תבשיל פול סורי באורז ומרק חמוץ (חמוד)
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
השילוש אורז-פול-מרק פשוט מושלם, לא ברור לי בשביל מה היה צריך שם מלכתחילה את בשר הכבש. מי שרוצה יכול להוסיף למרק גם שומר, ברוקולי ופרחי כרובית.
חומרים ל-4 מנות:
לפול:
2 קילו פול ירוק טרי, מקולף ושטוף (כ-500 גרם נטו) או שקית פול קפוא ומופשר
4 שיני שום פרוסות
1/2 צרור כוסברה
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
3-4 כפות שמן קנולה
2-3 כוסות ציר ירקות עשיר (אפשר להחליף במרק עוף פרווה)
למרק:
1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
1 קישוא, חתוך לקוביות
200 גרם דלעת/ דלורית, חתוכה לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
4 שיני שום פרוסות
חופן כוסברה קצוצה
חופן גבעולי סלרי קצוצים, עם העלים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן קנולה
5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
להגשה:
2 כוסות אורז בסמטי, מבושל לפי הוראות היצרן.
- מכינים את הפול: בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים בו קלות את שיני השום (להיזהר לא לחרוך). מוסיפים את הכוסברה ואת הפול ומתבלים במלח גס ובפלפל גרוס. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לאדות את הפול תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-30 דקות, עד שהפול משנה את צבעו מירוק לחום (אם השתמשתם בקפוא הוא יישאר ירוק).
- מוזגים את ציר הירקות עד לגובה הפול וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהפול מתרכך לחלוטין.
- מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קלות את שיני השום. מוסיפים את הירקות והירק הקצוצים, מתבלים במלח ובפלפל ומאדים מעל להבה נמוכה ללא מים במשך כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים מים בגובה הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-1/2 שעה נוספת.
- מוסיפים את מיץ הלימון הטרי ומבשלים 10 דקות נוספות. טועמים את המרק ואם הוא לא מספיק חמוץ, מוסיפים עוד 2 כפות מיץ לימון.
- מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בצלחת עמוקה 3 כפות אורז מבושל. יוצקים על האורז 3-4 כפות הגשה מתבשיל הפול ועליו 2-3 כפות מהמרק החמוץ עם הירקות.