עוגת שוקולד מושלמת
רמת קושי
קל
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
קבלו עוגת שוקולד טבעונית עתירת שוקולד אמיתי. ההכנה שלה פשוטה ומהירה, רק הקפידו על הטכניקה ותקבלו עוגה שוקולדית מושלמת, נימוחה וטעימה, שאף אחד בכלל לא יתעניין בעובדה שהיא במקרה גם טבעונית.
לעוגה ללא גלוטן: המירו את הקמח לקמח עוגות ללא גלוטן והוסיפו למתכון שקית (10 גרם) אבקת אפייה. לא ניסיתי בעצמי אבל אין סיבה שזה לא יעבוד – אם אתם מנסים, אשמח מאד אם תעדכנו אותי בתגובות איך זה יצא!
לעוגה ללא סוכר: למרבה הבושה, בניסוי הראשון של המתכון פשוט שכחתי להוסיף את הסוכר. למרבה הפלא, התוצאה היתה לא רעה בכלל! אפשר להחליף את השוקולד לכזה ללא סוכר ואם רוצים, להוסיף ממתיק מלאכותי.
רוצים להעשיר את העוגה עוד יותר? קמחו מעט שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים והוסיפו לתערובת בסיום ההכנה. ערבבו בעדינות. אגב, העוגה לא מתוקה בהיסטריה, כך שאוהבי העוגות המתוקות מאד יכולים להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר.
אין לכם מעבד מזון? הכינו את הציפוי בקערה והשתמשו במטרפה ידנית.
חוששים מטעם של קוקוס? השתמשו בשמן קוקוס מזוכך, שהוא נייטרלי לחלוטין בטעמו. לציפוי ניתן להשתמש בשמנת צמחית אם ממש אין ברירה.
ויש ציפוי למשקיענים הכפילו את הכמויות והכניסו את הקרם למקרר להתייצבות. הקציפו אותו במיקסר ועטרו את העוגה במריחות של "תלתלים" ענקיים.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
1 כוס (200 גרם) שמן קוקוס
1/2 1 כוסות (375 מ"ל) מים רותחים
1/2 1 כפיות אבקת קפה נמס איכותי
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
4 כפות (מיכל קטן) רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תופח
1/2 כוס (30 גרם) אבקת קקאו איכותית
1/4 כפית מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
1/3 כוס (80 מ"ל) קרם קוקוס
1 כפית סירופ מייפל
1 כפית שמן קוקוס
- מחממים תנור ל-170 מעלות (אם התנור שלכם חזק מאד, יספיקו גם 160 מעלות).
- מניחים את השוקולד הקצוץ ושמן קוקוס בקערה חסינת חום.
- בקערה חסינת חום נוספת, מערבבים היטב את המים הרותחים עם אבקת הקפה הנמס. יוצקים את הנוזלים לקערת השוקולד וטורפים היטב, להמסה מלאה.
- מוסיפים לשוקולד סוכר וטורפים היטב, להמסה. מוסיפים רסק תפוחים ותמצית וניל וטורפים שוב.
- מנפים לקערה עם השוקולד קמח, אבקת קקאו ומלח וטורפים היטב, רק עד לקבלת תערובת חלקה.
- משמנים מעט את תבנית האפייה ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. אם אתם מעדיפים עוגה לחה יותר, אפשר לעצור את האפייה מעט קודם.
- בינתיים מכינים את הציפוי: טוחנים את קוביות השוקולד במעבד מזון לפירורים גסים.
- בסיר קטן מביאים לסף רתיחה קרם קוקוס עם סירופ מייפל. מפעילים שוב את מעבד המזון ויוצקים פנימה בזרם דק את הקרם החם.
- מוסיפים כף שמן קוקוס וממשיכים לטחון עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. מעבירים את הקרם לקערה רחבה או תבנית קטנה ומכסים בניילון נצמד, שמניחים ממש על פני הקרם. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, להתייצבות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר 15 דקות לפחות. מוודאים שהציפוי יציב מספיק ומצפים בו את החלק העליון של העוגה. פורסים ומגישים.
הי , האם אפשר להכין מראש ולהקפיא את העוגה?
היי ריקי, לא ניסיתי, אני מאמינה שכן.
היי,
קודם כל חייבת לספר שעפים אצלנו על העוגה הזאת, היא לגמרי עוגת יום ההולדת המועדפת 😄
אני מתכננת להכין אותה הפעם בתבנית של 26*32, איך זה ישפיע על זמן האפייה והטמפרטורה?
תודה רבה! אני מניחה שהיא תצא נמוכה יותר, הייתי בודקת אחרי 20 דקות.
לתבנית חד פעמית הבינונית (אחת לפני הגדולה)
האםיוצאת עוגה גבוהה או להגדיל כמויות?
היי, בגדול העוגה לא מאד גבוהה אז מוזמנת להכפיל. בכל מקרה ממליצה לחפש בגוגל מחשבון תבניות ולבדוק לפי הגודל המדוייק של התבנית שלך.
האם אפשר לשפוך את הקרם כשהוא חם על העוגה ?
למיטב זכרוני עדיף שלא, אבל אפשרי
העוגת שוקולד הטבעונית הכי מוצלחת שהכנתי עד כה! תודה רבה אורי האלופה ♥️
יאאאא איזה כיף!!!