קישואים ממולאים של ישראל אהרוני
גם השף והשופט הטלוויזיוני ישראל אהרוני הצטרף לאתגר "מבשלים מסלול מחדש" ומציע מתכון משגע לקישואים ממולאים ברוטב רימונים, שעושה חשק להישאר עוד קצת בבית. יותר קל להכין ממה שזה נראה
זאת לא הפעם הראשונה שאחד השפים המוכרים והמוכשרים בישראל משתף את הציבור במתכון מהצומח – היה לי הכבוד להתארח אצלו בארוחה טבעונית למהדרין שתועדה לגיליון של שבעה ימים וזכיתי לאכול את המנות המצויינות שהוא יודע להתקין ללא מוצרים מן החי. בימים האלה, בהם רבים מאיתנו חושבים מחדש על אורח החיים שלהם בכלל ועל מנהגי האכילה שלהם בפרט, מחפשים מזונות בריאים וסביבתיים יותר ובכלל – מחפשים דרכים להפוך את העולם למקום טוב יותר לכל החיים עליו, הצעתי לשף להצטרף לאתגר #מבשלים_מסלול_מחדש ולפרסם מתכון טבעוני טעים מעשה ידיו, שישמח לבבות רבים בתקופה הלא פשוטה הזו.
לשמחתי הרבה הוא נענה בשמחה והתוצאה – קישואים ממולאים ברוטב רימונים, יכולה להגיע ממש בקרוב לשולחן האוכל שלכם. לחוששים אני מבטיחה שזה הרבה יותר פשוט מאיך שזה נראה, ברגע שעוברים את שלב ריקון הליבה, העניינים זריזים ממש. הצטיידו במצרכים הדרושים וצאו לדרך! המתכון המסודר ותמונות ההכנה מיד בהמשך.
בואו לבשל איתי אצלכם במטבח! לחצו והזמינו סדנה דיגיטלית עד הבית
עוד מתכונים טעימים לממולאים:
פלפלים ממולאים כמו של אמא
עלי גפן במילוי חיטה ירוקה
מנגולד ממולא בכוסמת ירוקה
קישואים ממולאים ברוטב רימונים
מי שרוצה להעשיר את המנה בחלבון יכול להוסיף לאורז עדשים שחורות חצי מבושלות ואפילו טופו מפורר, אני בטוחה שזה ייצא נהדר.
12 קישואים קטנים, טריים ומוצקים
למילוי:
3/4 כוס אורז יסמין
1 בצל קטן, קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף פלפל ירוק חריף, קצוץ
חופן צימוקים
6 משמשים מיובשים, קצוצים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
3 כפות שמן זית
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית זרעי כמון שלמים
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום פרוסות
3 עלי דפנה
6 תרמילי הל
2 כפות סירופ מייפל או סוכר חום
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 3 כוסות מיץ רימונים או 1/4 כוס רכז רימונים מעורבב ב-3 כוסות מים
+ מעבירים את האורז לקערה, ממלאים במים ומשהים למשל שעה. מסננים היטב.
+ מרוקנים את הקישואים – רצוי בעזרת המכשיר שבצילום, הוא כל כך מקל על העבודה!
+ מערבבים בקערה את האורז עם יתר חומרי המילוי וממלאים את הקישואים לכל אורכם. מניחים אותם על צידם בסיר רחב ושטוח, בשכבה אחת.
+ מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב ולבסוף יוצקים את מיץ הרימונים. מכסים חלקית ומבשלים במשך חצי שעה מעל להבה בינונית.
+ הופכים בזהירות את הקישואים בעזרת מלקחיים ומבשלים חצי שעה נוספת, עד שהרוטב מסמיך מעט.
עומר מילר הכין לביבות תירס משגעות
תגיות: ממולאים ישראל אהרוני, פירות מיובשים, ממולאים אהרוני, קישואים, ממולאים, ישראל אהרוני, אהרוני, איך מכינים קישואים ממולאים, אורז יסמין, ט"ו בשבט, איך מכינים ממולאים
קטגוריות: פוסט נבחר, מבשלים מסלול מחדש