קולינאריה טבעונית: חציל ונציאני ברוטב עגבניות
הצביעו לטבעוניות שנהנות יותר בתחרות פרסי האוכל של טייםאאוט!
מה עושה טבעונית שפותחת את התנ"ך של הבישול ונתקלת במציאות מהעבר השני של חייה הגסטרונומיים? מפארת אותה בירקות נהדרים, כמובן
לא הכנתי את עצמי לזה מראש והאמת, זה היה קשה. בסך הכל התכוונתי לחפש מתכון שפעם הייתי מכינה הרבה. הוא היה לא טבעוני בעליל, אבל בפנטזיה שלי התחבר באופן מושלם לערימת החצילים הטריים והמוצקים שקיבלתי במשלוח. ידעתי שהם יהיו כוכבים נפלאים בהרבה מהחיות שפעם בישלתי. אבל שום דבר לא הכין אותי לצילומים המרהיבים-מבעיתים שחיכו לי בין דפי התנ"ך של הבישול, שנמצא אצלי על המדף כבר שנים ("קולינאריה" במהדורה אנגלית בשני חלקים).
למי שלא מכיר, מדובר בספר בישול עב כרס ומושקע, מחולק לפי מטבחי אירופה, כאשר כל אחד מהפרקים מתייחס לחומרי גלם אחרים שמככבים באותה מדינה. כלומר, מה שפעם קראתי לו "חומרי גלם" והיום אני רואה בו שורה של צילומי עגלים פעוטים, חזיר שלם משופד מעל אש גלויה, רגליים ועוד רגליים של תרנגולות וציפורי ציד, אינסוף דגים וחיות ים ועוד ועוד יצורים, שאני שמחה שכבר לא מככבים אצלי בספרים ובצלחת, רק בלב.
במילים אחרות, תודה לאל על הירקות ועל החצילים. עכשיו קבלו את המתכון, בשינויים מתבקשים.
חציל ונציאני ברוטב עגבניות
ממשיכה במסורת הירקות השלמים (זוכרים את הדלורית?), כאן חרצתי את החצילים החתיכיים כדי שהרוטב האדום יוכל לחלחל פנימה. מתקבל חציל בין אפוי לבין מאודה וטעים ממש, שאני הגשתי על ניוקי תפוחי אדמה נימוחים (מותר, מותר לקנות).
3 חצילים מוצקים ומאורכים, שטופים
1 כף פטריות פורצ'יני מיובשות
1 קופסא גדולה של עגבניות שלמות וקלופות במיץ (כן, אפשר לחלוט ולקלוף עגבניות טריות)
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
3-4 שיני שום שלמות
חופן עלי בזיליקום טריים
3/4 כוס יין אדום יבש (רצוי קברנה)
1/2 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1/3 כוס שמן זית
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים למשך כ-15 דקות.
+ חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומעבירים עם המיץ לתבנית פיירקס גדולה. מוסיפים את רבעי הבצל, השום, הפטריות (יחד עם מי ההשריה!), הבזיליקום, היין האדום והסוכר. מערבבים היטב.
+ ממלאים 1/3 כוס בשמן זית, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
+ חורצים את החצילים לרוחבם משני הצדדים (לא עד הסוף, שלא יתפרקו לפרוסות) ומניחים בתבנית. יוצקים עליהם את שמן הזית המתובל ומהרוטב שבתבנית וצולים במשך כשעה או עד שהחצילים מוכנים והרוטב מסמיך. מי שרוצה יכול להפוך בזהירות במהלך הצלייה. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
נראה מעולה
וואו נראה נפלא! אני תמיד מקבלת השראה מהמתכונים שלך, מדהים. אני אשמח לעזרתך בנוגע לשובר שקיבלנו, קיבלנו שובר למסעדת שף של נופשונית ואני מש לא מכירה את המסעדות, את במקרה מכירה את מסעדות השף במרכז או בשרון שיש להם גם מנות לטבעונים?! https://www.nofshonit.co.il/Voucher/%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%A3
אני ממש אשמח לעזרתך, וגם אם לא, את נהדרת
היי, תודה 🙂 לגבי הרשימה – באמת אין בה הרבה מסעדות ידידותיות בהגדרה.. הייתי מרימה טלפון לשולחן או לחדר האוכל, אני יודעת שהם הופכים לאחרונה יותר ידידותיים שם, פשוט לצלצל ולשאול אם יש מנות ואילו מנות. עוד אופציה אלה היפאניות בדרך כלל ניתן למצוא בהן סושי טבעוני ואולי כמה מנות נוספות – יקימונו וקיוטו. בכל מקרה ממליצה לצלצל ולהגיד שאתם טבעונים בעת ההזמנה. תהנו!