סוף עונה: גאלט תותים עם קרם שקדים
כשהחיים נותנים לך תותים – תכיני מהם גאלט! זה מה שהחלטתי אחרי מחשבות והתייעצויות מה לעשות עם ארבעה קילו (!!) תותים שקניתי ישר מהחקלאי שהגיע לשכונה. מומלץ בחום להכין עם התותים האחרונים לעונה
ארבעה קילו תותים! יפהפיים, טריים שבטריים, מוצקים וממש פריכים נכנסו הביתה עם הארגז שאורן הביא מהרחוב הסמוך. זה קרה לא מזמן, כשבקבוצת הפייסבוק של השכונה מישהי החליטה לארגן קנייה ישירה מהחקלאי של תותים נהדרים. גם תומכים בחקלאות המקומית וגם זוכים לפינוק במחיר ללא תיווך, ברור שלא יכולתי לסרב להצעה. אלא מה, אחרי שהם נכנסו הביתה ואכלתי לפחות קילו ישר מהארגז התחלתי לחשוב מה לעשות עם הכמות המשוגעת הזו. קיבלתי מכם באינסטגרם ובקבוצות המון רעיונות (האינסטגרם שלי כאן, ממש כדאי לעקוב! הערב למשל תתארח שם בשידור חי הקונדיטורית טל האוזן ותענה על שאלות בנושא אפייה טבעונית) ובינתיים עוד איזה קילו נכנס לשייקים של הבוקר ועוד כמות נאה של תותים שהתחילו להתעייף נכנסה להקפאה.
את ההחלטה קיבלתי במפתיע כשנזכרתי שבמקרר עדיין מחכה לי קרם שקדים נפלא, שהכנתי ממנו קרואסון שקדים, חלום חייו של אורן (כן, קרואסון שקדים! הוא יקבל פוסט בפני עצמו, ממש בקרוב). נשאר לי לא מעט קרם והבנתי שבעצם הכל כבר מוכן – רק בצק חסר. אז הנה המתכון לפניכם, רוצו להצטייד בתותים לפני שהעונה נגמרת וקדימה, לעבודה.
חדש! סדנת בישול ביתי טעים מהצומח ב-149 ש"ח במקום 199 ש"ח עם קוד קופון foody50
גאלט תותים עם קרם שקדים
החלטתי לאזן את הקרם המושחת (מבוסס על מתכון של קרין גורן) עם בצק מ-100% קמח כוסמין מלא. כמובן שאפשר לעשות שינויים כאלה ואחרים – ראו הערות והצעות בסוף המתכון.
לבצק:
2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין מלא
2 כפות קורנפלור/טפיוקה
2 כפות סוכר חום בהיר
קורט מלח
1/2 כוס שמן (אני השתמשתי בשמן זרעי ענבים)
1/2 כוס (125 גרם) טופו משי או יוגורט סויה בטעם טבעי
כ-1 כף מים קרים
לקרם שקדים:
3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
1 כוס (100 גרם) אבקת שקדים
1 כף קמח לבן/כוסמין
75 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס
1 כף גדושה רסק תפוחים
1 כף ברנדי/וויסקי/ליקר שקדים
לתותים:
כ-500 גרם תותים שטופים ופרוסים (אני פרסתי לאורך)
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כף קורנפלור/טפיוקה
להברשה (לא חובה):
1 כף סוכר חום בהיר
1-2 כפות מים רותחים
להגשה:
עלי נענע טריים
פיסטוקים קלויים עם או בלי מלח, קצוצים גס
+ מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, קורנפלור, סוכר ומלח. מוסיפים את השמן ומפוררים-מערבבים באצבעות לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את הטופו או היוגורט ולשים לקבלת בצק אחיד. אם הוא מרגיש יבש ומתפורר, מוסיפים כף מים קרים. אם הוא מרגיש רטוב ודביק, מוסיפים מעט קמח. משטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך חצי שעה.
+ מכינים קרם שקדים: טוחנים יחד את כל החומרים לקרם חלק. אפשר לאחסן בינתיים במקרר – אם הקרם מתקשה, מניחים בטמפרטורת החדר להתררכות.
+ מכינים את התותים: מעבירים את התותים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים בעדינות (הכי טוב בידיים נקיות) ושומרים בצד.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מרכיבים את הגאלט: מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ועליו את הבצק. מקמחים מעט אם צריך את הבצק והמערוך ומרדדים לעלה עגול בעובי של כ-1/2 ס"מ.
+ מורחים את הקרם בשכבה אחידה במרכז העיגול כך שיכסה כמעט את כולו, משאירים שוליים נקיים מסביב. מניחים את התותים על הקרם ומקפלים פנימה את השוליים בצורה חופשית.
+ מעבירים את הגאלט עם נייר האפייה לתבנית תנור שטוחה ואופים 30-40 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך. עקבו אחרי האפייה ואם יש צורך, הניחו רדיד אלומיניום מעל הגאלט כדי שהתותים לא ייחרכו.
+ בינתיים אם רוצים מכינים סירופ סוכר: מערבבים סוכר במים רותחים עד להמסה ומקררים לחלוטין. כשהגאלט יוצא מהתנור, מיד מברישים את הבצק והתותים בסירופ ומניחים להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. מפזרים עלי נענע ופיסטוקים קצוצים ומגישים.
הערות ושינויים:
אפשר להכין עם קמח לבן או חצי חצי לבן ומלא – ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט יותר קמח.
אפשר להפחית בכמות הסוכר – אני השתמשתי בכף אחת לבצק ובכף נוספת לתותים.
שמן הקוקוס חיוני ליציבות של קרם השקדים, הטעם שלו לא דומיננטי ואפשר להפחית עוד קצת בכמות אם מעדיפים.
אפשר להכין עם פירות אחרים – פירות יער, אפרסקים או אגסים יהיו אופציה מצויינת.
חדש!! הספר "המטבח הטבעוני שלי" במהדורה דיגיטלית
עוד מאפים מתוקים טעימים:
כנאפה טבעונית
פאי אפרסקים מהיר עם בצק עלים
פאי משמשים או פירות אחרים
תגיות: טארט תותים, תותים, קרם שקדים, פאי פירות, פאי תותים, גאלט תותים, פאי תותים טבעוני, איך מכינים פאי תותים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
היי אורי יצא מצויין וכבר הכנתי שוב. תודה רבה.
האם ניתן להכין גם עם תפוחי עץ?
היי הדס, איזה כיף! לא רואה סיבה שלא אבל לדעתי אגסים או נקטרינות יתאימו יותר 🙂