חלומות מתגשמים: מתכון לסלט חלומי טבעוני
אילן אמיר, השף של מסעדת "פסטה מיאה" ברמת החייל, מתרגל הכנת גבינות טבעוניות בתפריט הטבעוני החדש. והפעם: "גבינה" בסגנון חלומי
מאז הושק והתרחב התפריט הטבעוני של מסעדת "פסטה מיאה" ברמת החייל, הצטרפה לחומרי הגלם המככבים במתכונים סדרה של גבינות טבעוניות מוצלחות, המבוססות על קשיו, שקדים או טופו, תוך כדי ניסוי ותעייה והיעזרות בשפע המתכונים באנגלית ובעברית המתפרסמים ברשת, בין היתר המתכון הזה. הגבינה הזאת מזכירה מאד במרקם ובמראה גבינת חלומי, אפויה ורכה מבפנים וצרובה בעדינות מבחוץ. כדאי לנסות בבית!
חומרים ל-4 מנות
1 ראש חסה מסולסלת אדומה
1 ראש חסה מסולסלת ירוקה
1 חבילת לבבות חסה ערבית
1 בצל סגול, חתוך לטבעות
1 פלפל אדום, קלוי וחתוך לרצועות
חופן עגבניות שרי, חצויות
לתיבול:
מיץ לימון טרי
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
לגבינה:
100 גרם אגוזי קשיו, מושרים במים לפחות 4 שעות
150 מ"ל (2/3 כוס) מים
250 גרם טופו
3 כפות מיץ לימון
1 כף שמרי בירה
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית שום כתוש
1 כף קמח טפיוקה
שמן זית לטיגון
+ מכינים את הגבינה: מסננים ושוטפים את הקשיו וטוחנים בבלנדר חזק או במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק,
+ מוסיפים את יתר חומרי הגבינה וטוחנים לתערובת חלקה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ משמנים תבנית בגודל 25 * 30 ס"מ ומשטחים בה את התערובת בשכבה אחידה. אופים במשך כ-12 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומניחים להצטנן.
+ מכינים את הסלט: מניחים את החומרים בקערות הגשה. מערבבים את חומרי הרוטב.
+ מטגנים את הגבינה: חותכים את הגבינה האפויה לפרוסות. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים מעט את הגבינה משני הצדדים, להזהבה ופריכות קלה.
+ מתבלים את הסלט, מערבבים ומתקנים תיבול. מניחים על כל קערה כמה פרוסות של גבינה מטוגנת ומגישים.
תגיות: חלומי, סלט, גבינה טבעונית, מסעדות טבעוניות, פסטה מיאה, גבינה
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים, ירקות, כריכים, ממרחים והברקות
אין לי קמח טפיוקה…במה אפשר להשתמש במקום?
ואם אני כבר שואלת – מה מיוחד בקמח טפיוקה? האם זה משהו ששווה להשקיע בו?
בקמח אורז למשל.. אלא קמחים עמילניים, שתפקידם לייצב ולעבות והם גם נייטרליים בטעמם.
היי נועה קודם כל אני אישית קונה גרגירי טפוקה וטוחנת אותם במטחנת קפה בום יש לך קמח טפיוקה. ומה שמיוחד בו שבו מגמיש את הגבינה כמו קונפלור אבל בצורה יותר עדימה במחינת הטעם , מצרך שווה במזווה
היי! יש לך הערכה לגבי כמה זמן הגבינה נשמרת במקרר? אני יוצאת מנק' הנחה שאם לא אשתמש בהכל, עדיף שאשמור בקירור לפני השלב של הטיגון, נכון?
היי, מאמינה שהיא תישמר כמה ימים עד שבוע בכלי סגור. וכן, הייתי מטגנת לפני ההגשה.
חושבת שהגבינה תתאים גם לשיפודים עם ירקות על האש?
היי, אני חוששת שהיא תהיה קצת רכה מדי.. עדיף טופו
חבל (:
תודה!
היי אורי,
"1/2 כפית שום" – שום טרי/גבישי?
תודה !
כן טרי, כתוש. אדגיש במתכון.
היי אורי,
טופו רך/קשה?
טופו רגיל רך או קשה, לא טופו משי.
הייתי שמה פה תמונה של רצועות חלומי, לו ידעתי איך….
לצערי אין דרך להעלות תמונות בתגובות, מוזמנת לקהילה של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק https://www.facebook.com/groups/161487577882541