חיטת כוסמין עם בטטות וטופו בסויה וסילאן

ינואר 21, 2012 מאת:

חיטה היא דגן מדהים והחיטה הזאת – בכלל. אני מתה על זה שהיא מתבשלת אבל נשארת נפרדת ונגיסה ולא הופכת לרכרוכית. מצד שני, לפעמים לא פשוט למצוא אותה בחנויות, מזל שהמתכון הזה עובד עם כל מיני סוגים של דגנים, אפילו אורז.

1 חבילה (250 גרם) חיטת כוסמין איטלקית מסדרת 10 דקות של סוגת, מבושלת ומסוננת

(אפשר להשתמש בחיטה רגילה או בדגנים מבושלים אחרים כמו גריסים, קינואה, אורז, אורז מלא וכד'. יש להקפיד על זמני בישול מתאימים בהתאם לדגן הרלוונטי כשהמטרה היא להגיע לבישול מלא אך עדיין נגיס ולא רך מדי).

3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

1 חבילה (300 גרם) טופו, חתוך לקוביות

2-3 שיני שום כתושות

2-3 כפות סויה

1-2 כפות סילאן (רצוי ללא תוספת סוכר)

1/2 צרור כוסברה קצוצה

שמן זית

+ מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים 10-15 דקות, עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן ולא מתפרקות.

+ מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את קוביות הטופו כ-3 דקות מכל הצדדים, עד שהן מזהיבות והופכות מעט פריכות.

+ מוסיפים לסיר את השום, קוביות הבטטה המבושלות והחיטה המבושלת. מתבלים בסויה ובסילאן, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם כוסברה קצוצה.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

2 תגובות לפוסט

  1. נעמה הגיב:

    היי אורי,
    חיפשתי לא מעט, ולא מוצאת איפה אני יכולה לקנות כוסמין שלם.. איפה את קונה?
    תודה רבה 🙂

    • אורי הגיב:

      אני קונה את המוצר של סוגת מסדרת 10 דקות, זאת חיטה שלמה שעברה אידוי מוקדם ומתבשלת מהר וללא השריה.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות