פולנטה צלויה של תירס וקשיו עם צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול ואגוזים

12 תגובות לפוסט

  1. nili הגיב:

    מתכון מדהים, הפולנטה כ"כ טובה וטעימה עם הקרם קשיו

  2. יהודית הגיב:

    לצלות זה אומר לאפות או לשים תחת הגריל? תודה

    • אורי הגיב:

      כך או כך זה יעבוד 🙂

    • אודי הגיב:

      שלום,
      עקבתי אחרי ההוראות בקפדנות.
      הפולנטה לא התקשתה בתנור ולמעשה נשארה רכה ודייסתית.
      בישלתי את הפולנטה במכסה סגור, האם היה צריך להשאיר פתוח?
      האם הצליה / אפיה היא רק לעשר דקות?

      • אורי שביט הגיב:

        היי אודי, אכן הפולנטה מתבשלת ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם כמו שכתוב, רק ככה הנוזלים מתאדים והיא מסמיכה עד שהיא נפרדת מהדפנות. אם כיסית והנוזלים לא התאדו, הגיוני שהיא נשארה רכה. אכן הצלייה היא קצרה ונועדה בעיקר להזהבה והתייצבות כי הפולנטה עצמה כבר מבושלת ו"קשה" אחרי הקירור.

  3. ה הגיב:

    שלום ותודה על כל המתכונים.
    שתי שאלות כלליות בהקשר של המתכון הזה:
    1. איך מתמודדים עם יוקר הקשיו? יקר בטירוף!
    2. כאשר משתמשים בחלק מפחית קרם הקוקוס, כיצד שומרים את השארית?

    בתודה!!

    • אורי הגיב:

      היי הדר, אכן קשיו זה לא זול אבל לא מדובר בכמות אדירה ואם זה מתכון טיפה יותר חגיגי ומושקע בחג ולא ליום יום, מסתדרים.. אבל אם בכל זאת רוצה להחליף, אפשר להכין את הקרם משקדים במקום מקשיו.
      לגבי הקוקוס אני מכניסה לצנצנת ומחזיקה כמה ימים במקרר, זה לא מחזיק המון זמן. אפשר גם להקפיא לדעתי.

    • מישל הגיב:

      הי! האם אני יכולה להחליף את שמן הקוקוס במשהו אחר? בדיוק מהסיבה שלפתוח פחית שלמה…ותוך כמה ימים זה נזרק אם לא משתמשים. למשל שמן זרעי ענבים במקום, מתאים?
      תודה מראש

  4. הילה הגיב:

    היי,
    את חושבת שאפשר להכין ולצלות מראש את הפולנטה ולאחר מכן להגשה לחמם פעם נוספת?

    • אורי שביט הגיב:

      היי הילה, בהחלט – הייתי צולה טיפה פחות. תאחסני אותה סגורה היטב, שלא תתייבש ותני הברשה של שמן זית לפני הצלייה החוזרת.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט