שחיתות טבעונית: מוס שוקולד עונתי

31 תגובות לפוסט

  1. אני הגיב:

    אני ממש מסתבכת עם קרם קוקוס. גם אחרי יומיים בפינה הכי קרה של המקרר החלק המוצק והחלק הנוזלי לא נפרדים טוב. יש טיפים? אולי כדאי לשים במקפיא?

    • אורי הגיב:

      יכולה להגיד לי באיזה קרם קוקוס את משתמשת? יכול להיות שזה בקרטון ולא בשימורים? בדקת כמה אחוזי שומן?

    • דליה הגיב:

      שמים במקרר הפוך את הפחית… ואז כשפותחים הנוזלים למעלה – שופכים לקערה ואפשר להוציא מהתחתית את הקרם קוקוס. יצא לי פעם אחת בלבד להשתמש עם קרם קוקוס ולמזלי אותה פעם היתה בדיוק לאחר שקראתי את הטיפ (צר לי שאני לא זוכרת איפה קראתי אותו) ובאותה הפעם אכן זה עבד. 😉

    • הילית הגיב:

      שלום אוריאשמח להמלצה איזה קרם קוקוס את משתמשת? של איזו חברה איזה סוג?
      המון תודה

      • אורי הגיב:

        היי הילית, ניסיתי כבר כמה סוגים שעבדו מצוין – טייסט אוף אסיה הכחול, ויליגר ושל חברת תומר. מה שחשוב זה אחוזי השומן. לצערי זה לא היה כל כך נוח לעבוד עם הקרם שבקרטון.

  2. אלה הגיב:

    היי אורי,

    הכל הלך חלק עד לקטע של הקרם היציב…הקרם והשוקולד היו בטמפרטורה הנכונה (אחרי מקרר, קרים מאד) אבל לא הצלחתי להגיע לטקסטורה של מוס. כמה זמן את מקציפה כדי להגיע לכך?

    תודה רבה!

    • אורי הגיב:

      היי, אני מקציפה כמה דקות במהירות גבוהה. אבל גם אם זה לא מקציף חזק זה אמור להתייצב במקרר אם הקרם עם אחוזי שומן גבוהים.

  3. שי הגיב:

    האם חייבים מיקסר ידני?
    יש סיבה שזה לא יעבוד במיקסר רגיל?

  4. נועה הגיב:

    נכשלתי כישלון חרוץ. עשיתי הכל בדיוק לפי המתכון, אבל התערובת פשוט סירבה להקציף. גם אחרי לילה במקרר היא נותרה נוזלית ודומה יותר לגנאש מאשר לקצפת. השתמשתי בקרם קוקוס איכותי, 20% שומן ללא חומר משמר. מה יכול היה להשתבש? ): זה מתכון מעולה לסח וממש רציתי שהוא יעבוד ):

    • אורי הגיב:

      היי, ממש באסה.. זה הסוג מהקרטון במקרה? כי הוא לדעתי מקציף פחות וגם קשה יותר להפריד את השומן מהנוזלים. אין סיבה שזה לא יעבוד.. וגם אם הקצף נופל קצת, במקרר הוא ממש אמור להתמצק.

      • נועה הגיב:

        זה באמת הקרם בקרטון, אבל הוא נפרד יפה. יש לי חשד. החשד שלי הוא שיחס המוצק:נוזל לא היה נכון. ראיתי צילומים של תהליך הכנת קרם הקוקוס ושמתי לב שבפחיות שראיתי בצילומים היה מעט נוזל ויחסית הרבה מוצק אחרי ההפרדה. יכול להיות שהחלק המוצק של קרם הקוקוס הזה הוא בסדר גמור להקצפה, אבל שאחרי ההפרדה נשאר יותר מדי נוזל שערבבתי לתוך השוקולד המומס עם הקקאו. מה את אומרת? יכול להיות שזה העניין?

        • ארז הגיב:

          קרה לי גם. ניסיתי להוסיף מיכל של שמנת צמחית להקצפה, וזה עדיין לא נהיה יציב תוך כדי, אבל אחרי כמה שעות במקרר זה דווקא התייצב.

  5. גלי הגיב:

    הכנתי בפעם הראשונה ויצא מעולה…מאז כל הפעמים האחרות הקרם קוקוס לא נפרד מהנוזלים וכשאני מכינה את זה ככה אז כשהמוס כבר מוכן ואני שמה אותו במקרר,פתאום הנוזלים מחליטים להיפרד מהמוצק.
    מה לעשות??

    • אורי הגיב:

      באמת מוזר – זה עניין של קרם הקוקוס.. האם השתמשת באותו סוג? אולי לא קררת מספיק זמן? ברגע שהפחית קרה מאד זה לא אמור להתרחש. תבדקי גם את אחוזי השומן – 17 אחוז ומעלה.

  6. שני הגיב:

    היי! אפשר להכין ולהקפיא? תודה

  7. יערה הגיב:

    יעבוד גם עם שוקולד לבן טבעוני?

  8. יעל הגיב:

    היי, אני עכשיו בעיצומו של המתכון, אבל הקרם קוקוס נשאר נוזל ואין שם חלק מוצק בכלל, מה לעשות??

    • אורי הגיב:

      היי, סימן שהוא לא קר מספיק. תכניסי את הפחיות למקפיא עד שיתמצק. אם הוא לא מוצק אז אי אפשר להקציף. את בטוחה שזה קרם ולא נוזל? מעל 17 אחוז שומן

      • יעל הגיב:

        היי שוב (: , שמתי אותו במקפיא והוא נהיה מוצק ועכשיו אני בשלב ההקצפה והוא לא מקציף. יש אפשרות לעשות משהו? אולי לשים קצפת צמחית?

        • אורי הגיב:

          אני לא משתמשת בקצפת צמחית, אני מניחה שאפשר אבל זה יהיה יותר קצפת ופחות מוס. חכי קצת שיתרכך ותצליחי להקציף. אין סיבה שלא..

  9. הילה הגיב:

    הכנתי בערב החג ויצא מטורף!! לפני שעבר למקרר היה די נוזלי (הכפלתי כמויות אל השתמשתי בפיחית אחת בלבד), אבל אחרי הקירור התמצק ויצא מעדן!! פיזרתי מעט קקאו ניבס מעל והגשתי בכוסות אישיות. כולם ביקשו את המתכון והתקשו להאמין שהקינוח טבעוני! שיחקת אותה ועשית לנו שירות מעולה!! ?

  10. נעמי הגיב:

    היי,
    חושבת שאני יכולה להכין היום את הקרם שוקולד ומחר לשלב ולהציף? פשוט להשאיר את שניהם במקרר ללילה?

  11. הדס הגיב:

    המוס לא הקציף לי ולא ממש הפך למוס אלא נשאר נוזלי. ממש מבאס. עשיתי הכל לפי ההוראות והשתמשתי בקרם קוקוס מפחית.

    • אורי הגיב:

      היי הדס, מציעה להכניס את התערובת למקפיא ולתת לה להתמצק ולנסות להקציף שוב. שתי סיבות יכולות להיות – או שהפחית לא היתה קרה מספיק למרות הכל או שאחוזי השומן בפחית הספציפית נמוכים יחסית. אבל אם זה יהיה קר מאד יש עוד סיכוי להצליח.

  12. נטע הגיב:

    היי! הכנתי היום לערב חג, יצא מושלם!!!! טעיםם מרקם אוורירי ויפה! מביאה לשולחן לג של לא טבעונים ומחכה לתגובות?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות