מרק אפונה צהובה ובטטה
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
ללא גלוטן
למה דווקא אפונה צהובה? כי היא כל כך טעימה. כי הטעם שלה עדין ולא שתלטן כמו של אחותה הירוקה (שגם אותה אני מחבבת, כן?). כי לא חייבים להשרות אותה ולכן אפשר להשתמש בה באופן ספונטני. כי היא מתבשלת ממש מהר (30-40 דקות) ואחרי הבישול יש לה את המרקם הכי רך, קרמי ומתמסר.
לא חייבים לטחון את המרק, אבל לדעתי המרקם הקרמי הזה כל כך מפנק שזה מומלץ גם למי שבדרך כלל לא חובב מרקי גרבר. המרק הזה מאד אוהב חמיצות, לכן הכי כיף להגיש אותו עם מעט מיץ לימון טרי וחופן צלפים. מי שפחות בקטע יכול להוסיף קרוטונים או לחילופין קוביות טופו צרובות.
חומרים ל-6 מנות:
800 גרם אפונה צהובה, שטופה
800 גרם בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 בצלים לבנים, קצוצים גס
6 שיני שום, פרוסות גס
6-8 עלי מרווה טריים
1 כף שורש כורכום טרי, מגורד (או 1 כפית כורכום טחון יבש)
1-2 כפיות הל טחון (לא חובה)
1/2 כפית פלפל לבן טחון
מלח ים אטלנטי
2 ליטר מים
שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים או חומץ אורז (לא חובה)
אפשרויות הגשה
1 חבילה (300 גרם) טופו מוצק, חתוך לקוביות קטנות
2-3 כפות רוטב סויה (רצוי בהיר)
מיץ מלימון אחד
קרוטונים
צלפים
- מניחים את הטופו בקערית, יוצקים עליו רוטב סויה ומעט שמן זית ומערבבים בידיים כך שכל הקוביות ייעטפו. מכסים בניילון נצמד ומשהים לספיגת טעמים.
- בסיר גדול, מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל, השום, שורש הכורכום והמרווה תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מזהיבים מעט וריחניים (5-8 דקות).
- מוסיפים בטטה ואפונה, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות. מתבלים בהל, מלח ופלפל לבן ומערבבים.
- יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד שהאפונה רכה מאוד, כ-30-40 דקות. מסירים מהאש.
- אם רוצים להוסיף למרק חומץ, זה הזמן להוסיף ולטחון בעזרת בלנדר מוט למרק גס או חלק, לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הטופו: מלהיטים מחבת ומעבירים אליה את קוביות הטופו עם הנוזלים שבקערית. מקפיצים במשך דקות אחדות, עד שהקוביות נצרבות ומשחימות.
- יוצקים את המרק לקעריות הגשה אישיות. סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומוסיפים טופו מטוגן, קרוטונים או צלפים. מגישים חם.
כמה פשוט ככה טעים ! הכנתי בלי תוספת טופו. מעולה
איזה אושר! אחד המרקים האהובים עלי 🙂