ממתק תמרים בציפוי שוקולד
[סה"כ: 3 ממוצע: 2 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ט"ו בשבט
מתאים לחג
פסח
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
וריאציה מקסימה על הממתק המסורתי של תמר שבתוכו מוטמן אגוז מלך.
חומרים ל-10 ממתקים:
10 תמרים גדולים, רכים ומגולענים
10-20 אגוזי פקאן קלופים (אפשר להחליף באגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו – מה שאוהבים)
50 גרם (כ-3 כפות) חמאת קקאו איכותית (רצוי אורגנית)
1/2 2 כפות אבקת קקאו (רצוי בהירה ואורגנית)
1/2 כוס פיסטוקים קלויים או טבעיים, טחונים גס
- ממלאים כל תמר באגוז אחד או שניים, סוגרים ומחזירים לצורה המקורית של הפרי בעזרת הידיים.
- ממיסים את חמאת הקקאו בקערה מעל סיר מים חמים (בן מארי). מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ומבריקה.
- טובלים תמר ממולא בתערובת השוקולד עד שהוא עטוף מכל הצדדים. מניחים על נייר אפייה להגרת שאריות.
- אחרי מספר שניות, לפני שהשוקולד מתמצק ומתקשה, טובלים אחד מקצוות התמר בפיסטוקים הטחונים, ומניחים להתגבשות. ממשיכים כך עם שאר התמרים ומגישים.