עוגת גבינה פירורים טבעונית

עוגת גבינה פירורים טבעונית

מאי 19, 2019 מאת:

מתכון טבעוני לעוגה הקלאסית לחג שבועות, שקיבלתי לפני שנים מיעל (יולי) אחרי שביקרתי במסעדה החיפאית הקטנה שניהלה באותם ימים. מגיע לה לקבל שוב במה בולטת, לקראת בוא החג

חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ

לבסיס:

2 כוסות ביסקוויטים "פתי בר" ("שרוול" אחד אמור להספיק), טחונים דק מאד
1/2 כוס קמח
1/4 כוס מים
1/4 כוס "מזולה" רכה (אפשר להחליף בשמן קוקוס)

למילוי:

2 כוסות (480 מ"ל) ממרח טופו בטעם בגבינה (2 אריזות "טופוטי" – אפשר להחליף בכמות זהה של גבינת שמנת "וגה" או גבינה טבעונית סמיכה אחרת, להשיג במרכולים וברשתות הטבע)
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 אריזות (500 מ"ל) "שמנת" צמחית להקצפה
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

לפירורים:
עוגיות לוטוס, מפוררות גס

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה (אם היא יבשה מדי, ניתן להוסיף מעט מים). ערבבו בידיים!
+ מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים על התחתית את תערובת הביסקוויטים. מהדקים היטב ואופים כ-10 דקות, להזהבה. מוציאים ומניחים להצטנן.
מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת הצמחית לקצפת רכה. מוסיפים אבקת פודינג וממשיכים להקציף רק עד שהיא נטמעת בקצפת. מוסיפים גבינת טופו ותמצית וניל וממשיכים להקציף מעט, עד שמתקבל קרם חלק.
+ יוצקים את הבלילה על התחתית האפויה  ומשטחים. מפזרים מעל עוגיות לוטוס מפוררות ומאחסנים במקרר למשך 3-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

עוד מתכונים מעולים לשבועות ממש כאן

עקבו אחרי מעללי הקולינאריים גם באינסטגרם!

יעל מכינה אוכל מוכן הביתה באזור חיפה ועמק יזרעאל

עוגת גבינה פירורים טבעונית

קרם לבן, פירורים פריכים ואפס פגיעה בבעלי חיים. עוגה טבעונית לשבועות

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

20 תגובות לפוסט

  1. דן הגיב:

    אורי, תודה רבה על המתכון! לנמנעים משמנת צמחית (מטעמי המנעות משמן דקל) – חושבת שאפשר להחליף באותה כמות של קרם קוקוס?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, התייעצתי עם בעלת המתכון, עקרונית אפשר לקרר היטב קרם קוקוס ולהשתמש רק בחלק השומני (ללא הנוזלים) אחרי שייפרד, אבל היא אומרת שהתוצאה תהיה דחוסה יותר ופחות גבינתית והעוגה לא תצא גבוהה.

      • דן הגיב:

        האמת שבעוונותיי ניסיתי להקציף קרם קוקוס קר אך לא מופרד (השומן והנוזלים גם יחד) עם אינסטנט פודינג, והתקבלה קצפת די אוורירית, ולמיטב זכרוני לא רחוקה מהתוצאה של שמנת צמחית. אנסה לעשות אותו דבר ולהוסיף את יתר מרכיבי העוגה, ואקווה לטוב… (:
        המון תודה על העזרה ועל כל פועלך המבורך!

      • שרה הגיב:

        הכנתי כרגע, השתמשתי בתכולת שתי פחיות קרם קוקוס במקום שמנת צמחית (החלק הלבן המוצק כמובן) – הוספתי טיפה לימון, יצא מושלם! תודה רבה לך אורי. הכנתי בתבניות אישיות קטנות, אז אין משמעות מבחינתי לגובה.

  2. קרן אור הגיב:

    זה לא ברור…מה כמות הגבינה שצריך להוסיף (בגרם?)

  3. נטלי הגיב:

    לא הייתי מנחשת בחיים שזה טבעוני! העוגה נראית וואו!

  4. מירי הגיב:

    היי 🙂 כמה שאלות ברשותך –
    טופוטי זה 225 גר', ווגה זה רק 170. בכל מקרה 2 קופסאות? אישית, מעדיפה את וגה.
    שמנת מתוקה, סה"כ 500? או 2 קופ' של 500? לא כל כך ברור במתכון.
    ושאלה אחרונה 🙂
    אם אני רוצה לעשות את זה בתבנית מלבנית גדולה, כי זה להרבה אנשים, להכפיל את כל המרכיבים ב-1.5 יספיק לדעתך?

    • אורי שביט הגיב:

      היי מירי, הכוונה היא ל-2 כוסות, נפח של כוס הוא 240 מ"ל. לפי זה תקני את כמות הגבינה.
      שמנת מתוקה סה"כ 500 מ"ל.
      לגבי המרת תבניות, תחפשי בגוגל יש מחשבונים שעוזרים לחשב – הגודל של התבנית המלבנית משמעותי, אז בדקי מה היחס המדוייק. בהצלחה!!

  5. לירון הגיב:

    תודה, לגמרי הולכת להכין!
    יכול להיות שאין בכלל סוכר במתכון?
    תודה רבה 🙂

  6. אילונה הגיב:

    היי,

    זה יעבוד לדעתך עם גבינת סויה של תנובה?

  7. ירדן הגיב:

    שלום אורי,
    השארתי את העוגה כל הלילה ועוד חצי יום במקרר והעוגה לא התקשתה בכלל. איפה יכול להיות שטעיתי ?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות