בודהה בול אסייתי של קיץ
נמצאה קערת הבודהה המושלמת לקיץ – יפהפיה מאין כמוה, עשירה ברכיבים מזינים, עטופה ברוטב אסייתי הכי הכי טעים ובשביל להכין אותה לא צריך להדליק אש או תנור אפילו פעם אחת. הכינו את מקלות האכילה, אתם עומדים להתמכר
צילום: בן יוסטר
זאת לא הפעם הראשונה שאני מספרת לכם על בודהה בול עשירה, צבעונית וטעימה שכובשת לי את הלב ואת המטבח. למעשה אני יכולה להתגאות בכך שהמתכון הראשון לקערה שהפכה ללהיט בישראל, התפרסם כאן לפני יותר משבע שנים (!) באדיבותו של חברי היקר אסף, שחי בפורטלנד והביא משם את הבשורה המרעישה, שנראתה באותם ימים כמו קערת שאריות. אבל הפעם אני חייבת להודות שאני באמת מאוהבת לגמרי בקערה החדשה שמככבת אצלנו בחודש האחרון, עד כדי כך שאני מוכנה לאכול אותה מעכשיו ועד סוף הקיץ בכל יום.
מה שהפך את היפהפיה החדשה שלי לקערה מושלמת לקיץ היא קודם כל העובדה שלא צריך לבשל שום רכיב שלה ובכל זאת היא מספקת ארוחה שלמה, מגוונת ועשירה ברכיבים תזונתיים משובחים. תוך כדי החיפוש המתמיד שלי אחרי קיצורי דרך החלטתי להסתפק בהשרייה של האטריות במים רותחים (הן מתבשלות ממש מהר אחרי השרייה מקדימה) ואת אותו טריק עשיתי גם עם פולי האדממה. הרי בחום הזה ממילא המקסימום שאני רוצה לעשות במטבח זה להדליק קומקום.
הסיבה השניה שעפתי על המתכון הזה היא הרוטב, שבמינימום מאמץ מצליח להעשיר אותו בטעמים אסייתיים עמוקים ומעניינים, שהופכים את הקערה הפשוטה הזו למנה ברמה של מסעדה אסייתית מעולה. המרכיב העיקרי שלו נקרא פונזו – מטבל יפני שמבוסס על רוטב סויה, חומץ אורז, מירין ומיץ לימון (או יוזו, למשקיענים).
לא חושבת שאני צריכה לציין את זה ובכל זאת אגיד שאתם כמובן יכולים להוריד ולהוסיף מרכיבים ולשחק עם הצבעים והמרקמים כמו שאתם אוהבים. אני לא חושבת שיש שולחן אחד שתניחו עליו קערה נהדרת כזאת בלי שיישמעו מסביב קריאות התפעלות או לחילופין, בקשות לקבלת המתכון. אז הנה הוא, בדיוק בשביל זה.
"המטבח הטבעוני שלי" עכשיו במבצע לשבוע הספר
בודהה בול של אטריות שעועית, אדממה ומנגו ברוטב פונזו
אף פעם לא יימאס לי לשלב פירות בסלטים, במיוחד בקיץ. לקערה הזו למשל התגנבו פלחי מנגו, שהטעם החמוץ-מתוק שלהם משתלב בה באופן נפלא.
חומרים לקערה גדולה אחת, שתספיק לזוג סועדים.
1/2 חבילה אטריות שעועית (נקראות גם אטריות זכוכית או צלופן)
1 כוס פולי אדממה קלופים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
4 צנוניות פרוסות דק
1 מנגו פרוס לרצועות
1 כוס נבטי שעועית
1 מלפפון גדול ומוצק, פרוס לרצועות בקולפן (בלי החלק של גרעינים)
חופן נדיב של תערובת עלים טריים: בזיליקום, נענע, כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק, חתוך למקטעים
1/4 כוס בוטנים קלויים וקלופים, קצוצים גס
1 פלפל צ'ילי פרוס דק
פלח ליים או לימון
לרוטב:
6 כפות רוטב פונזו (יש ל"קיקומן" רוטב מוכן או ראו בהערות איך מכינים לבד)
4 כפות קרם קוקוס
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כפית שום כתוש
+ משרים את האטריות במי ברז למשך 20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים, מעבירים לקערה וגוזרים במספריים למקטעים.
+ יוצקים על האטריות מים רותחים, מערבבים במזלג במשך כמה שניות עד שהן הופכות שקופות, מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים משאריות נוזלים ומניחים בקערת ההגשה.
+ מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ויוצקים לכלי הגשה קטן.
+ מסדרים בקערה את יתר המרכיבים ומניחים במרכז את הכלי עם הרוטב. מגישים מיד.
עוד מתכוני קערות טעימים:
בודהה בול של בטטה וכרובית
אורז מלא עם ברוקולי וקייל
אורז זעפרן עם סלק ודלעת
איך מכינים רוטב פונזו ביתי?
יש ברשת הרבה מתכונים לרוטב פונזו ביתי, ממש פשוט להכין! למשל:
מערבבים כפית סוכר עם כף מים רותחים עד להמסה. מוסיפים כף מיץ לימון או ליים, כף מירין (סירופ יפני), כף רוטב סויה וכף חומץ אורז. תכפילו כמויות בשביל הכמות של המתכון שלמעלה. אפשר לשחק עם הממתיקים וסוג החומץ, לא יקרה אסון.
תגיות: פונזו, אטריות שעועית, סויה, חלב קוקוס, קיץ, סלט אסייתי, מנגו, בודהה בול, אדממה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני