חצילים חריפים
"סינג לונג"
אוהבים חצילים? זה הרגע שלכם. מדובר בחצילים הנימוחים ביותר בציפוי הפריך ביותר שיצא לי לפגוש. גם אחרי המתנה ומשלוח, כשהפריכות של הטמפורה נעלמת, עדיין תבלעו אותם כמו ענני חציל אווריריים, שישרפו לכם את החיך בחריפות נהדרת.
חומרים ל-4 מנות
2 חצילים בינוניים-גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 שיני שום קצוצות
1 בצל לבן בינוני חתוך לקוביות
1 פלפל צ'ילי חריף פרוס דק
1 פלפל שאטה מתוק יבש, גזור במספריים לטבעות עבות
1 גזר קלוף חתוך לטבעות דקות
1 גמבה חתוכה לקוביות
לבלילה:
1 כוס קמח תופח
1 כוס מים
1 כף שמן קנולה
לתערובת הקורנפלור:
1 כף קורנפלור
1/2 כוס מים
לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית מונוסודיום גלוטמאט
1/8 כפית פלפל לבן
1/2 כפית חומץ
1 כפית סויה
1/4 כוס מים
1 כפית שמן סומסום
שמן קנולה לטיגון עמוק
להגשה:
1 גבעול בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
+ מכינים את הבלילה: מערבבים קמח תופח, 1 כוס מים וכף שמן עד לקבלת תערובת חלקה.
+ מערבבים בנפרד את הקורנפלור עם 1/2 כוס מים. מניחים בצד.
+ מטגנים את החצילים: טובלים את החצילים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק כ-3 דקות עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים את החצילים מהשמן ומניחים בצד על נייר סופג לקירור.
+ מקפיצים את הירקות: בווק מעל להבה גבוהה מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים שום, בצל, פלפל צ'ילי, פלפל שאטה, גזר וגמבה ומטגנים כ-3 דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מתבלים במלח, סוכר, מונוסודיום, פלפל לבן, סויה וחומץ. מערבבים ומוסיפים 1/4 כוס מים.
+ מוסיפים את החצילים לווק, מערבבים וממשיכים להקפיץ מעט עד שהנוזלים מתחילים לבעבע. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהרוטב נקשר ומסמיך. מוסיפים שמן סומסום, מערבבים ומוציאים לצלחת הגשה. מעטרים בבצל הירוק.
תגיות: סינג לונג, סיני, טמפורה, חצילים מטוגנים, מסעדה סינית, חצילים, תל אביב
קטגוריות: ירקות
מונוסודיום גלוטמאט, באמת?
היי דני, כן, גם אני הרמתי גבה, אבל הסינים משתמשים בזה וגם במקרה של המתכון הזה כפי שמכינים אותו במסעדה. הנה הציטוט שלי מתוך הכתבה המלאה:
"וכן, יש בהם מונוסודיום גלוטמאט (בכמות מזערית). אמנם אפשר לוותר עליו אבל כמו שאמרה לי הדס, ביתו של השף ומנהלת המסעדה, "מיליארד סינים לא טועים". ואתם, אל תעשו את הטעות ותתנו למנות האלה לחמוק מצלחתכם רק בגלל שאתם אוכלי בשר – הן שוות הזמנה בפני עצמן".
הכמות מאד קטנה ומשמעותית להדגשת הטעמים – אבל כאמור, אפשר לוותר.
למה לא מונוסודיום גלוטומט?
לרוב האנשים יש רתיעה ממנו, נתפס כחומר מזיק למרות שלהבנתי כנראה אלו דעות קדומות שהופרכו.
הוא לא "נתפס" בחומר מזיק, מצאו בעבר שצריכותו עשויה להזיק וכיום זה שנוי במחלוקת. אפשר לקרוא על הנושא.
מדובר בחומר שמצוי בכמויות קטנות בטבע – אצות, למשל – ומרוכז מאוד נמכר כ"תבלין". הוא עשוי לגרום לרגישות אצל אנשים ספציפיים – כמוני, למשל. כמו כל מוצר חדש כדאי לבדוק בזהירות איך זה משפיע עליך.