כדורי אורז מטוגנים
Vegan ארנצ'יני של דוד פרנקל, "פרונטו"
גרסה מיוחדת לטבעונים של המנה האיטלקית הקלאסית. כאן הם מוגשים עם קרם שעועית, ניתן להכין מטבלים נוספים כמו ממרח פלפלים או קרם שום. מצוין לאירוח או כפתיח לארוחה.
חומרים ל-15 כדורים
3/4 כוס אורז ריזוטו מזן "ארבוריו"
2 כוסות מים רותחים
2 כפות לימון כבוש קצוץ
1/4 כוס אפונה טריה חלוטה (או קפואה מופשרת)
עלים מ 2-3 גבעולי אורגנו
1/2 פלפל צ'ילי מנוקה מגרעינים, קצוץ
3-4 עגבניות מיובשות-לחות, קצוצות
מלח ים, פלפל שחור טחון טרי
1 כוס פירורי לחם
שמן קנולה או סויה לטיגון עמוק
לקרם שעועית
1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים 12 שעות (או שעועית מבושלת קפואה)
1/2 בצל
1/2 גזר
1 כפית כמון
מלח
+ מכינים קרם שעועית: מבשלים את השעועית במים רותחים יחד עם הבצל והגזר כ-3 שעות, עד שהשעועית רכה לחלוטין (שעועית קפואה מבשלים לפי הוראות היצרן). מסננים ושומרים את נוזלי הבישול.
+ טוחנים את השעועית (אפשר בבלנדר מוט) תוך כדי הוספה של נוזלי הבישול, עד לקבלת מרקם קרמי. מתבלים במלח ובכמון.
+ מבשלים את האורז: מניחים את האורז בסיר רחב ומוסיפים מים רותחים לכדי כיסוי. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בכף עץ. כשהמים מתחילים להיספג מוסיפים עוד מים וחוזרים על הפעולה תוך ערבוב מתמיד, עד שכל המים נספגים והאורז מבושל ודביק, כ-20 דקות. במידת הצורך, מוסיפים מים רותחים עד לבישול מלא.
+ מסירים מהאש ומעבירים לקערה שטוחה. מצננים לטמפרטורת החדר.
+ מוסיפים את כל החומרים לקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים כדורים בגודל פינג-פונג. מהדקים היטב.
+ בכפות ידיים רטובות מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם עד שהם מצופים בשכבה אחידה.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים 3-4 דקות, עד להזהבה.
+ מגישים עם קרם השעועית. ניתן לזלף מעט שמן זית וחומץ בלסמי ולעטר בעשבי תיבול טריים ומרווה מטוגנת.