פלאפל כוסמת ואפונה

דצמבר 21, 2012 מאת:

אני ויתרתי על התענוג של שמן עמוק, יצרתי קציצות פחוסות בינוניות וטיגנתי בשמן בחצי הגובה משני הצדדים. אל תשכחו להכין טחינה לטבילה מבעוד מועד, הפלאפל הזה לא יישאר בצלחת הרבה זמן, באחריות.

חומרים לכ-25 כדורים/קציצות

350 גרם (כ-2 כוסות) כוסמת ירוקה מושרית לפחות 6 שעות (אפשר גם לילה) או מונבטת
250 גרם (כ-2 כוסות) אפונה טרייה (או קפואה מופשרת)
1/2 צרור כוסברה, קצוצה גס
חופן עלי נענע טריים
3 שיני שום
1-2 כפות שמן זית
1/2 פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
1/2 כפית הל טחון
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

שמן צמחי לטיגון (אני משתמשת לרוב בחמניות)

גיוונים/תוספות אפשריים:
זרעי כוסברה שבורים, כמון, בצל ירוק

+ מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה, גרגירית מעט ודי דביקה (אל חשש, ככה הפלאפל שומר על עסיסיות). טועמים ומתקנים תיבול (כדי שלתערובת יהיה טעם עז ומעט מלוח מדי, כי הטעמים "דוהים" בטיגון).
+ מחממים שמן צמחי במחבת גדולה (השמן צריך להגיע בערך עד חצי גובה הקציצות). בידיים נקיות יוצרים קציצות בינונית ושטוחות (אם מרטיבים מעט את הידיים זה עוזר) ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות היטב. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם טחינה.

מבטיחה לכם שהם לא הספיקו להתקרר בצלחת.

מבטיחה לכם שהם לא הספיקו להתקרר בצלחת.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

32 תגובות לפוסט

  1. ענת הגיב:

    הי, איך מבשלים כוסמת ירוקה? האם פשוט מרתיחים במים? תודה!

    • אורי הגיב:

      האמת שלא ניסיתי אבל כן, הייתי גם משרה אותה לפני

    • ענת הגיב:

      כוס וחצי מים רותחים על כוס כוסמת, בדיוק כמו אורז לבן רגיל

    • דידי אדם הגיב:

      הי אורי נראה מאוד טעים גנבתי רוצה לנסות
      אני מכינה מפול עם המון כוזברה

    • ניבה הגיב:

      כוסמת מבשלים כמו אורז. מטגנים במעט שמן מספר דקות, מוסיפים מים רותחים בערך 1.5 כטס מים על כוס כוסמת, מבשלים 10 דקות על אש קטנה בסיר סגור ומכבין את האש. מוסיפים מלח, מערבבים וסוגרים את הסיר ללא בישול ח10 דקות נוספות.

  2. עדי הגיב:

    היי,
    האם אפשר לאפות בתור במקום לטגן?

    תודה!
    עדי

    • אורי הגיב:

      לא ניסיתי אבל אני די בטוחה שכן. מה שאני מציעה – לשמן נייר אפייה, להניח עליו את הפלאפל ולזלף קצת שמן גם מלמעלה. להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור שיעשה אדים ולא לאפות יותר מ-10 דקות.

  3. רפאל הגיב:

    למה טיגון חצי עמוק, ולא טיגון עמוק? יש לכך יתרונות בריאותיים? לפי המידע שאני נחשפתי אליו, טיגון חצי עמוק פחות בריא מכיוון שהוא מצריך זמן ארוך יותר של טיגון

    • אורי הגיב:

      טיגון עמוק נחשב יותר מוצלח מכיוון שפחות שמן נספג, עד כמה שאני יודעת. אפשר כמובן לטגן גם בטיגון עמוק, אני מעדיפה את הרדוד שגם הוא קצר למדי במקרה של הקציצות הללו.

  4. אדם הגיב:

    האם צריך לבשל את האפונה? להשרות אותה?

  5. מיה הגיב:

    קרה לי משהו ממש מבאס עם המתכון-
    הקציצות התפרקו לגמרי בטיגון! נשארתי עם קציצות בחצי גודל ומחבת מחא בבלילה חצי מטוגנת 🙁
    עשיתי די מה שכתוב…רעיון למה זה קרה?
    הבלילה כל כך טעימה וחבל שלא יהיו קציצות

    • אורי הגיב:

      היי מיה, באמת קשה לי לדעת מה גרם לזה בדיוק.. אולי בישול יתר של הכוסמת? בכל מקרה במקרה כזה פשוט נעזרים בקמח כלשהו (אפשר גם חומוס או עדשים אם לא רוצים להוסיף קמח רגיל).

      • נאוה הגיב:

        לא הבנתי!
        במתכון את כותבת, אורי, רק להשרות את הכוסמת ולא לבשל!
        למה בתגובה כאן את מדברת על בישול יתר?

        • אורי שביט הגיב:

          היי נאוה, נראה לי שבאחת הגרסאות הצעתי לבשל את הכוסמת בישול קצר במקום ההשרייה, אבל זה סיכון שלא כדאי לקחת 🙂

  6. דפנה הגיב:

    מעולה, אפילו לא הספקתי להכין את הטחינה הילדים פשוט הוציאו משלחת "לגנוב" פלאפלים כל פעם שחשבו שאני לא רואה, כמובן שחייכתי. אגב לקח לכוסמת שלי מליון שנה לנבוט וכשכבר נבטה לא היה לי כוח ולכן ישבה איזה שבוע במקרר מונבטת ועדיין הייתה מצוינת.

  7. אילנה הגיב:

    הייי העם ברצוני להכין כמות יותר קטנה מה עושים ועם אפשר עם כוסמת רגילה במקום ירוקה

    • אורי הגיב:

      היי אילנה, כדי להקטין כמויות צריך פשוט לחלק – נניח בחצי. לגבי כוסמת רגילה אני מודה שלא ניסיתי, הטעם שלה מן הסתם יהיה הרבה יותר מורגש. עדכני אותי אם תנסי!

  8. יפה דולב הגיב:

    היי
    הכנתי – סוף הדרך, טעימות מאד, נטרפו במהירות

    🙂

  9. נופר הגיב:

    היי אורי,

    האם אפשר גם לאפות את הפלאפל?

    תודה:)

  10. פנינה הגיב:

    שלום אורי. איך את מייבשת את הכוסמת אחרי השטיפה? או שזה מיותר לייבש ואפשר ישר לטחון?

  11. יוכבד הגיב:

    היי,
    תודה! מתכון מתנה לטבעונים נמנעי כל מיני דברים!
    טעים מאד גם באפייה, ואפילו קר מהמקרר בלי חימום למחרת!…
    הנענע (במקרה שלנו עם הפטרוזיליה) – מפתיעה ומוסיפה המממון,
    ברכות על כל עשייתך!

  12. רינה הגיב:

    היי אורי, מה אפשר במקום אפונה..? חלקינו לא אוהב אפונה

השאר תגובה ל אדם

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות