שבלולי ארטישוק וזיתים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
עונת הארטישוקים עדיין רחוקה וגם בעונה, מעטים המשוגעים (אני) שמקלפים ארטישוקים טריים ומוציאים להם את הלב. אפשר להשתמש בקפואים ומי שממש רוצה להשקיע – ירכוש ארטישוקים משומרים איכותיים תוצרת ספרד או איטליה (להשיג במעדניות המתמחות). שימו לב – את הלבבות המופשרים לא צריך לבשל! את עלי הפילו לא צריך להבריש אחד אחד ולערום בשכבות! אמרתי שזה מהר וקל, לא?
חומרים ל-10 מאפים בינוניים:
10 דפי פילו, מופשרים
400 גרם לבבות ארטישוק (1 חבילה של לבבות קפואים), מופשרים
חופן זיתים (רצוי קלמטה) מגולענים
2-3 שיני שום
חצי צרור קטן של כוסברה, קצוצה גס (אפשר להחליף בפטרוזיליה, שמיר, נענע, בזיליקום – כל עשב וכיוון הטעם שלו)
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית איכותי
לעיטור:
שומשום או קצח
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- טוחנים את לבבות הארטישוק במעבד מזון עם הזיתים, השום, הכוסברה ומעט שמן זית, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח (זהירות, לא להגזים – הזיתים כבר מלוחים) ובפלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן זית.
- מניחים את ערימת דפי הפילו על משטח עבודה. מברישים במעט שמן זית את הדף שבראש הערימה ומקפלים לשניים למלבן צר וארוך. מברישים שוב במעט שמן ומניחים במרכז ולאורך המלבן "שורה" עבה של מלית הארטישוק. מגלגלים לגליל ואת הגליל – לשבלול, כאשר את הקצה תוחבים מתחת לשבלול, שלא ייפתח. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים שומשום או קצח. ממשיכים כך עם יתר הדפים.
- אופים את השבלולים בתנור החם במשך כ-5 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך. מגישים מיד.