עוגת גבינה פירורים טבעונית

29 תגובות לפוסט

  1. דן הגיב:

    אורי, תודה רבה על המתכון! לנמנעים משמנת צמחית (מטעמי המנעות משמן דקל) – חושבת שאפשר להחליף באותה כמות של קרם קוקוס?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, התייעצתי עם בעלת המתכון, עקרונית אפשר לקרר היטב קרם קוקוס ולהשתמש רק בחלק השומני (ללא הנוזלים) אחרי שייפרד, אבל היא אומרת שהתוצאה תהיה דחוסה יותר ופחות גבינתית והעוגה לא תצא גבוהה.

      • דן הגיב:

        האמת שבעוונותיי ניסיתי להקציף קרם קוקוס קר אך לא מופרד (השומן והנוזלים גם יחד) עם אינסטנט פודינג, והתקבלה קצפת די אוורירית, ולמיטב זכרוני לא רחוקה מהתוצאה של שמנת צמחית. אנסה לעשות אותו דבר ולהוסיף את יתר מרכיבי העוגה, ואקווה לטוב… (:
        המון תודה על העזרה ועל כל פועלך המבורך!

      • שרה הגיב:

        הכנתי כרגע, השתמשתי בתכולת שתי פחיות קרם קוקוס במקום שמנת צמחית (החלק הלבן המוצק כמובן) – הוספתי טיפה לימון, יצא מושלם! תודה רבה לך אורי. הכנתי בתבניות אישיות קטנות, אז אין משמעות מבחינתי לגובה.

      • עדי ונוס הגיב:

        נראה מעולה! עכשיו כשהגבינה של תנובה היא 9%, יש סיכוי שהיא תתאים? לא יודעת אם אצליח למצוא של חברה אחרת באיזור שלי..
        ותודה על המתכון! ❤️

  2. קרן אור הגיב:

    זה לא ברור…מה כמות הגבינה שצריך להוסיף (בגרם?)

  3. נטלי הגיב:

    לא הייתי מנחשת בחיים שזה טבעוני! העוגה נראית וואו!

  4. מירי הגיב:

    היי 🙂 כמה שאלות ברשותך –
    טופוטי זה 225 גר', ווגה זה רק 170. בכל מקרה 2 קופסאות? אישית, מעדיפה את וגה.
    שמנת מתוקה, סה"כ 500? או 2 קופ' של 500? לא כל כך ברור במתכון.
    ושאלה אחרונה 🙂
    אם אני רוצה לעשות את זה בתבנית מלבנית גדולה, כי זה להרבה אנשים, להכפיל את כל המרכיבים ב-1.5 יספיק לדעתך?

    • אורי שביט הגיב:

      היי מירי, הכוונה היא ל-2 כוסות, נפח של כוס הוא 240 מ"ל. לפי זה תקני את כמות הגבינה.
      שמנת מתוקה סה"כ 500 מ"ל.
      לגבי המרת תבניות, תחפשי בגוגל יש מחשבונים שעוזרים לחשב – הגודל של התבנית המלבנית משמעותי, אז בדקי מה היחס המדוייק. בהצלחה!!

  5. לירון הגיב:

    תודה, לגמרי הולכת להכין!
    יכול להיות שאין בכלל סוכר במתכון?
    תודה רבה 🙂

  6. אילונה הגיב:

    היי,

    זה יעבוד לדעתך עם גבינת סויה של תנובה?

  7. ירדן הגיב:

    שלום אורי,
    השארתי את העוגה כל הלילה ועוד חצי יום במקרר והעוגה לא התקשתה בכלל. איפה יכול להיות שטעיתי ?

  8. שני הגיב:

    אפשר במקום טופוטי גבינת סויה של תנובה וטופו רך?

  9. טבעונית מתחילה הגיב:

    תודה על מתכון טעים וקל!
    הכנתי את העוגה היום לקראת החג (בעוד יומיים) – האם כדאי לשמור במקפיא או במקרר?

השאר תגובה

    סדנת בישול טבעונית
    סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
    המטבח הטבעוני שלי
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט