מרק ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה בניחוח קארי
החורף החליט להראות סימנים ראשונים של נוכחות בדיוק ביום הטבעונות הבינלאומי – תזמון מושלם לפתוח בו את עונת המרקים שכל כך התגעגעתי אליהם. מתכון קל וטעים במיוחד שיעשה לכם את השבוע הגשום הזה
בשבוע שעבר נחת אצלי חייזר. הוא הגיע בארגז שאני מקבלת בכל שבוע מהחקלאי האורגני ומרחוק היה נראה כמו שקית תמימה של ארטישוקים ירושלמיים. כשהוצאתי אותם כדי להחליט מה להכין, הופתעתי לגלות שבעצם מדובר בשורש אחד ענק במשקל 400 גרם! ככה זה כשהירקות מגיעים טריים מהשדה ומה שחשוב הוא הטעם ולא איך הם נראים על המדף (שהם בכלל לא מגיעים אליו). כששאלתי אתכם מה כדאי להכין, התשובה שרובכם עניתם היתה – מרק. אפילו שעוד היה ממש ממש חם, זה כנראה האוטומט של רבים מאיתנו לחבר את השורש הנהדר הזה למרקם הקרמי והמלטף של מרק סמיך. ברור שהתחברתי לרעיון ומיד הלכתי להכין כזה.
כמובן שהייתי חייבת להתחכם וניסיתי לחשוב על גרסה קצת אחרת מהקלאסית והמוכרת, שלא חסרים לה מתכונים. החלטתי לשדך לארטישוק גם תפוחי אדמה שחיכו שאני אעשה איתם משהו סוף סוף ולעבוד בטכניקה קצת שונה מהסטנדרטית – לצלות היטב את הירקות בתנור ולהמשיך לבישול קצר יחד עם הנוזלים. הצלייה מוציאה מהם טעמים נהדרים! בעיני זו דרך מוצלחת להעשיר מרקים שמכילים ירקות עדינים בטעם, כמו השניים האלה. כדי להפוך את המרק לעוד יותר מסעיר, תיבלתי אותו בתערובת קארי, שגם ידועה בסגולותיה המחממות. יצא מרק פשוט מושלם, שאורן ואני חיסלנו בארוחה אחת. עכשיו תורכם.
בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם ולגלות מה קורה מאחורי הקלעים של המתכונים!
מרק ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה בניחוח קארי
אם בא לכם מרק יותר עדין, אתם כמובן יכולים לוותר על הקארי ולצלות את הירקות עם ענפי תימין טריים, מעט אגוז מוסקט או קינמון.
חומרים ל-6 מנות
400 גרם ארטישוק ירושלמי, מקורצף או מקולף, פרוס לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
400 גרם תפוחי אדמה מקולפים, פרוסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
2 בצלים חתוכים לפלחים
6 שיני שום מעוכות
1 כף שטוחה אבקת קארי
מלח
פלפל (רצוי לבן)
2-3 כפות שמן זית
1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
להקרמה – לבחירתכם:
3/4 כוס קרם קוקוס, או
1/2 חבילה (175 גרם) טופו משי טחון לקרם, או
1 גביע (125 גרם) יוגורט סויה ללא תוספת סוכר
להגשה:
בצל ירוק פרוס דק או עשב תיבול אחר שאוהבים
אם רוצים – קרוטונים
+ מחממים תנור ל180 מעלות.
+ מעבירים את הירקות לתבנית, מתבלים בקארי, מלח ופלפל ומזלפים שמן זית. מערבבים היטב כדי שהירקות ייעטפו בתיבול וצולים בתנור החם כ-30 דקות, עד שהירקות זהובים ורכים. מערבבים באמצע הצלייה כדי שייצלו מכל הכיוונים.
+ מעבירים את הירקות הצלויים לסיר ומוסיפים ציר ירקות או מים. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
+ מוסיפים למרק את אחד מחומרי ההקרמה וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך וחלק. אם המרק דליל מדי לטעמכם, החזירו אותו לאש כדי לצמצם את הנוזלים. אם הוא סמיך מדי, הוסיפו נוזלים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
+ יוצקים לקערות הגשה ומפזרים בצל ירוק ואם רוצים גם קרוטונים.
עוד אין לכם את רב המכר "המטבח הטבעוני שלי" בבית? היום זה היום להזמין אותו במשלוח
עוד מרקים נהדרים לימים גשומים:
מרק אפונה וירוקים
מרק כרובית וחצילים
מרק כרוב ועדשים
תגיות: מרק ארטישוק ירושלמי, תפוחי אדמה, מתכון למרק, מרק, מתכון למרק טבעוני, מרק טבעוני, מתכון למרק ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, מרקים, הודי, מרקים טבעוניים, קארי, מרק תפוחי אדמה
קטגוריות: מהיר וטבעוני, מרקים, פוסט נבחר