קנלוני טבעוני: גלילי פסטה במילוי מנגולד ואגוזים

34 תגובות לפוסט

  1. ערן הגיב:

    נראה מהמם!
    תודה על הרעיון.
    יש לי שתי הצעות:
    1. כדי לחזק יכולת ספיגה של טופו (זה הרגיל שנמכר בחנויות) מומלץ להקפיא אותו. אחרי ההקפאה (והפשרה במקרר כמובן)הטופו הופך ספוגי יותר ומקבל טוב יותר את הטעמים.
    2. אם מתכננים את המנה מראש, אפשר את הטופו המפורר, עם הבצל, השום, שמן הזית והמלח, לאחסן בקופסה במקרר ביום לפני כמו במרינדה, כך יספוג הטופו את הטעמים.

  2. מיכל הגיב:

    נראה מהמם.
    באיזה ירק עלים או בכלל לדעתך ניתן וטעים להמיר את המנגולד?

  3. מיכל הגיב:

    תודה על התשובה.
    איזו כמות של תרד לדעתך?
    והאם שילוב בין מנגולד לתרד טעים?

  4. פנחס שבות הגיב:

    שאלה: האם יש מתכון מוכר לקנלוני ברוטב ירוק/לבן? משהו בסגנון של שמנת פסטו, רק טבעוני כמובן? תודה!

    • אורי הגיב:

      לא ניסיתי, אבל אני מניחה שאין בעיה להכין – אפשר באמת על בסיס רוטב פסטו בלבד ואפשר להוסיף שמנת סויה או קרם קשיו מדולל בשביל אפקט שמנתי 🙂

  5. נועה הגיב:

    האם ילך טוב גם עם רוטב אלפרדו במקום רוטב העגבניות?
    נניח עם שמנת לבישול של אלפרו ואגוז מוסקט?

  6. אור הגיב:

    הי 🙂
    אני יודע שזה לא קשור לפוסט, אבל זה הפוסט הראשון שהופיע אז..
    למה קראת לאתר דווקא טבעוניות נהנות ולא טבעונים נהנים או משהו כזה?..
    סתם עניין אותי, תודה 😀

    • אורי הגיב:

      היי, שאלה מעולה 🙂 זה התחיל בתור בדיחה על "בלונדיניות נהנות יותר" והמשיך לזה שבדיעבד גיליתי שכשהטבעוניות נהנות יותר – גם הטבעונים נהנים! בקיצור, כולם מוזמנים 🙂

  7. תמי הגיב:

    כתבת שמריך צרור מנגולד לכל המתכון. הכוונה היא לשם חצי ברוטב וחצי במילוי? קצת מבלבל

    • אורי הגיב:

      היי תמי, הכוונה היא למלא בעלים בלבד ואת הגבעולים הקצוצים להוסיף לרוטב.

      • תמי הגיב:

        אההה זה לא ממש היה ברור מהמתכון. בכל מקרה הכנתי ויצא ממש טעים. אגב גם כתוב ברכיבים פטרוזיליה אבל בדרך ההכנה לא כתוב "הוסף את הפטרוזיליה הקצוצה" לידיעתך 🙂

  8. מירה הגיב:

    תודה על המתכון, יצא מאוד טעים! במקום קנלוני לקחתי פסטה עבה .במילוי הוספתי גם תרד.

  9. מירי הגיב:

    תודה על המתכון 🙂

    אין לי כרגע מנוגלד, נראה לך זה ילך טוב עם עלי קייל? או שזה מר מידי?
    קייל+ גבינת קשיו. ילך?

    • אורי הגיב:

      באמת קייל הוא גבולי.. אבל אולי לחלוט אותו קודם כמה דקות במים רותחים לריכוך והוצאת מרירות. ולהוסיף קצת סוכר גם לתבשיל עם הקשיו. יש מצב 🙂

  10. ניר הגיב:

    אז הכנתי את המתכון,הכנסתי הכל לתנור ו… נותרתי עם פטרוזיליה קצוצה בצד 🙁
    באיזה שלב הייתי אמור להשתמש בה? זה לא מופיע במתכון…

  11. ענת הגיב:

    הי,
    האם לדעתך ניתן להחליף את הקנלוני בדפי אורז ???

    • אורי הגיב:

      כן, אפשר. אני הייתי מרככת אותם מראש, מניחה 2-3 דפים אחד על השני, ממלאה ומגלגלת ואז אופה.

  12. תמר הגיב:

    הי אורי מתכון מהמם! הכנתי בשבועות שעבר ולא זוכרת כמה תרד (בקג כי אני לא בארץ…) לשים
    וגפ קראתי הרגע בתגובות שאמרת שגם בצל פטריות יילך טוב. מסכימה. באיזה כמות?
    תודה רבה

    • אורי הגיב:

      היי, תרד צריך בכמות גדולה כי הוא מאד מתכווץ, הייתי משתמשת בקילו. לגבי פטריות אני מניחה שחצי קילו צריך להספיק, הייתי מערבת מכמה סוגים.

  13. ערן הגיב:

    חיפשתי מה לעשות עם צרורות מנגולד עייפים והגעתי לפה – יצא פנטסטי!! במקום טופו השתמשנו בגבינת אגוזים הום-מייד (שקדים מושרים וטחונים עם מים) – בכל מקרה, נפלא! תודה 🙂

  14. טניה הגיב:

    הי אורי,
    צריך לכסות באפייה?

  15. GILAD הגיב:

    nמה אורך הקנולים?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |