מדריך: גלידה טבעונית ביתית

21 תגובות לפוסט

  1. ירון קפלן הגיב:

    אוראו זה טבעוני? לא ידעתי!

    • אורי הגיב:

      כתוב עליו חלבי אבל זה מסיבות של פס ייצור, המרכיבים טבעוניים. אלא אם הוא מצופה שוקולד ואז לא טבעוני.

  2. ליאת הגיב:

    ואם אני שתמשת בויטמיקס, אני מכינה את כל התערובת, מקפיאה ואז טוחנת למרקם של גלידה?

    • אורי הגיב:

      נשמע לי שכן, אבל אולי אחרי הויטמיקס תצטרכי להחזיר למקפיא להתייצבות נוספת.

    • נעמה הגיב:

      נראה לי שזה ייצא יותר במרקם של ברד. משתמשים במכונת גלידה או בשיטה של להקפיא אבל להוציא לערבב כל חצי שעה כדי לקבל מרקם קרמי של גלידה.

  3. נעמה הגיב:

    הכנתי ואכן יצא מרקם נהדר, למרות התחליפים שעשיתי.
    את שמן הקוקוס (שאני כבר לא יכולה לסבול) וחמאת הקקאו (שלא היה לי) החלפתי בכף נוספת של שמן צמחי. ויצא מצוין. עכשיו אני מחכה בסבלנות שהכלי של מכונת הגלידה יקפא שוב כדי להכין גם גלידה בטעם מוקה, הבאתם לי חשק…

  4. אריקה הגיב:

    מה אפשר להוסיף על מנת להגיע לטעם שוקולד ? תודה

  5. אריקה הגיב:

    ?איך אפשר להעביר את הגלידה לטעם שוקולד 😀

  6. מתכונים הגיב:

    תמונות מדהימות!

  7. רננה הגיב:

    הי, נראה מעולה! אצלינו בבית הרוב מחובבי גלידת השוקולד,להפחית ווניל ופשוט להוסיף שוקולד מומס בבן מארי? באיזה שלב? ואיזו כמות? תודה!

  8. הדר הגיב:

    מה זה בדיוק הקסנטן גאם, האם אפשר לוותר עליו? איפה ניתן להשיג?

    • אורי הגיב:

      היי, זה חומר טבעי מייצב. זה משפר משמעותית את המרקם אבל אפשר גם בלעדיו – אם כי המרקם יהיה פחות סמיך.

      • מלי הגיב:

        אני מעוניינת בכלידה טבעונית ללא סוכר מבננות, תמרים ומה עוד אפשר להוסיף חוצ מפירות יער קפואים שזאת הגלידה היחידה שיוית להכין במעבד מזון .
        מאיזה עוד מרכיבים אוכל להכין גלידה בסגנון זה?
        תודה!

        • אורי שביט הגיב:

          היי מלי, אני מכינה גלידה כזו, זה נהדר! אז חוץ משילובי פירות אפשר למשל להוסיף טחינה עם תמרים או סילאן ולקבל גלידה חלבה או חמאת בוטנים, זה גם מוסיף לקרמיות. אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, מנגו קפוא, שברי אגוזים.. באמת שאין סוף לגיוונים 🙂
          תראי למשל את הגלידוניות שהכנתי ככה https://vegansontop.co.il/banana-chocolate-ice-cream/

  9. אור הגיב:

    הי אורי, מתכוון לנסות את המתכון במכונת גלידה, לאחר שנכשלתי בניסיון עם קצפת צמחית (פשוט נשארה כנוזל). אפשר להחליף את סירופ האגבה בסירופ סוכר/תירס? אם כן, כמה?
    תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      היי, לא יודעת כמה זה ישפיע על התוצאה, הייתי מנסה סירופ תירס או מייפל שהם סמיכים יותר. סירופ סוכר יהיה דליל מדי לדעתי. להשתמש באותה כמות.

      • אור הגיב:

        טוב אז בסוף קניתי סירופ אגבה.
        חומץ תפוחים לא היה לי אז החלפתי במעט מיץ לימון.
        הכנתי בטעם קפה (נמס) עם "זיגזגי" רוטב טופי ועוגיות אוריאו.
        אמנם שוב מכונת הגלידה לא עבדה והשאירה את הבלילה דלילה מדי,
        אבל העברתי למקפיא, הכנתי ידנית ויצא משוגע! תודה על המתכון הזה 🙂

  10. מירית הגיב:

    היי אורי,
    אני רוצה לנסות להכין אך ללא תוספת סוכר, האם קסנטן גאם יוכל לעזור לי מבחינת מרקם? אם כן לאיזו כמות להגדילו במקום חצי כפית?
    תודה רבה!

    • אורי הגיב:

      היי מירית, התייעצתי עם שירה ושתינו מסכימות שסוכר נחוץ למתכון לא רק עבור המתיקות אלא גם לצורך יצירת המרקם הספציפי שמאפשר לגלידה להיות יציבה אך קרמית. כך שאפילו החלפת הסוכר באגבה או מייפל איננה מומלצת. אם את בכל זאת מתכננת לנסות, נשמח אם תעדכני אותנו איך יצא!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות