"גראטן" תפוחי אדמה וקרם בטטה
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
ללא גלוטן
מכירים גראטן תפוחי אדמה? מאפה פרוסות תפוחי אדמה מוקרם ומושחת שאין דברים כאלה. שאלתי את עצמי איך אפשר להגיע לתוצאה דומה והחלטתי לנסות להגיע למרקם הקרמי המענג באמצעות קרם בטטה, שיכול להיות תוספת מצויינת בפני עצמה. אפשר כמובן להכין בכלי מרכזי אחד אבל כלים אישיים יהפכו את כל העסק לאקסטרה חגיגי ואף אחד אחר לא יוכל ליישר לכם את הקצוות.
חומרים לכ-6 מנות אישיות:
12 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים דק ככל הניתן
6 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
כ-4 כפות שמן קוקוס מזוכך (נייטרלי, ללא טעם וריח)
כ-4 כפות שמן זית
אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1 צרור קטן טימין טרי
2-3 אגוזי ברזיל
6 כלים אישיים מתאימים לאפייה בתנור
- מרתיחים מים מומלחים בסיר ומבשלים בו את קוביות הבטטה במשך כ-20 דקות, עד שהבטטות רכות לחלוטין.
- מסננים את הבטטות ושומרים מעט ממי הבישול בצד. מעבירים למיכל של מעבד מזון ומוסיפים שמן קוקוס, שמן זית, אגוז מוסקט מגורד, מלח ופלפל שחור גרוס טרי. טוחנים עד שמתקבל קרם חלק ולא סמיך מדי, ובמידת הצורך מוסיפים מעט ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מברישים כלי אפייה אישיים במעט שמן קוקוס. מסדרים בתחתית שכבה דקה וצפופה של פרוסות תפוחי אדמה, מפזרים עליהן מעט מלח ועלי טימין טריים ומזלפים מעט שמן זית. מורחים על תפוחי האדמה שכבה דקה של קרם בטטה – הם יכולים לזוז קצת, אז לא להתבייש להיעזר באצבעות נקיות אם צריך. ממשיכים כך עד שמגיעים ל-3 שכבות – בוחרים אם לסיים בשכבת קרם או בשכבת תפוחי אדמה.
- מפזרים טימין טרי מלמעלה ומגרדים מעל שבבים של אגוז ברזיל. מכסים בנייר כסף ואופים במשך כ-45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. מסירים את הנייר ואופים 5 דקות נוספות להשחמה.