חפשו את המטמון

28 תגובות לפוסט

  1. כן כן כן.
    בדיוק קניתי ארטישוקים ירושלמים
    ןתהיתי חוץ מהמתבקש, מה אעשה בם?
    ויש, יש חמין
    ישששש!!!

  2. li הגיב:

    נראה מדהים!!!
    וממש עושה חשק…

  3. גלעד הגיב:

    אני מצרף מתכון לקציצות אותן מניחים על החמין – נראה פשוט ולא מלהיב אבל מומלץ

    קיגעל לחמין
    הוראות מצולמות
    3 תפוחי אדמה מגוררים
    1 בצל גדול קצוץ
    ⅓ כוס סולת (60 גרם)
    ½ כוס קמח (70 גרם)
    מלח ופלפל
    קצת מים (במידת הצורך)
    הכנה:
    לטגן הבצלים, להוסיף התפו"א למחבת ולערבב. להוריד מהאש. להוסיף את כל שאר החומרים ואם חסר – להוסיף את המים.
    להכין קציצות ולהניח בחלק העליון של סיר החמין, מעל הכל. מתקבלות קציצות תפוחות, חומות, משגעות בטעמן.

    תמונות:
    http://giladayalonvegan.vkav.org/instructions/cholent_kneidel.htm

  4. אלף הגיב:

    גם אנחנו מכינים חמין טבעוני לעתים. אצלנו לא אוהבים בכלל מתוק בחמין ולכן אין פירות יבשים או בטטה. גם גזר לא טעים לנו בחמין (ניסינו).
    ארטישוק ירושלמי לצערי הרב אף אחד לא אוהב פה חוץ ממני אבל אולי אני אצליח להגניב לחמין הבא (שיוכן לשבת הקרובה כמובן).

    מה שלא ראיתי אצלך ולהיט בחמין אצלנו אלו הם ערמונים קלופים. וגם ג'חנון (מניחים מלמעלה. לא בריא אבל כ"כ טעים!).

    • אורי הגיב:

      ערמונים זה רעיון מעולה! ולגבי הג'חנון, ראי את ההמלצות בסוף המתכון, הוא דווקא מופיע 🙂 שבת טובה

    • סיגל הגיב:

      גם אני לא חובבת גדולה של מתוק.
      אז אילו ירקות תשים בחמין צמחוני חוץ מתפוא?
      ואיך אתה מתבל אותו?
      שבוע שעבר הכנתי וממש לא אהבתי את התוצאה…

      • אורי הגיב:

        היי סיגל, אפשר לשים קולרבי, לפת, סלק, כרובית, חציל, קישוא.. כמעט כל ירק 🙂 אפשר לוותר על הפירות המיובשים.

  5. שי הגיב:

    can't wait to try it
    :)!
    looks great!

  6. somebodyelse הגיב:

    ניסיתי, יצא מצוין.
    לצערי לא הצלחתי להשיג שורש פטרוזיליה או שורש סלרי ולכן נאלצתי להשמיט אותם. במקום זה הוספתי מקלות סלרי רגילים, וכדי לגוון קצת הוספתי גם דלעת וערמונים קלופים בואקום. חוץ מזה, במקום להשתמש בגריסי פנינה, השתמשתי בגרעיני שיבולת שועל. ולא השתמשתי בשקית קוקי, פשוט פיזרתי את החיטה ואת שיבולת השועל בתוך הסיר.
    בכל אופן, יצא מצוין. מומלץ בחום.

    • אורי הגיב:

      הי סאמבאדי, איזה כיף לשמוע! נשמע פשוט מעולה וזה בדיוק המתכון האידאלי לאילתורים מהסוג הזה. תודה 🙂

  7. טבחית קטנה הגיב:

    הכנתי לשבת, עם חיטת כוסמין וגריסים, בלי בטטות כי גיליתי שאין אבל עם הרבה שורש סלרי וקולורבי גם. יצא נחמד מאד, עדיין קצת מוזר שאין לזה את הטעם הבשרי שאני מכירה מחימינים אחרים (האמת, מעולם לא הכנתי, לא עם בשר ולא בלי). בכל מקרה ההרגשה לא היתה מאד כבדה אח"כ.סה"כ נראה לי תחליף לא רע… ובכלל, אני מאד נהנית מהבלוג וממתכוניו! תודה

  8. שירה הגיב:

    אהלן. במה אני יכולה להחליף את הגריסים והחיטה כדי שיהיה לי מתכון נטול גלוטן?

    • לילו הגיב:

      אפשר להחליף את הגריסים והחיטה באורז (לבן, מלא, או שילוב של שניהם) – רק להקפיד שיהיה מספיק מים בסיר כי האורז שותה את המים יותר מגריסים או חיטה 🙂

  9. אל עד כהן הגיב:

    עשיתי והיה מאד מוצלח 🙂

  10. אל-אל הגיב:

    בסוף השבוע אני מקבלת אורחים צמחונים ושומרי שבת והמתכון הזה נראה לי הכי מתאים למצב הזה. תודה על הרעיון המופלא

  11. ליאור הגיב:

    היי
    האם מכניסים את הסיר לתנור מכוסה או מכוסה חלקית?

  12. עמית הגיב:

    היי בוקר טוב,
    איך אני מנטרלת טיפה את המתיקות? אפשר בלי פירות יבשים אבל עם בטטה וגזר?

  13. יניב הגיב:

    שתי שאלות של מתחילים:
    1. סיר? בתנור? צריך בשביל זה סיר מיוחד?
    2. ומה עושים אח"כ עם השקית של הקוקי? ואת כל העסק מערבבים?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי, סיר שמתאים לתנור הוא סיר שעמיד בחום גבוה, כולל ידיות וכו. יש הרבה סירים שעונים להגדרה אבל גם כאלה שלא.
      את השקית קוקי פותחים לפני ההגשה ופשוט מוציאים ממנה אל הצלחת כמה חיטה שרוצים. אפשר כמובן לערבב, איך שמעדיפים.

      • יניב הגיב:

        תודה! אבל איך יודעים לגבי הסיר? סיר ישן, סטנדרטי, איכותי למדי אבל עם ידיות פלסטיק. מצד שני – 100 מעלות זה לא המון.

        • אורי הגיב:

          אני לא מכניסה סיר עם ידיות פלסטיק לתנור אבל לשיקולך.. קשה לי לדעת.

          • יניב הגיב:

            מאוחר מדי. הכנסתי. לא נשרף (-:
            יצא טעים (וכמות מטורפת…), אבל דורש בערך פי שניים תיבול, לדעתי.
            תודה!

  14. Pnina הגיב:

    אם אני רוצה לבשל בשישי את החמין כדי שיהיה לשבת בצהריים ויש לי כיריים חשמליות, איך לעשות זאת?

    • אורי שביט הגיב:

      היי פנינה, המטרה היא להגיע לבישול ארוך – אז אחרי הבישול הראשוני והרתיחה תמשיכי לבשל על טמפרטורה נמוכה במקום בתנור. בהצלחה!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות