא עבד מדהים, נסי אולי את קמח תמי. שקדים לבד להערכתי יהיו מאד כבדים והמרקם ישתנה. אולי חצי חצי קמח ללא גלוטן ושקדים.
עשיתי את העוגה. לטעמי לא מרגישים את המתיקות. וזו בעיה.
לכן ניראה לי נכון להגדיל את הכמות של הסוכר ל2 כוסות.
אפשר במקום הקוקוס משהו אחר אולי? מפחיד לקחת סיכון
אם השאלה היא לגבי השמן – אפשר להשתמש בשמן מזוכך שהוא נייטרלי לחלוטין. לחילופין אפשר להשתמש במחמאה, אבל אני לא ממליצה.
היי אורי, מה את חושבת שייראה אם אחליף את השמן קוקוס של הבלילה בשמן זית? לא בגלל שיש לי בעיה עם קוקוס, להיפך. סתם חוש אקספרמנטי.
תודה (:
המממ מעניין.. אם זה שמן זית עדין מבחינת טעם זה יכול להיות מוצלח. השאלה היא מבחינת מרקם האם העוגה תהיה 1. יציבה מספיק אחרי קירור 2. לא ספוגת שמן. כנראה שצריך לנסות!
הי אורי,
שמן הקוקוס צריך להיות נוזלי או מוצק כשמודדים?
תכלס זה לא ממש משנה, אם את רוצה לדייק תשקלי אבל בכל מקרה זה יעבוד בשני המקרים לפי נפח של כוס.
איך יוצרים את הציפוי התלתלים של הציפוי המושקע? כלומר את הצורה. אנסה להכין את העוגה מחר. תודה!
היי שמרית, הכוונה למריחות גבוהות כאלה בעזרת כף (הצד הקעור שלה) או מרית. תראי למשל את התמונה הזו https://www.google.co.il/search?q=chocolate+cake&rlz=1C1GIGM_enIL725IL725&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjO64TE6LHXAhUC6aQKHWtuBhwQ_AUICigB&biw=1680&bih=870#imgrc=kaDgQF6-PZMTzM:
עדכני איך יצא!
הי אורי ,
אם עושים אותה יום קודם , מומלץ לשמור במקרר או בחוץ ?
בחוץ בהחלט. במקרר היא תהפוך ממש נוקשה.
נראה נהדר! האם לדעתך יציבה מספיק כדי להערים שתי עוגות אחת על השניה?
היי מאיה, לדעתי כן, הייתי אופה אותה אולי מעט יותר כדי לוודא שהיא לא מדי פאדג'ית בפנים. עדכני מה יצא!
מעולה, אנסה בקרוב ואעדכן. תודה רבה!
המון שמן בעוגה, אפשרי להחליף חלק ממנו בעוד רסק תפוחים?
היי, אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי 🙂 עדכני איך יצא!
אפשר להשתמש בשוקולד מריר איכותי יותר שמכיל יותר מ-60 אחוז מוצקי קקאו?
איכות תמיד מתקבלת בברכה 🙂 כל עוד זה לא אחוז גבוה מדי מבחינת מרירות. 70-75 אחוז יהיו נהדרים, אולי אפילו 80.
הכנתי למשפחה ויצא נפלא! גם אלה שאינם טבעונים מאוד התלהבו.
הוספתי לרשימת המתכונים הקבועים 🙂
באמת עוגה מושלמת (:
תודה תהילה <3
אין לי תבנית עגולה, רוצה להכין במרובעת. מה המידות שצריך?
היי, תלוי מה גודל התבנית המרובעת.. יש כאן למשל טבלת המרות http://www.10dakot.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%AA-%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/
שימי לב שהיא עשויה לצאת נמוכה יותר ואז משך האפייה מתקצר.
הכנתי את העוגה עם קמח תמי תופח יצאה עוגה מושלמת❤️❤️❤️❤️❤️
איזה אושר!!
עוגה מעולה!! כל החברים הלא טבעוניים גם עפים עליה.
יש אפשרות להוריד בכמויות של השמן? ממש מרגישים שהעוגה שומנית.
היי מיכאל, איזה כיף לשמוע! אני חושבת שהפחתה של רבע מהכמות לא תפגע במרקם (3/4 כוס), אפשר לחזק בכף או שתיים נוספות של רסק תפוחי עץ במקום. ספר איך יצא!
היי אורי, מה את חושבת שייראה אם אחליף את השמן קוקוס של הבלילה בשמן זית? לא בגלל שיש לי בעיה עם קוקוס, להיפך. סתם חוש אקספרמנטי.
תודה (:
היי, האם יש אפשרות במקום קמח תופח להשתמש בקמח אחר כמו כוסמין/מלא או לשלב אותם עם קמח לבן ואבקת אפייה? אם כן, באיזה יחס?
היי עינת, אכן אפשרי – היחס הרגיל הוא להחליף כוס קמח תופח בכוס קמח לבן + כפית אבקת אפייה. לא הייתי מחליפה בקמח מלא את כל הכמות, אבל אפשר לחלק אותה או להשתמש בקמח כוסמין לא מלא, שהוא קל יותר ופחות יכביד על הטעם והמרקם של העוגה. ספרי מה עשית ואיך יצא!
וואוו מצאתי את העוגה הטבעונית הכי טובה.
עשירה בשוקולד כולם עפו עליה.
איזה כיף לשמוע יפית!!
היי
אפשר במקום המייפל משהו אחר?
היי, לא ניסיתי אבל אני מניחה שכל ממתיק עדין יעבוד – סוכר יהיה גס מדי אז אבקת סוכר, סירופ אגבה.. לסילאן יש טעם דומיננטי מדי לדעתי.
אפשר בלי רסק תפוחים?
לצערי לא, הוא זה שמחליף את הביצים, מעניק עסיסיות ואווריריות. אפשר לנסות להחליף בתחליפי ביצה אחרים, אבל לא ניסיתי.
היי, העוגה יצאה מדהים ורציתי לעדכן שלא השתמשתי ברסק תפוחים כי לא היה לי אז החלפתי חלק משמן הקוקוס בטחינה כדי שיחזיק. מדובר בשינויים רציניים אבל יצא ממש ממש טוב. תודה !
איזה יופי!!
העוגה מושלמת!!!מושחתת??
כל כך טעימה ככה! כמו שהיא!
פשוט להיצמד למתכון להנות ממנה?
איזה כיף לשמוע! <3
היי נראה מעולה! ממש רוצה לנסות! אין לי מעבד מזון, יש לי דרך להכין את הקרם הזה? או שעדיף פשוט גנאש שוקולד או משהו כזה?
כן אפשר להכין אותו כמו גנאש או כל ציפוי שוקולד אחר שאת מעדיפה.. העיקר שיהיה עוד שוקולד 🙂
תודה רבה, הכנתי עם גנאש שוקולד פשוט ויצא מהמם!! הבעיה היחידה היא שהעוגה ממש מתפרקת, לא הצלחתי לחתוך לחתיכות יפות. אולי אפיתי יותר מדיי? בכל מקרה בוודאות עוגת השוקולד החדשה הקבועה שלי!
היי, איזה כיף שאהבת!! לגבי המרקם לדעתי את צודקת ומדובר באפיית יתר, נסי להנמיך קצת טמפרטורה בפעם הבאה ולא לייבש אותה – עדכני אם הצלחת!
היי אורי, הכנתי כבר פעם ואני מתה על העוגה הזאת! אני רוצה להכין אותה הפעם מראש, את חושבת שהיא תישמר בסדר במקרר יומיים? או שממש לא מומלץ?
היי, לדעתי אפשרי אבל תני לה לחזור לטמפ החדר לפני ההגשה, המקרר מייבש.. מאמינה שהיא תהיה סבבה. אולי גם תאפי טיפטיפה פחות ליתר ביטחון, שתשמור על עסיסיות. לכסות היטב במקרר שלא תתפוס טעמים (שוקולד הכי רגיש לזה). עדכני איך יצא!
עוגה מעולה. כולם אהבו ממש ממש . היה טעים במיוחד כשהייתה חמה. יצאה פאדגית. טעים עם הרבה סירופ מעללל. לדעתי כדאי להוציא אותה מהתנור כשקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים:)
היי אורי, את חושבת שאפשר להכין את העוגה עם קמח מלא? על איזה היית ממליצה? כוסמין יכול לעבוד? עם אבקת אפייה? והאם 1:1?
תודה רבה,
היי מורן, אני חוששת שקמח מלא לבד יהיה כבד מדי.. הייתי מנסה כוסמין לבן וכוסמין מלא חצי חצי עם אבקת אפייה כמובן. תוכלי למצוא בחיפוש בגוגל איך להמיר קמח תופח לקמח רגיל. כמו כן זה אומר שתצטרכי יותר נוזלים כי קמח מלא סופח יותר ותיזהרי לא לייבש באפייה. עדכני אם הכנת!
הי אורי,
העוגה נורא טעימה תודה!
הבעיה היחידה היא שהיא מתפרקת לי בהגשה… ניסיתי לאפות יותר אבל זה כנראה משהו במרקם שלה שיוצא לי ככה.
מה היית מציעה לעשות?
תמר
היי תמר, איזה כיף שאהבת אותה! הבעיה היא הפוכה.. צריך לאפות פחות 🙂 יש הבדלים בין תנורים ויכול להיות שהיא התייבשה מדי ולכן מתפוררת. צריך לאפות קצת פחות שתהיה טיפה לחה וזה יהיה מושלם.
מהמם, תודה!!
קמח מלא יבאס?
לדעתי כן.. נסי או חצי חצי (אבל זה עלול להיות דחוס וכבד) או קמח כוסמין לבן. בהצלחה!
היי אורי, נהנת מהמתכונים שלך ..
שאלה כללית- את אופה בדכ בטורבו או רגיל?
אני בדכ אופה בטורבו כי מקצר את זמן האפיה.. מה דעתך?
תודה רויטל! לגבי טורבו – העניין הוא שהאיוורור גם נוטה לייבש את מה שאת אופה ולא תמיד זו התוצאה שאנחנו שואפים אליה. כשאני אופה משהו אחד בתנור, והתנור שלי חזק אני מודה, אז בדרכ אני לא אופה על טורבו. בזמנו קונדיטורית הסבירה לי מתי כן ומתי לא – אנסה לשאול אותה שוב כי אני לא זוכרת 🙂
הכנתי הערב את העוגה, פעם ראשונה ליום ה' יום ההולדת של בתי. ללא גלוטן! עם קמח שיבולת שועל , יותר רסק תפוחים ואולי הגזמתי אבל הוספתי 1 כפית אבקת אפייה וגם 1 כפית סודה לשתיה.
גודל תבנית 20. יצאה עוגה גבוהה למדי ( לדעתי הייתה יוצאת לי כמו פיתה בתבנית גדולה יותר של 24 ס"מ קוטר.
העוגה נסדקה מאד והושארה בתנור להתקרר.
טעמתי משאריות הבלילה שהוכנסו לתבנית סיליקון והפכו למאפיין.
טעים נורא!!!
הכנסתי העוגה תריסר לקרר. לא רציתי לקרוא את הקרם ועשיתי משוקולד לבן וורוד כי לא היה לי 100 גרם מהסוג הלבן. הוספתי טיפות מיץ אירוניה מרוכז וקרם קוקוס, יצא קרם בכמות מזערית , טעים ובצבע סגול די כהה.
שפכתי עם כף רק מסביב לשולי העוגה.
מחר אקציף קרם קוקוס עם טיפות ארוניה מרוכזת ליצירת קרם ורוד וקצת חמצמץ+ אבקת אריתריטול ( תחליף סוכר כוהלי.
ואמרתי על גבי העוגה הסדוקה מלמעלה אך הטעימה ונסה לזלף פרחים בחיבור בין שני הגרמנים.
יום הולדת עד הסוף!!!
פחם ראשונה עוגה וקישוט ליום הולדת.
מה לא עושים לבתי?!
תודה אורי
ממני
אורי….😀
היי אורי, שמחה שהכנת ואהבת!! אם היו בה הרבה חומרי התפחה הגיוני שתתבקע אבל בשביל זה יש קרם 🙂 מקווה שנהניתם מהתוצאה הסופית!
באיזה שלב מכבים את האש?
יצא נלי ממש דחוס.
אני צריכה למחר עוד אחת. מתלבטת מה לא עשיתי נכון..
היי איילת, לא בטוחה שהבנתי.. את מדברת על ההרתחה של הקרם קוקוס? זה ממש קצר רק עד שמתחמם (לא מאד מבעבע)
הי,
אני צריכה להכין עוגת יומולדת לגן של הקטן בלי סוכר בכלל..
יש לך המלצה במה להחליף את הסוכר פה? המרה מדויקת לתחליף סוכר כלשהו?
תודה!
היי ליאורה, אני לא בקיארה בתחליפי סוכר אבל בדרכ כתוב על המוצר מה היחס, רובם לדעתי 1:1.