חלומות מתגשמים: מתכון לסלט חלומי טבעוני

מרץ 25, 2015 מאת:

אילן אמיר, השף של מסעדת "פסטה מיאה" ברמת החייל, מתרגל הכנת גבינות טבעוניות בתפריט הטבעוני החדש. והפעם: "גבינה" בסגנון חלומי

מאז הושק והתרחב התפריט הטבעוני של מסעדת "פסטה מיאה" ברמת החייל, הצטרפה לחומרי הגלם המככבים במתכונים סדרה של גבינות טבעוניות מוצלחות, המבוססות על קשיו, שקדים או טופו, תוך כדי ניסוי ותעייה והיעזרות בשפע המתכונים באנגלית ובעברית המתפרסמים ברשת, בין היתר המתכון הזה. הגבינה הזאת מזכירה מאד במרקם ובמראה גבינת חלומי, אפויה ורכה מבפנים וצרובה בעדינות מבחוץ. כדאי לנסות בבית!

חומרים ל-4 מנות

1 ראש חסה מסולסלת אדומה
1 ראש חסה מסולסלת ירוקה
1 חבילת לבבות חסה ערבית
1 בצל סגול, חתוך לטבעות
1 פלפל אדום, קלוי וחתוך לרצועות
חופן עגבניות שרי, חצויות

לתיבול:
מיץ לימון טרי
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

לגבינה:
100 גרם אגוזי קשיו, מושרים במים לפחות 4 שעות
150 מ"ל (2/3 כוס) מים
250 גרם טופו
3 כפות מיץ לימון
1 כף שמרי בירה
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית שום
1 כף קמח טפיוקה
שמן זית לטיגון

+ מכינים את הגבינה: מסננים ושוטפים את הקשיו וטוחנים בבלנדר חזק או במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק,
+ מוסיפים את יתר חומרי הגבינה וטוחנים לתערובת חלקה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ משמנים תבנית בגודל 25 * 30 ס"מ ומשטחים בה את התערובת בשכבה אחידה. אופים במשך כ-12 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים להצטנן.
+ מכינים את הסלט: מניחים את החומרים בקערות הגשה. מערבבים את חומרי הרוטב.
+ מטגנים את הגבינה:  חותכים את הגבינה האפויה לפרוסות. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים מעט את הגבינה משני הצדדים, להזהבה ופריכות קלה.
+ מתבלים את הסלט, מערבבים ומתקנים תיבול. מניחים על כל קערה כמה פרוסות של גבינה מטוגנת ומגישים.

סדנת בישול אביבית לפני פסח – נותרו מקומות אחרונים!

למדריך מסעדות טבעוניות וידידותיות לטבעונים

היית או חלמתי חלום? סלט חלומי של פסטה מיאה

היית או חלמתי חלום? סלט חלומי של פסטה מיאה

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

8 תגובות לפוסט

  1. נועה הגיב:

    אין לי קמח טפיוקה…במה אפשר להשתמש במקום?
    ואם אני כבר שואלת – מה מיוחד בקמח טפיוקה? האם זה משהו ששווה להשקיע בו?

    • אורי הגיב:

      בקמח אורז למשל.. אלא קמחים עמילניים, שתפקידם לייצב ולעבות והם גם נייטרליים בטעמם.

    • איה הגיב:

      היי נועה קודם כל אני אישית קונה גרגירי טפוקה וטוחנת אותם במטחנת קפה בום יש לך קמח טפיוקה. ומה שמיוחד בו שבו מגמיש את הגבינה כמו קונפלור אבל בצורה יותר עדימה במחינת הטעם , מצרך שווה במזווה

  2. ליבי הגיב:

    היי! יש לך הערכה לגבי כמה זמן הגבינה נשמרת במקרר? אני יוצאת מנק' הנחה שאם לא אשתמש בהכל, עדיף שאשמור בקירור לפני השלב של הטיגון, נכון?

  3. ליאור הגיב:

    חושבת שהגבינה תתאים גם לשיפודים עם ירקות על האש?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות