מהפכה צפונית: מסעדה שניה בישראל הפכה לטבעונית

25 תגובות לפוסט

  1. נועה הגיב:

    כל הכבוד למסעדן. מתכונים מהממים, במיוחד העוגה. נראית מדהימה.

  2. ליאור הגיב:

    מהמם, תודה על הפרסום.
    לגבי העוגה – כשכתוב לבשל את הפירות הכוונה לבננות (שאפשר להחליף בתפוחים וכו')?
    האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים או חלב צמחי, ואם כן מה עדיף?

    • דודי הגיב:

      ליאור יקירי
      לפי בניית המתכון .מסת הפרי הטרי הקפוא(בננה..אפרסמון..משמש..שזיף-הבסיס יהיה בננה בשילוב פרי עסיסי נוסף) ..למרות שהוא מבושל נתן לי מענה איכותי לעסיסיות העוגה..תהליך טחינת הפרי עם השמן .מיץ התפוזים וגבינת הסויה ולאחר מכן הבישול שהוא מעין פיסטור יצר עוגה עסיסית ועשירה.
      למה להחליף את מיץ התפוזים שלא משנה את טעמה של העוגה??
      המיץ נותן עסיסיות שונה.
      תוכל לנסות את 2 המתכונים עם מיץ או חלב שקדים ומקווה שייתן מענה.
      אני דבק במתכונים שיצרתי לאחר נסיונות ומינימום סירבול וחומרי טעם.

      • ליאור הגיב:

        תודה רבה דודי על ההסבר. אני לא אוהבת טעם תפוזי בעוגות ולכן שאלתי אם ניתן להחליף. אני בטוחה שהשקעת הרבה מאמצים להגיע למתכון המדויק ובטוחה שהתוצאה נהדרת, פשוט מנסה להבין את הדברים ולהתאים לעצמי 🙂

  3. ליאור הגיב:

    בעצם עוד שאלה לגבי העוגה – למה הפירות צריכים להיות קפואים?

    • דודי הגיב:

      המסה אוגרת את הנוזלים(כמעין סורבה) לפי בחינת הדברים ובישול מהיר מייצר מסה דמויית ריבה..הנוזלים נטמעים בכווגה בדרך זו יותר טוב מפרי טרי שניסיתי ושינה את מרקמה של העוגה.
      תנסה את המתכון.כשתצליח מאמין שלא תשנה דבר.
      תהנה מהתהליך שיצרתי..תחווה אותו ויהיה לך נהדר

      • ליאור הגיב:

        שוב תודה על ההסבר. מחכה כבר לנסות 😀

      • אדוה הגיב:

        שאלה לי לגבי המרת התבנית לגודל 26. בכמה להגדיל את הכמויות?

        • ליאור הגיב:

          כדי להגדיל מתבנית 22 ל-26 צריך להגדיל את כמות החומרים ב-40%, כדי להגדיל מ-24 ל-26 צריך להגדיל ב-20%. אז אולי תעשי ממוצע (:
          זאת הנוסחה להמרה: מחלקים את קוטר התבנית הגדולה בקוטר התבנית הקטנה ומעלים את התוצאה בריבוע. המספר המתקבל הוא השיעור שלפיו יש להגדיל את כמות החומרים. לדוגמה, המרה מתבנית בקוטר 24 ס"מ לתבנית בקוטר 26 ס"מ: 1.17=2^(26/24). כלומר, צריך להגדיל ב-17% – שאפשר לעגל ל-20%.

        • דודי הגיב:

          או שפשוט תכפילי את המתכון ומהשאר תכיני באינגליש בטעמים.יש אחלה פירות עכשיו לשים מעל העוגה ולאפות

  4. גי אשד הגיב:

    היי דודי,
    כל הכבוד, נראה מדהים ותודה על המתכונים!
    האם הכוונה בקרם קוקוס במתכון המוס היא לחלב קוקוס או שמא זהו מוצר אחר?

    • ליאור הגיב:

      זה מוצר אחר. אפשר להגיד שחלב או נוזל קוקוס הוא יותר כמו חלב וקרם קוקוס הוא יותר כמו שמנת. ההבדל הוא ברמת השומן – בקרם קוקוס יש 17% שומן ומעלה. כדאי להסתכל על זה כשקונים פחית/קרטון, כי לא תמיד אפשר להבין משם המוצר

  5. טליה הגיב:

    הי תודה זה נראה נפלא! לגבי העוגה- האם ניתן להכין יום מראש? ובמידה שכן האם לשמור במקרר או בחוץ? תודה רבה!

    • אורי הגיב:

      בהחלט ניתן. דודי ממליץ לשמור במקרר. אחרי שעתיים ניתן לצפות את העוגה.

      • טליה הגיב:

        תודה,(: רק לוודא מה הכוונה, אחרי שעתיים כלומר להוציא מהמקרר שעתיים לפני ההגשה ואז לצפות?.. או לצפות אחרי שעתיים במקרר?

    • דודי הגיב:

      כל עוגה או עוגיות רצוי לצנן
      עוגיות בטמפ חדק
      עוגות אחרי 45 דק למקרר
      כנל לגבי אוכל אחרי כ45 דק הוא כבר מפתח חיידקים לפי מיטב ידיעתי

  6. טוהר הגיב:

    הכל נראה מעולה תודה רבה!
    אני מתכננת להכין את העוגה היום,האם צריך להמתין שתערובת הפירות תתקרר לפני שמוסיפים לתערובת היבשים?
    תודה מראש ושבת שלום

  7. מירה תלם הגיב:

    הי,
    מוס השוקולד, ניתן להקפיא אותו ?
    ואם רוצים להוסיף את אבקת הנוגט …משערת שמיד אחרי שמורידים את התערובת מהאש . נכון ?
    תודה רבה 🙂

    • דודי הגיב:

      מירה יא מקסימה שבת מבורכת
      לא ניסיתי להקפיא את המוס אבל נראה לי שזה סבבה.את הנוגט ניתן לשים כבר בהתחלה.
      לגבי העוגה:את אבקת הפודינג מערבבים עם מסת היבשים
      תודה

  8. מירה תלם הגיב:

    ועוד שאלה ,
    בעוגה – את אינסטנט פודינג וניל , היכן ומתי מוסיפים ?
    ועכשיו …לילה טוב

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות