בורקס פלפלים קלויים וזיתי קלמטה
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
בורקס טבעוני במילוי לא שגרתי, שה"ברטים" ממליצים להגיש עם רסק עגבניות, טחינה ותפוח אדמה אפוי קר, שהם מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. לא תצטערו.
חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה (גליל) בצק עלים (פרווה)
4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וקצוצים דק
2 כפות גרגירי חומוס מבושלים ומעוכים גס (אפשר מקופסא או קפואים שהופשרו)
1 כף זיתי קלמטה קצוצים
1 כפית עלי זעתר קצוצים
מיץ מ-1/2 לימון
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
מעט שומשום לעיטור
- מקמחים קלות משטח עבודה ומשטחים עליו את בצק העלים. מרדדים מעט בעזרת מערוך וחותכים בסכין ל-4 ריבועים שווים, בגודל של כ-15X15 ס"מ (סביר שתישאר שארית בצק).
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה פלפלים קלויים, גרגירי חומוס, זיתים וזעתר ומתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון ומלח פלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את הבורקס: מניחים כף וחצי מהמילוי על גבי ריבוע בצק, מורחים את קצוות הבצק במעט מים, סוגרים לבורקס ומהדקים היטב. מברישים את הבורקס בשמן זית ומפזרים מעט גרגירי שומשום.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליו את הבורקס ואופים 7-10 דקות בתנור החם, עד שהבורקס פריכים וזהובים. מגישים מיד.