ביעור חמץ
לא בדיוק מסיבות של הקפדה על חוקי החג, אבל מה זה משנה. הצורך בארוחת צהריים זריזה ומשביעה הוליד וריאציה עונתית על מנת הפסטה המיתולוגית של הבית
בחיים "לפני" היתה לנו מנת פסטה ביתית מנצחת, נדמה לי שבמקור היא נלקחה מספר הפסטה הגדול של בת' איילון, אבל אל תתפסו אותי במילה, הוא בכלל היה של אחותי. המרכיבים שלה פשוטים – אפונה ירוקה קפואה, קצת חמאה, שמן זית, שן שום, רסק עגבניות וקופסת טונה – דברים שפעם שכנו קבע במזווה ובמקרר שלי.
בחיים ש"אחרי" הטונה והחמאה יצאו כמובן מהמשוואה. ועדיין זאת אחת הפסטות הקבועות שאני מתקתקת כשצריך למצוא פתרון זריז, משביע ואהוב על הקטנים והגדולים. עם פסטה מלאה ושילוב של קטניות ופחמימות, נדמה לי שזה אפילו די בריא.
יום לפני פסח, שוב הגיעה שעת צהריים, הילד בחופשה ואני עם מקרר מלא בירקות טריים ועונתיים, כאלה שממש לא עושים חשק לפתוח מקפיא וקופסת שימורים. הייתי משקיעה יותר אם היו לי כמה סוגים של עגבניות שרי, אבל גם גרסת העצלנים המקוצרת שתקתקתי זכתה לתשואות. אם אתם בעניין ביעור חמץ או אם אתם סתם רעבים – לא צריך לחפש תירוצים כדי להכין את הפסטה האביבית המוצלחת הזאת.
פסטה עגבניות, אפונה ושום ירוק
האפונה יכולה להיות קפואה, העגבניות יכולות להיות מקופסא והשום יכול להיות שום יבש, וזה ייצא נפלא. מצד שני – אפשר ורצוי להשקיע באפונה טריה, לחלוט ולקלוף את העגבניות ולהשתמש בכמה סוגים של עגבניות גדולות ועגבניות שרי ולוותר כליל על הרסק המשומר. כך או אחרת – מנת פסטה קלילה, צבעונית ונהדרת.
1 חבילה (500 גרם) פסטה לבנה או מלאה, בצורה שאתם אוהבים
400 גרם אפונה טריה (או קפואה מופשרת ומסוננת)
3 עגבניות גדולות בשלות, חלוטות וחתוכות גס
1 שום ירוק טרי, על גבעוליו (אפשר גם 3-4 שיני שום יבש)
2-3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק (לא חובה)
1/2 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
+ מרתיחים בסיר גדול מים מומלחים לבישול הפסטה.
+ מפרידים את ראש השום מהגבעול. מחלצים 3-4 שיני שום טריות ופורסים אותן דק. פורסים דק גם את החלק העבה והעסיסי של הגבעול (שדומה לכרישה). קוצצים דק את אחד הגבעולים הירוקים הדקים והרכים יותר, להגשה.
+ יוצקים שמן זית לסיר רחב, מניחים בו את שיני השום והגבעול הפרוס ואת הצ'ילי הקצוץ ומאדים מעל להבה בינונית (נזהרים שלא ייחרך) 2-3 דקות עד שהשום והפלפל מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את האפונה וממשיכים לאדות כ-5 דקות, עד שהאפונה מתרככת. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומאדים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות נוספות.
+ מכניסים את הפסטה לסיר עם המים הרותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן לדרגת "אל דנטה".
+ מוסיפים את העגבניות החתוכות (עם המיץ), מערבבים ומוסיפים 1/2 כוס מים. מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לבשל את הרוטב 5-10 דקות, עד שהוא מסמיך והעגבניות מבושלות לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מסננים את הפסטה ומעבירים לרוטב. מערבבים עד שהפסטה מכוסה ברוטב. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל עלי שום ירוקים קצוצים ומגישים.
תגיות: פסטה, פסטה ברוטב עגבניות, מנות עיקריות, ארוחת צהריים, עגבניות, אפונה, אורי שביט, ילדים טבעוניים, שום ירוק, אביב, פסח, פסטה טבעונית
קטגוריות: מהיר וטבעוני, פוסט נבחר
ממש טעים ופשוט להכנה, תודה