אמריקנית טבעונית של אורי שביט

פסטיבל ארוחות בוקר: אמריקנית טבעונית

נובמבר 5, 2017 מאת:

מה היא ארוחת הבוקר הטבעונית הנפוצה ביותר בארצות הברית? רמז: לא חביתת חומוס

כשהציעו לי לפתח את המתכון למנת הבוקר החדשה של רשת קפה לנדוור, שמחתי מאד. ראשית, בגלל שאין דבר שמשמח אותי יותר ממסעדות שמשקיעות בתפריטים הטבעוניים שלהן וטורחות לחדש ולרענן אותם מפעם לפעם עם מנות חדשות ומעניינות. מאז המהלך הטבעוני הראשון של הרשת (זוכרים את המתכון לתבשיל הכוסמת?), היא בהחלט דאגה לעשות את זה ולמרבה האושר, בהצלחה גדולה. כך ששמחתי לקחת חלק בצעד נוסף של הרחבת ההיצע – לא רק לקהל הטבעוני אלא לכל מי שאוהב לאכול מנות טעימות, מעניינות ובריאות (מי לא?). ויש לה בונוס אדיר למי שזה חשוב לו: היא גם ללא גלוטן.

הסיבה השניה בגללה שמחתי, היתה האפשרות לסדר לעצמי ארוחת בוקר טעימה, מזינה ומשביעה, שאני מוכנה לאכול בכל שעה ביום – ממש כמו שעשיתי במהלך מסעותיי ברחבי ארצות הברית בשנים האחרונות. כמעט בכל בית קפה או מסעדה שהגישו ארוחת בוקר טבעונית, היתה אופציה מוצלחת של scrambled tofu – הגרסה הטבעונית לחביתה מקושקשת. היא בדרך כלל הגיעה לצד לביבות או פלחים של תפוחי אדמה (כן, בארוחת בוקר!) ותוספת ירוקה, שביחד מהווים ארוחה שלמה. בדיוק מה שצריך כדי לפתוח את היום, ומצד שני אפשר לגמרי לאכול בכל שעה אחרת. מעט מאד מסעדות בישראל מגישות היום מנה דומה, כך שראיתי בזה שליחות (עבור עצמי כמובן) להפוך אותה לנפוצה יותר.

את ארוחת הבוקר "אמריקנית טבעונית" תוכלו לזלול בכל שעות היום בכל מסעדות הרשת עד ה-31.12.17, כחלק מפסטיבל "בוקרפסט" של ארוחות בוקר מרחבי העולם. יש לי הרגשה שיש לה סיכוי לא רע להישאר גם בתפריט הקבוע – זה תלוי רק בכם, הצביעו במזלגות והשפיעו!

ועד שתגיעו למסעדה הקרובה לביתכם, קבלו מתכון שימושי במיוחד – לא רק ליד מקושקשת טופו אלא גם בחג החנוכה המתקרב.

לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן

חומרים לכ-30 לביבות

5 תפוחי אדמה בגודל בינוני (650 גרם), מקולפים ומגוררים גס
3 בצלים בגודל בינוני (350 גרם), מקולפים ופרוסים דק
2/3 כוס (100 גרם) קמח עדשים כתומות
3 שיני שום, כתושות
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן צמחי לטיגון

+ סוחטים היטב את תפוחי האדמה ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב, רצוי בידיים.
+ מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה. יוצרים מהתערובת לביבות בעובי 1-2 ס"מ ומטגנים 3-4 דקות מכל צד, להזהבה עמוקה. מוציאים לנייר סופג ומגישים.

ומתכון למקושקשת טופו? ממש כאן

מקושקשת טופו, לנדוור סטייל.

מקושקשת טופו, לנדוור סטייל.

 

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games