קרמי, מפנק וגם בריא: מתכון לפסטה ברוטב אלפרדו פטריות טבעוני
המתכון לפסטה הזו הוא הוכחה, שאפשר להכין מתכונים בסגנון מושחת גם בגרסה בריאה אבל לא פחות מפנקת. כך לימדתי את יערה בנבנישתי המקסימה להכין רוטב אלפרדו פטריות טבעוני וטעים לפסטה שלה
יערה בנבנשתי היא אישה יפהפיה ומוכשרת, שחלקכם בטח מכירים מסדרות טלויזיה בהן שיחקה או פרסומות למותגי על שהשתתפה בהן. דרכינו הצטלבו באינסטגרם (אתם עוד לא עוקבי אחריי שם?? בואו הצטרפו לחגיגה) וכשנפגשנו סוף סוף בעולם האמיתי, לא היתה מאושרת ממני לגלות שכמו שאומרת הקלישאה, היופי החיצוני של יערה הוא כלום לעומת היופי והקסם הפנימי. צחקנו, פטפטנו, דיברנו על החיים ועל בעלי החיים, על הדרך שהובילה את שתינו לעצור את הדהירה חסרת המחשבה שלנו בעולם ולעשות שינוי בהרגלי הצריכה כדי להפוך אותו למקום טוב יותר, עבור כל היצורים החיים עליו, עבור גופנו ועבור הסביבה.
יערה הגיעה לביקור בארץ מתאילנד, שם היא חיה את החלום בשנים האחרונות, וידעתי שיש לנו חלון זמנים קצר במטבח של חברים שאירחו אותנו לצילומים. כשדיברנו על המתכון שנכין יחד (ספוילר: צילמנו אותו גם בוידאו מהמם שיעלה בהמשך לרשת) גיליתי שמתוקים זה פחות הקטע שלה, אלא אם הם מושחתים במיוחד. אז חשבתי על מנה מלוחה, שתהיה מהירה וקלה להכנה אבל סופר דופר טעימה. מכיוון שממילא תכננתי להעלות לבלוג מתכון לפסטה אלפרדו מפנקת ובריאה, זו היתה הזדמנות מושלמת לבדוק אם היא תעבוד גם על מישהי שפסטה מקמח מלא זה קצת קיצוני מדי בשבילה (איזה מזל שלא הבאתי את הפסטה כוסמת שאני מכינה בבית בדרך כלל!).
רגע לפני המתכון מילה אישית ליערה: היה כל כך כיף שאני לא יכולה לחכות לפעם הבאה!!
ותודה רבה רבה לצלם המוכשר והטועם מספר אחת, תומאס וויס.
רוצים לבשל איתי גם? הצטרפו לסדנת הבישול הקרובה! כל הפרטים ממש כאן
ספגטי ברוטב אלפרדו פטריות
כאמור, אפשר להכין בקלות בגרסה ללא גלוטן עם פסטה מבוססת עדשים, כוסמת, אפונה, אורז, תירס וכדומה. אל תדלגו על השלב החשוב ביותר במתכון – טעימת הרוטב, כדי לוודא שהטעמים מספיק חזקים, זה מה שעושה את כל ההבדל. ראו הערות בתחתית המתכון.
חומרים ל-4 מנות
500 גרם ספגטי או פסטה אחרת לטעמכם
כ-400 גרם פטריות מסוגים שונים (יער, שימג'י, שמפיניון, פורטובלו)
חופן פטריות פורצ'יני מיובשות
עלים מ-5 גבעולי תימין טריים
2-3 שיני שום, קצוצות או כתושות
2-3 כפות יין לבן יבש
2 כפות שמן זית
מלח
מעט אגוז מוסקט מגורר
לרוטב:
1 חבילה (350 גרם) טופו משי
1 כוס משקה שקדים לא ממותק
1 כף שמן קוקוס מזוכך (נייטרלי) או שמן זית
1 כפית גדושה שמרי בירה (לא חובה)
להגשה:
פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה קצוצה
נותרו מקומות אחרונים! שפית אביטל סבג ואנוכי מבשלות לכם יחד ארוחת גורמה חורפית
+ מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול, שיהיו מוכנים לבישול הפסטה.
+ משרים את הפטריות המיובשות בקערה עם כוס מים רותחים.
+ חותכים את הקצה של אשכולות השימג'י ומפרידים את הפטריות, קורעים את פטריות היער לרצועות ואת הפטריות האחרות פורסים או חותכים לגודל ביס.
+ טוחנים בבלנדר מוט או במעבד מזון את חומרי הרוטב לקבלת קרם חלק.
+ מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה או סוטאז'. מטגנים מעט את השום תוך כדי ערבוב (זהירות לא לחרוך) ומוסיפים את הפטריות הטריות ואת הטימין.
+ סוחטים את הפורצ'יני (שומרים את הנוזל החום שבקערה), קוצצים ומוסיפים למחבת. מטגנים ומערבבים מדי פעם במשך 2-3 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהפטריות נצרבות ומתרככות מעט (אנחנו רוצים שיישארו נגיסות ולא סמרטוטיות).
+ מוסיפים את היין הלבן וכמחצית מנוזלי ההשרייה של הפטריות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כדקה.
+ יוצקים את קרם הטופו למחבת ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובאגוז מוסקט, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (אפשר גם להוסיף עוד יין ונוזל השריית הפטריות).
+ מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות, להסמכה. אם הרוטב מסמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מעט משקה שקדים.
+ מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה לדרגת אל-דנטה. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מערבבים היטב כך שהפסטה תצופה ברוטב לחלוטין.
+ מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ופלפל שחור גרוס ומגישים.
הערות ושינויים:
אפשר להשתמש בסוגי פטריות שונים שאוהבים.
אפשר להחליף את חלב השקדים בחלב צמחי אחר, העיקר שהוא לא יהיה ממותק.
לא משנה באיזו דרגת קושי של טופו משי אתם משתמשים – ממילא אנחנו טוחנים אותו.
לא ניסיתי להכין רוטב כזה מטופו קשה – טופו קדיתא או ויילר מהסוג הרך יכולים אולי לעבוד, סביר שתצטרכו להוסיף יותר נוזל.
אפשר לפזר עוד שמרי בירה בהגשה.
תגיות: ספגטי, אורי שביט, טופו משי, יערה בנבנישתי, אלפרדו, רוטב אלפרדו, פסטה, פטריות
קטגוריות: פסטה, מהיר וטבעוני, פוסט נבחר