תאילנד זה כאן: קארי פאננג עם ירקות
עדי עליה, סאנוק
אחד המתכונים המעלפים שבישלנו בסדנאות בישול שערכתי עם עדי, כשהיתה בארץ בביקור מולדת. אם לא השגתם קרם קוקוס אפשר להשתמש בחלב קוקוס רגיל ולצמצם אותו כמה דקות יותר מהרשום במתכון. אפשר להשתמש בפטריות, קוביות תפוחי אדמה או דלעת או בטטה, שעועית ירוקה, ברוקולי, אפונה, חצילים תאילנדיים עגולים קטנים ועוד.
חומרים ל-4 מנות
1 כוס תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות (בערך 2X2)
½ כוס שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים של 4-5 ס"מ
1 כוס חצילים תאילנדיים קטנים עגולים, חתוכים לרבעים
1 כוס פטריות טריות (שמפיניון, פטריות יער טריות)
2-3 כפות משחת קארי אדומה
1 כף כורכום טרי כתוש או מגורר
1 כוס (200 מ"ל) קרם קוקוס (22% שומן) – להרתחה הראשונה
2 כוסות קרם קוקוס (22% שומן) – להוספה בהמשך
5-6 כפות רוטב סויה
4-5 כפות סוכר דקלים (או סוכר לבן או חום)
3 כפות בוטנים קלויים ללא מלח, טחונים דק (או 3 כפות חמאת בוטנים)
מעט מלח
1-1/2 כוס מים
6-8 טיפות שמן ארומטי מקפיר ליים (להשיג ב"מזרח מערב" או בבלוג של עדי) או 5-6 עלי קפיר ליים מיובשים
2 כפות צ'ילי טרי אדום, פרוס באלכסון (לא חובה)
1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
+ מרתיחים בסיר את קרם הקוקוס ומבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות, עד שהוא מסמיך מעט. מערבבים מדי פעם כדי שלא יישרף.
+ מוסיפים את משחת הקארי והכורכום ומערבבים היטב, עד שהמשחה מתמזגת בקרם. מבשלים 2-3 דקות נוספות תוך ערבוב נמרץ עד שהמשחה מתחילה להעלות ניחוח.
+ מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
+ מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, הבוטנים והמלח (אם משתמשים בעלי קפיר ליים מיובשים, מוסיפים גם אותם) ומערבבים. מוסיפים את קרם הקוקוס ומים לדילול ומביאים לרתיחה.
+ מוסיפים את שאר הירקות לפי דרגת הקושי שלהם: תחילה את השעועית והחצילים (מבשלים כדקה) ואחריהם את הפטריות. מבשלים כדקה נוספת, מוסיפים את הצ'ילי הטרי ומערבבים. מוודאים שתפוחי האדמה רכים ומכבים את האש.
+ אם משתמשים בשמן קפיר ליים, מוציאים קצת מנוזלי התבשיל לקערית ומוסיפים להם את השמן (1-2 טיפות למנה). מערבבים היטב, מחזירים לתבשיל ומערבבים שוב כדי להבטיח פיזור טוב. מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים עם אורז לבן.
וואו! 😀
איפה מוצאים שמן קפיר ליים?
ב"מזרח ומערב" ודרך הבלוג של עדי.
תפוחי האדמה שמוסיפים לחלב הקוקוס מבושלים?
לא. הם חתוכים לקוביות קטנות ולמעשה משך הבישול הסופי נקבע לפי מידת הרכות שלהם. שימי לב שהם נכנסים ראשונים ועוברים רתיחה. אני אדגיש זאת באופן ההכנה.
מתכון נהדר. תודה!
איזה יופי, אני מחפש מתכון לפאננג קארי טבעוני כבר הרבה זמן. מקוה לנסות בקרוב, תודה רבה.
האם ישנה משחת קארי שאינה חריפה? אם כן של איזה חברה?
תודה
אני לא מכירה אבל שווה להתקשר למזרח ומערב ולשאול. אגב כשמשחת הקארי ממש טריה החריפות שלה מאד עדינה
יש שלוש סוגים של משחת קארי:
אדומה – הכי חריפה
ירוקה – חריפות בינונית
צהובה – כמעט ולא חריפה
כמובן שגם הטעמים טיפה שונים
האם ניתן להחליף בחציל רגיל? אין לי מושג איפה להשיג אני לא גרה במרכז
היי, אין להם אותו מרקם אבל לא רואה סיבה שזה לא יהיה טעים 🙂