עוגת גבינה פירורים טבעונית לשבועות
מתכון עוגת גבינה פירורים קלאסית לחג שבועות, שקיבלתי לפני שנים מיעל (יולי) אחרי שביקרתי במסעדה החיפאית הקטנה שניהלה באותם ימים. מגיע לה לקבל שוב במה בולטת, לקראת בוא החג.
עוגת גבינה פירורים טבעונית
חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ
לבסיס:
2 כוסות ביסקוויטים "פתי בר" ("שרוול" אחד אמור להספיק), טחונים דק מאד
1/2 כוס קמח
1/4 כוס מים
1/4 כוס "מזולה" רכה (אפשר להחליף בשמן קוקוס)
למילוי:
2 כוסות (480 מ"ל) ממרח טופו בטעם בגבינה (2 אריזות "טופוטי" – אפשר להחליף בכמות זהה של גבינת שמנת "וגה" או גבינה טבעונית סמיכה אחרת, להשיג במרכולים וברשתות הטבע)
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 אריזות (500 מ"ל) "שמנת" צמחית להקצפה
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
לפירורים:
עוגיות לוטוס, מפוררות גס
אופן ההכנה:
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה (אם היא יבשה מדי, ניתן להוסיף מעט מים). ערבבו בידיים!
+ מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים על התחתית את תערובת הביסקוויטים. מהדקים היטב ואופים כ-10 דקות, להזהבה. מוציאים ומניחים להצטנן.
+ מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת הצמחית לקצפת רכה. מוסיפים אבקת פודינג וממשיכים להקציף רק עד שהיא נטמעת בקצפת. מוסיפים גבינת טופו ותמצית וניל וממשיכים להקציף מעט, עד שמתקבל קרם חלק.
+ יוצקים את הבלילה על התחתית האפויה ומשטחים. מפזרים מעל עוגיות לוטוס מפוררות ומאחסנים במקרר למשך 3-4 שעות לפחות לפני ההגשה.
עוד מתכונים מעולים לשבועות ממש כאן
עקבו אחרי מעללי הקולינאריים גם באינסטגרם!
יעל מכינה אוכל מוכן הביתה באזור חיפה ועמק יזרעאל
תגיות: שבועות, גבינה טבעונית, קינוח, עוגת גבינה, לוטוס, עוגת גבינה פירורים טבעונית, עוגת גבינה פירורים
אורי, תודה רבה על המתכון! לנמנעים משמנת צמחית (מטעמי המנעות משמן דקל) – חושבת שאפשר להחליף באותה כמות של קרם קוקוס?
היי, התייעצתי עם בעלת המתכון, עקרונית אפשר לקרר היטב קרם קוקוס ולהשתמש רק בחלק השומני (ללא הנוזלים) אחרי שייפרד, אבל היא אומרת שהתוצאה תהיה דחוסה יותר ופחות גבינתית והעוגה לא תצא גבוהה.
האמת שבעוונותיי ניסיתי להקציף קרם קוקוס קר אך לא מופרד (השומן והנוזלים גם יחד) עם אינסטנט פודינג, והתקבלה קצפת די אוורירית, ולמיטב זכרוני לא רחוקה מהתוצאה של שמנת צמחית. אנסה לעשות אותו דבר ולהוסיף את יתר מרכיבי העוגה, ואקווה לטוב… (:
המון תודה על העזרה ועל כל פועלך המבורך!
בשמחה, עדכן איך יצא!
הכנתי כרגע, השתמשתי בתכולת שתי פחיות קרם קוקוס במקום שמנת צמחית (החלק הלבן המוצק כמובן) – הוספתי טיפה לימון, יצא מושלם! תודה רבה לך אורי. הכנתי בתבניות אישיות קטנות, אז אין משמעות מבחינתי לגובה.
נראה מעולה! עכשיו כשהגבינה של תנובה היא 9%, יש סיכוי שהיא תתאים? לא יודעת אם אצליח למצוא של חברה אחרת באיזור שלי..
ותודה על המתכון! ❤️
תודה עדי! לא ניסיתי, לדעתי טופוטי יותר סמיכה ממנה משמעותית.
זה לא ברור…מה כמות הגבינה שצריך להוסיף (בגרם?)
היי קרן, חבילה של טופוטי היא 225 גרם שזה בערך כוס – 2 חבילות יהיו בול מה שאת צריכה 🙂
אני השתמשתי בחבילה אחת של טופוטי במרקם שמנת
לא הייתי מנחשת בחיים שזה טבעוני! העוגה נראית וואו!
תודה אהובה!! לא אני הכנתי אבל לגמרי מסכימה <3
היי 🙂 כמה שאלות ברשותך –
טופוטי זה 225 גר', ווגה זה רק 170. בכל מקרה 2 קופסאות? אישית, מעדיפה את וגה.
שמנת מתוקה, סה"כ 500? או 2 קופ' של 500? לא כל כך ברור במתכון.
ושאלה אחרונה 🙂
אם אני רוצה לעשות את זה בתבנית מלבנית גדולה, כי זה להרבה אנשים, להכפיל את כל המרכיבים ב-1.5 יספיק לדעתך?
היי מירי, הכוונה היא ל-2 כוסות, נפח של כוס הוא 240 מ"ל. לפי זה תקני את כמות הגבינה.
שמנת מתוקה סה"כ 500 מ"ל.
לגבי המרת תבניות, תחפשי בגוגל יש מחשבונים שעוזרים לחשב – הגודל של התבנית המלבנית משמעותי, אז בדקי מה היחס המדוייק. בהצלחה!!
תודה, לגמרי הולכת להכין!
יכול להיות שאין בכלל סוכר במתכון?
תודה רבה 🙂
היי לירון, בהחלט – גם השמנת וגם הפודינג ממותקים כבר. בהצלחה!
היי,
זה יעבוד לדעתך עם גבינת סויה של תנובה?
היי אילונה, אני חוששת שהיא תתאים פחות כי היא מאד רכה. יש גבינות כמו שמנת סמיכות יותר, כמו זו של VEGA או של משומשו שיכולות להתאים.
תודה!
ואם טופוטי אז בסגנון שמנת?
אכן 🙂
שלום אורי,
השארתי את העוגה כל הלילה ועוד חצי יום במקרר והעוגה לא התקשתה בכלל. איפה יכול להיות שטעיתי ?
היי ירדן, מצטערת לשמוע! באיזו גבינה השתמשת?
תודה רבה! מתכון מעולה!
הוספתי גרידת לימון ובשביל הפירורים נשארתי עם הפתי בר
יצא סוף!! כמה התגעגעתי לעוגת גבינה פירורים 🙂
נהדר!! כיף לשמוע 🙂
אפשר במקום טופוטי גבינת סויה של תנובה וטופו רך?
היי שני, האמת שלא ניסיתי.. לא רוצה להתחייב, צריך לנסות 🙂
תודה על מתכון טעים וקל!
הכנתי את העוגה היום לקראת החג (בעוד יומיים) – האם כדאי לשמור במקפיא או במקרר?
היי, תתחדשי על הטבעונות!! יומיים במקרר זה סבבה לגמרי. אבל אם את משנעת אותה אז עדיף להקפיא ולהפשיר לפני האירוע.
תודה רבה 🙂 וחג שמח!
האם הכוונה במתכון לטופיטי בסגנון גבינה או לטופיטי בסגנון שמנת?
שמנת 🙂