רולדת פילו במילוי כרובית צלויה בטחינה אדומה
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
מתאים לחג
שבת
סביר להניח שבזמן הקרוב יראו אותי יותר בירושלים, הכל באשמת הטחינה המושלמת הזאת, בעלת הטעמים הקלויים החזקים והצבע ההורס. המתכון יעבוד גם עם טחינה רגילה, אבל אז אני מציעה להוסיף קצת יותר פפריקה מעושנת ולהתחיל לתכנן את הגיחה הבאה לעיר הקודש.
חומרים ל-3 רולדות::
9 דפי פילו מופשרים
1 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
1/2 כוס טחינה אדומה
קליפה מגורדת מלימון שלם
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס מים
5-6 שיני שום קצוצות (אם תמצאו שום ירוק, אז קצצו גם את החלק הרך של הגבעול)
1 פלפל צ'ילי טרי או יבש, קצוץ
חופן עלי טרגון טריים
חופן צנוברים
כ-1/2 כפית פפריקה מעושנת
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
לעיטור:
שומשום לבן, שומשום שחור
- מכינים את המילוי: במחבת רחבה מחממים שמן זית ומאדים בו את השום הקצוץ והצ'ילי במשך כדקה (זהירות – לא לחרוך). מוסיפים את פרחי הכרובית ומעט מעלי הטרגון וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 10-15 דקות, עד שהכרובית מתרככת כמעט לחלוטין ומשחימה מעט (אפשר לבשל את הכרובית חצי בישול לפני הטיגון, או לוותר עליו כליל אם מתעקשים).
- כאשר הכרובית רכה למדי, מוסיפים למחבת את הטחינה, מיץ הלימון והמים ומערבבים היטב, עד שכל פרחי הכרובית עטופים בטחינה. מתבלים בפפריקה מעושנת (בזהירות, היא שתלטנית), מלח ופלפל וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהכרובית רכה לחלוטין והנוזלים המיותרים התאדו. מוסיפים עלי טרגון טריים וצנוברים, מערבבים ומסירים מהאש.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את הבצק: פורסים עלה פילו על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית. מפזרים שומשום ומניחים עליו עלה פילו נוסף. שוב מברישים ומפזרים שומשום ומניחים עלה שלישי.
- מברישים את העלה העליון בשמן זית ומניחים לרוחב העלה בצד הקרוב אליכם, שורה אחידה של פרחי כרובית, כשליש מכמות המילוי שבמחבת. משאירים מעט בצק נקי משני הצדדים. מקפלים את הקצה הקרוב אליכם מעל הכרוביות ומגלגלים לרולדה. מקפלים את שני הצדדים ה"ריקים" פנימה, מתחת לגלילה שנוצרה. מברישים את החלק העליון שלה בשמן ומפזרים שומשום שחור ולבן. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתר עלי הפילו והמילוי.
- אופים את שלוש הגלילות הממולאות בתנור החם במשך כ-10 דקות, עד שהבצק הופך פריך וזהוב. מוציאים ומניחים להתקרר במשך כ-5 דקות. פורסים ומגישים.