חנוכה טעים: לביבות טבעוניות של תפוחי אדמה וגזר
סקר מהיר שערכתי בעמוד הפייסבוק של "טבעוניות נהנות יותר" הבהיר לי מיד שאני לא לבד. רוצים לדעת למה?
מקומות אחרונים בסדנת החורף הקרובה
לא מתה על מתוקים. הנה הוצאתי את זה.
אוהבת אוכל. אוכל טעים, מספק, מענג. ואם אפשר שיהיה ממנו הרבה. ככה זה, אפשר להוציא מהגרגרנית את המוצרים מן החי, אבל אי אפשר להוציא מהטבעונית את הגרגרנית. נכון שכשהייתי ילדה קטנה אחד מתחביביי היה לחסל חפיסות שוקולד שלמות ולגמוע בקבוקי קולה (לא דיאט, חלילה), אבל תודה לאל שמאז בלוטות הטעם שלי התעדנו והיום אני מעדיפה את השתייה החמה שלי בלי סוכר, את השוקולד מריר (הוא הכי טעים ואיכותי ככה), את הקולה שלי בטעם סודה ואת הקינוח שלי, ובכן, בצורת עוד מנה מלוחה מהתפריט.
לקראת חג חנוכה המתקרב ערכתי סקר קטן בקרב העוקבים בעמוד הפייסבוק של "טבעוניות נהנות יותר" (אתם לא שם? רוצו מיד לעשות לו לייק! הלשונית לעמוד כאן מצד שמאל) ושאלתי בפשטות ישירה: "לו הייתם יכולים לבקש מתכון אחד חדש לחג, איזה הוא היה – מלוח או מתוק?". התשובות לא איחרו להגיע וכל כך שמחתי לגלות שאני לא לבד. ברוב מוחלט ומוחץ התשובה היתה "מלוח", פה ושם היו כמה שהתעקשו על מתכון מתוק (סופגניות, נו מה?) אבל באמת שכל מה שהקהל רוצה זה אוכל. אוכל אמיתי. מי אני שאמנע ממנו את הדבר הנפלא הזה?
לעשות את הסיפור הארוך קצר (בתרגום גס מאנגלית), קבלו את המתכון שלי ללביבות חנוכה קלאסיות, אבל כמובן משודרגות.
ולמי שבכל זאת חייב מתכון מתוק, הנה כמה אופציות לא רעות:
צ'ורוס ברוטב שוקולד
סופגניות מהירות ללא שמרים
לביבות תפוחי עץ בקרם שקדים
לביבות תפוחי אדמה, גזר ובצל
הגזר והבצל תורמים גם מתקתקות וגם עסיסיות ללאטקס הקלאסיות וקמח העדשים נותן על הדרך אקסטרה ערכים תזונתיים. לנתרעים מטיגון הוספתי אופציה של אפייה, שיוצאת לגמרי לא רע.
חומרים לכ-20 לביבות
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני, מקולפים ומגוררים גס
1 גזר גדול, מקולף ומגורר גס
2 בצלים בגודל בינוני, מקולפים, חצויים ופרוסים דק
2/3 כוס קמח עדשים כתומות
2 שיני שום, כתושות
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן צמחי לטיגון
אפשרויות להגשה:
גבינת סויה רכה
טופו משי
מעט רוטב סויה בהיר
עגבניות טריות מרוסקות
בצל ירוק קצוץ
- מניחים את תפוחי האדמה למסננת וסוחטים היטב מנוזלים. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם הגזר, בצל, קמח עדשים, שום כתוש, מלח ופלפל. אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח עדשים.
- יוצקים למחבת רחבה שמן לטיגון, כך שיכסה את כל התחתית שלה בשכבה דקה ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, יוצרים מהתערובת לביבות בעובי 1-2 ס"מ ומטגנים כ-3 דקות, להזהבה. הופכים ומטגנים 3 דקות נוספות. מוציאים לנייר סופג וממשיכים כך עם יתר הלביבות.
- אם רוצים לאפות: מחממים תנור ל 180-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
- מניחים את הלביבות על נייר האפייה, מברישים או מזלפים שמן זית מלמעלה ואופים 10-15 דקות, עד שהלביבות מזהיבות ומתייצבות.
- מעבירים את הלביבות לצלחת הגשה, מניחים לצידן תוספת קרירה כמו גבינת סויה רכה, טופו משי טחון עם מעט רוטב סויה או עגבניות טריות מרוסקות, מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.
תגיות: תפוחי אדמה, מתכון לסופגניה, מתכונים לסופגניה, לביבות טבעוניות, מתכוני חנוכה, חנוכה, לביבה, מתכונים לחנוכה, מאכלים לחנוכה, סופגניות, סופגניות מתכון קל, שמרים, מתכון סופגניות, מתכון לסופגניות, מתכונים סופגניות, עוד מתכונים מומלצים, סופגניה מתכון, סופגניה, חנוכה טבעוני' טופו, לביבות, מתכון לחנוכה
קטגוריות: קציצות טבעוניות, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות
חיתוך הבצל הפריע מאוד לכל המסה.טעות גדולה!! ביזבוז חומר.
היי תמירה, מודה שלא הבנתי מה הבעיה עם הבצל 🙂
אני מבינה, זה מקשה על יצירת הלביבות
אני הוספתי עוד כוס קמח עדשים כדי שיתאחה ללביבה.
עכשיו בתנור…
איך יצא?
היי 🙂
אפשר להחליף את תפוח האדמה בבטטה?
ואת קמח העדשים בקמח רגיל?
נשמע לי שזה ייצא טעים לא פחות 🙂 רק תיזהרי לא לחרוך, הבטטה עדינה יותר ומתבשלת מהר יותר מתפוחי האדמה.
נשמע מתכון מעולה. האם אפשר לשים קמח רגיל במקום קמח עדשים?
בהחלט, ייתכן שהכמות תגדל כי הוא פחות חזק.
האם אפשר להשתמש בבצל מטוגן מראש ללביבות? (לא אוהבים אצלנו כל כך בצל לא מבושל והבפנים של הלביבה עלול להיות "בצלי" מדי…
בטח ובטח וזה תמיד משדרג!
יצא מעולה!! הכנתי עם קמח חומוס היה צריך להוסיף יותר בשביל שבקציצה תדבק. מושלם עם עגבניות מרוסקות ובצל ירוק!
תענוג! חג שמח 🙂