מוס שוקולד טבעוני
תנו לאורחים שלכם את המוס הזה כקינוח ואני מבטיחה שאיש לא יזהה את הרכיב המסתורי או ינחש שמדובר במוס שאין בו ביצים או מוצרי חלב בכלל. הקפיאו את המוס – ותקבלו גלידת שוקולד אוורירית. החליפו את השוקולד בתותים טחונים – ותקבלו גלידת תות קצפתית. אם נדמה לכם שאתם חשים בטעם קל של חומוס, הוסיפו בעת ההקצפה 1/2 כפית חומץ תפוחים.
למדריך המלא והמפורט להכנת מרנג טבעוני ממי חומוס
חומרים לכ-8 כוסיות אישיות
1/2 כוס מי בישול חומוס, ללא מלח – רצוי לצמצם אותם ולצנן היטב במקרר
1/4 כוס סוכר בהיר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
2 כפות חלב שקדים ללא סוכר (או חלב צמחי אחר)
חופן אגוזי מלך, קצוצים
+ מקציפים במיקסר את מי החומוס במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב (כמה יציב? תהפכו את הקערה והוא לא יזוז מילימטר).
+ ממיסים את השוקולד עם חלב השקדים בקערה מעל מים רותחים או במיקרו. מוסיפים לקערה 2-3 כפות מקצף החומוס ומערבבים. ממשיכים להוסיף מהקצף עד שתערובת השוקולד הופכת אוורירית ורכה.
+ מאחדים את שתי התערובות בעדינות בתנועות קיפול, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות. אם הקצף "נשבר", אל דאגה – אמנם הכמות שתתקבל תהיה קטנה יותר, אך המוס ייצא נהדר, מנסיון.
+ מחלקים לכוסיות אישיות ומכניסים למקפיא למשך שעה-שעתיים, עד להתייצבות מלאה. מומלץ להגיש מהמקפיא, אך ניתן להעביר למקרר אחרי הקפאה ראשונית.
הכנתי לליל הסדר, הקצף יצא מדהים. נתתי לחברים לטעום והם לא האמינו, יצא מדהים!!! תודה רבה
האם צריך לחכות שהשוקולד המומס יתקרר לפני הוספת הקצף?
היי, אפשר לחכות קצת אבל שימי לב שהשוקולד לא יסמיך מדי (זה קורה אם הוא לגמרי מתקרר). בגלל זה עושים השוואת טמפרטורות – קודם מעבירים קצת קצף לשוקולד (זה גם מקרר אותו) ואחכ מעבירים את השוקולד לקצף.
יצא מדהים אבל בגלל שהתלהבתי הכנתי מיד כמות כפולה ויש לי מלא מלא קצף שנשאר. אפשר לשמור בהקפאה גם קצף שעדיין לא עורבב עם שוקולד??
אני חושבת שכן, השאלה מה את רוצה להכין ממנו אחרי ההקפאה? כי הוא לא יקציף שוב לדעתי
שאלה: מה המטרה של החלב הצמחי במתכון (ובמתכונים אחרים)? אם אני לא אוהב את הטעם של כל המשקאות האלה אני יכול להחליף אותם פשוט במים? או למשל בקצת מים וקצת קפה או קצת מים וקצת וויסקי/ברנדי אם אני רוצה מוס בטעמים האלה? תודה.
היי, צריך כאן מרקם קרמי ולדלל את השוקולד – אני מניחה שאפשר להחליף במרכיבים שציינת, הם פשוט יותר דומיננטיים. אי אפשר לעשות זאת בכל מתכון – יש הבדלים במרכיבים ובסמיכות בין מים ונוזלים אחרים, כך שזה תלוי במתכון
ושאלה נוספת- במוס חלבי השמנת והחמאה מעשירות את המוס והוא שמן למרות האווריריות. איך אפשר להוסיף קצת שומן למוס הזה? להוסיף קרם קוקוס לשוקולד? להוסיף שמן כלשהו, מגעיל ככל שזה ישמע? אולי שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים במיוחד, כי אז בד"כ יש בו יותר חמאת קקאו?
ואגב, למי שאוהב מוס מאוד שוקולדי, אפשר 20% יותר שוקולד ו-20% פ]חות סוכר לדעתך?
המוס הזה אכן אוורירי ולא שומני. אם תחליף את החלב הצמחי בקרם קוקוס זה יכול לעשות אותו קצת יותר כבד, אבל זו כמות קטנה. יש באתר מתכון אחר למוס מבוסס קרם קוקוס שהוא הרבה יותר סמיך וכבד. מניחה שאפשר להוסיף יותר שוקולד, אבל המרקם עלול "להישבר". עדיין זה ייצא טעים גם אם פחות אוורירי.
אפשר בבקשה הכוונה יותר ברורה לבישול?
לא ברמת המיליליטר אבל בכל זאת – בערך כמה חומוס? כמה מים? (ברור שחופן חומוס בסיר מים לא יעשה את העבודה.. אבל בכל זאת בערך – כוס אחת של חומוס יבש מספיקה? יותר?)
היי יוני, לא בדקתי כמויות מדוייקות אבל לדעתי בישלתי שתי כוסות חומוס בשפע מים בסיר גדול ונתתי להם להצטמצם משמעותית. אם לא רוצה להסתבך, הכי פשוט לעבוד עם קופסא 🙂
המממ..ניסיתי מבישול של כוס אחת של חומוס וצמצום משמעותי – קיבלתי לא לגמרי נוזל אלא קצת ג'לי כזה מרוב הצמצום. אבל זה לא הקציף 🙁
טוב, ננסה שוב אולי הפעם עם 2 כוסות חומוס (אפשר להקפיא חומוס מבושל? אני בד"כ מקפיאה אחרי ההשריה ולפני הבישול)
פשוט יש לי התנגדות עקרונית לקנייה של קטניות בשימורים, זה כ"כ הרבה יקר מאשר לקנות אותן יבשות..
תודה!
היי, כן, זה אמור להיות קצת ג'לי. אני הקצפתי אחרי קירור, כשממש היה קר (בטח לא חם). כוס אחת נשמעת באמת מעט, בישלתי שתיים אם אני לא טועה. לגבי הקפאה – אפשר אחרי הבישול, אחרי הנבטה, אחרי השרייה – קטניות מאד נוחות מהבחינה הזאת 🙂
חזרתי כדי לעדכן שבסוף זה עבד!!
בישלתי אכן 2 כוסות חומוס יבש בסיר מלא מים, עד שקיבלתי בערך 3/4 כוס מי-בישול-ג'לי, שכמובן עבור קירור מלא
אחרי 10 דקות הקצפה זה רק התחיל לעשות סימנים של משהו
אבל אחרי 30 דקות של הקצפה (התפללתי שהמיקסר לא ישבוק חיים במחאה..) התקבל קצף יציב משגע! עשיתי מליון נשיקות בתנור 🙂
התחביב שלי בשבועיים האחרונים הוא לתת לאנשים לטעום נשיקה כזאת ולנחש ממה זה עשוי..
ויש לי שאלה – יש לך הערכה בערך פחות או יותר מה היחס של מי-חלבון : ביצים, מבחינת כמות הקצף שמתקבל?
תודה!
איזה יופי, שמחה שהצליח!! לגבי היחסים – ביצה גדולה שווה ל-3 כפות מי חלבון (לפני ההקצפה).
היי אורי,
בישלתי חומוס הרבה שעות והשתמשתי באותם נוזלים אחרי כמה ימים. הוצאתי את מי החומוס מהקירור והם היו סמיכים, אבל הם לא מתקצפים לי… יש לך רעיון איך אפשר לגרום לזה לקרות בכל זאת?
תודה
היי תמר, קצת קשה להבין מה יכול לגרום להם לא להקציף. את עובדת עם מיקסר חזק במהירות מקסימלית לאורך 10 דקות? לפעמים זה פשוט יכול לקחת קצת זמן..
יצא מעולה! אוורירי ושוקולדי ובעיקר מאוד אמין ודומה למקור. השתמשתי במי בישול ביתיים שהקפאתי והפשרתי- הקציף מצוין. תודה רבה!
מעולה, אבל לדעתי צריך להגדיל את כמות השוקולד. זאת כמובן השקפת העולם שלי באופן כללי, אבל גם ספציפית לגבי המוס הזה (;
אחרי שהוא יתקרר אני אנסה להעריך בכמה צריך להגדיל – אולי פי 1.5?
אין קץ לשוקולד 🙂 רק לקחת בחשבון שהקצף "יישבר" (שזה לא נורא אבל מפחית את הכמות הכללית של המוס)
תודה! המוס יצא באמת אוורירי וטעים (קצת מתוק מידי), אבל הוא הרגיש קצת מיימי. אמרו לי שמרגישים שהוא טבעוני ):
יכול להיות שהיה צריך להקציף יותר זמן כדי שהמרנג יהיה יציב יותר. לחילופין יש באתר מתכון מעולה של מוס עם קרם קוקוס שינצח את כל המתלוננים 🙂
דווקא המרנג היה ממש יציב. עם היפוך של הקערה והכל. את הטריק של הקרם קוקוס אני מכירה היטב, אבל בינתיים לא יצא לי אוורירי כמו מוס. טעים – אין ספק
הי.
ממש התכוננתי להכין את המוסד לחג מחר… אבל לא נהיה קצף בכלל, ניסיתי במיקסר, בלנדר ועדיין כלום
? מה אפשר לעשות?
תודה רבה
היי, יכול להיות שהקרם קוקוס לא היה קר מספיק או שיש בו אחוזי שומן נמוכים יחסית. אפשר לחזק בעוד קרם או להכניס לקירור או אפילו לזמן קצר למקפיא כדי שיתמצק יותר. בכל מקרה להקציף ולא לערבל (בבלנדר).
זה לא מתכון טוב. החלק הכי חשוב – איך להכין מי חומוס – חסר. לא נהיה לי קצף. למה אתם לא מתקנים את המתכון או מסירים אותו?
היי רואי, מצטערת שלא הצליח – כפי שאתה יכול לראות בתגובות, הרבה אנשים כן הצליחו וכמו שקורה עם טכניקה חדשה, צריך כאן קצת ניסוי ותעייה. אם תשמש במי חומוס מקופסת שימורים, הרי שיש לך נוזל מוכן להקצפה. תוכל למצוא את כל המידע בכתבה מורחבת יותר שעלה לאתר אחרי המתכון הזה, אני אוסיף קישור גם מכאן. תודה על ההערה – https://vegansontop.co.il/vegan-aquafava-meringue/
איפה אפשר למצוא חומוס מקופסת שימורים ללא מלח?
היי ירדן, לא בטוחה שאפשר אבל לא מרגישים אותו בכלל בסיום ההכנה.
הי:)יש אפשרות להחליף את הסוכר?
היי, לא ניסיתי.. אני חוששת שהוא חיוני להקצפה ולמרקם. אפשר לנסות להקציף בלי ולהוסיף מעט מייפל, אבל יש סיכוי שהקצף "ייפול".
לחשוד שהמתכון יצא ב1 באפריל?
(חח אני הולך לנסות את זה מהר, נראה ממש טעים)
חחח מחכה לשמוע איך יצא!
שלום, האם ניתן להכין משוקולד מריר רגיל של עלית?
תודה רבה
כן בטח