מסבחה בטטה עם עדשים שחורות
עוד מתכון קל קל וטעים בטירוף מבית היוצר של אורן לוקסנבורג. יריית הפתיחה בסדרה של אירוחים לרגל חגיגות 9 שנים לבלוג טבעוניות נהנות יותר
איך אפשר לסכם תשע שנים? פייר, אי אפשר. תשע השנים האחרונות בחיי היו ביי פאר הכי מסעירות, מרגשות, מצמיחות, מטלטלות וללא ספק גם טעימות בחיים שלי. כל כך הרבה קרה, גם בחיים האישיים שלי וגם בעולם הטבעוני בישראל ועל פני הגלובוס, שאני לא מסוגלת אפילו להתחיל לארוז את המסע הממושך והמרתק הזה לטקסט. היו ארוחות טבעוניות במסעדות הכי שוות, הרצאות ברחבי הארץ והעולם, אינסוף סדנאות בעברית וגם באנגלית, בניית תפריטים והמצאת מנות, פיתוח מוצרים, רעיונות שנסקו ואחרים שנגנזו, מסעדה אחת בלתי נשכחת, המון שיתופי פעולה עם אנשי אוכל מוכשרים, ספר בישול ששבר את שיאי המכירות, שתי הרצאות ב TEDx, שלוש ארוחות בכנסת ישראל, המון ראיונות בטלויזיה ובעיתונות הדיגיטלית והמודפסת, הפגנות ומחאות למען בעלי חיים וכמות בלתי נתפשת של מתכונים. ואני די בטוחה ששכחתי כמה דברים.
בסיום של שנה נוספת על רכבת ההרים המשוגעת, המפתיעה והנהדרת הזו, שהתחילה כשבקושי ידעו כאן מה זה טבעונות ומגיעה לשנתה התשיעית עם הטבעונות בלב המיינסטרים (המבורגר טבעוני במק'דונלדס? פרסומות בפריים טיים? סוג של חזון אחרית הימים) ועל אף ולמרות הכאוס שמסביב והימים הלא קלים שעוברים עלינו, החלטתי שחייבים איכשהו לחגוג. פעם הייתי עורכת ארוחות במסעדות שהפכו לטבעוניות לערב אחד, השנה זה מן הסתם לא ממש רלוונטי. אז אם אי אפשר לאכול בחוץ – בואו נכניס את האוכל הטעים אלינו הביתה! וכך נולדה סדרה של אירוחים מיוחדים באינסטגרם, של אנשי אוכל מוכשרים ואהובים שבאים אלי למטבח (דרך המסך, נו) ומלמדים אותי את הסודות הקטנים והטעימים שלהם.
האורח הראשון בסדרה הוא אחד מאנשי האוכל האהובים עלי, אורן לוקסנבורג, שלמרות שהוא לא טבעוני (בינתיים רק מפחיתן מה שנקרא) דווקא הטבעונות הפכה אותנו לחברים טובים שאוהבים לבשל יחד (מי שהיה בסדנאות המשותפות שלנו כבר יודע). יש כאן ארוחה אסייתית מופלאה שהוא לימד אותי להכין וכאן את המתכון המושלם שלו לכרוב צלוי שאתם חייבים להכין (הכי קל!). והפעם דרשתי ממנו ללמד אותי בלייב איך מכינים את המנה היפהפייה הזו, של מסבחה בטטה עם עדשים שחורות. פשוט תכינו ותודו לאורן אחר כך.
נפתחה ההרשמה לסדנה הבאה! אוכלים בריא עם אורי – מסיבה טבעונית לכבוד יום הטבעונות ו-9 שנים לבלוג
עוד ממרחי "כמו חומוס" מטריפים:
חומוס אבוקדו בסגנון מקסיקני
גוואקמולה עדשים עם קרקרים שווים
פאבה יוונית מאפונה צהובה
מסבחה בטטה עם עדשים שחורות של אורן לוקסנבורג
המנה הזו הופכת את סדרי העולם – במקום שהחומוס יהיה מקטניות, הוא מבוסס דווקא על ירק והקטניות תוספות את מקומן למעלה. וזה כל כך קל להכנה והכי הכי טעים.
חומרים למנה מכובדת אחת
לממרח:
2 בטטות גדולות
1/2-1 כוס טחינה גולמית
1-2 שיני שום כתושות
מיץ מ-1/2 לימון (או לפי הטעם)
כ-1/4 כפית כמון (לא חובה)
מלח
לתוספת:
1/2 כוס עדשים שחורות
1/4 צרור כוסברה שטופה וקצוצה דק (או עשב תיבול אחר)
3 גבעולי בצל ירוק שטופים וקצוצים דק (או עשב תיבול אחר)
מיץ מ-1/2 לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
להגשה:
מעט פפריקה מתוקה
שמן זית
מטבל טחינה
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ צולים את הבטטות על קליפתן בתנור החם 35-45 דקות, עד שהן מעט מפוחמות מבחוץ ורכות לחלוטין מבפנים. מוציאים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
+ שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר. ממלאים בשפע מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. מסננים היטב ושוטפים במי ברז עד שהמים צלולים (זה נועד לשטוף את הקליפות שמתפוררות בבישול, לא חובה).
+ מחלצים את בשר הבטטה מהקליפה ומעבירים לקערה או צלחת גדולה. מועכים היטב במזלג לקבלת קרם ומוסיפים טחינה (מכמה כפות ועד 1/2 כוס, לפי הטעם וגודל הבטטות), שן שום כתושה, מיץ לימון, כמון ומלח. מערבבים היטב, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. אם הממרח סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים או ציר ירקות ולערבב היטב.
+ מעבירים לצלחת הגשה ומעצבים בעזרת כף לצורת מכתש (כמו חומוס).
+ מעבירים את העדשים המבושלות לקערה. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מהטחינה שנשארה מכינים מטבל טחינה לפי הטעם (אני אוהבת להוסיף הרבה לימון ומים וזהו).
+ מניחים במכתש שבצלחת את העדשים לצד הטחינה, מעטרים בפפריקה מתוקה ומזלפים שמן זית.
אל תפסידו את האירוחים הבאים! בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם
נפתחה ההרשמה לסדנה הבאה! אוכלים בריא עם אורי – מסיבה טבעונית לכבוד יום הטבעונות ו-9 שנים לבלוג
תגיות: חומוס בטטה, מסבחה, וקסנבורג, בטטה, חומוס, אורן לוקסנבורג, עדשים שחורות, ממרח
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים
זה טעים ברמות אחרות!!
מסכימה לגמרי!! אפילו ממכר
מה עם השריית העדשים לפני ההכנה?
היי לאה, אם את רוצה אפשר להשרות אבל ממש לא חובה.