ממרח שעועית לבנה ועגבניות מיובשות
כשאומרים לנו קטניות אנחנו חושבים אחד משני דברים: חומוס או חמין. אני אומרת שהגיע הזמן לחשוב על ממרחים נוספים, כמו ממרח שעועית לבנה מלא טעמים שיש בו גם הרבה חלבון וסידן, כל מה שצריך כדי לדעת שקיבלנו ארוחה שלמה בתוך הסנדוויץ'
לפעמים אני מרגישה ששעועית לבנה היא קצת הילדה הדחויה של הקטניות. היא לא אהובה ונערצת כמו חומוס, פחות זמינה ונגישה מעדשים, אין לה את הסקס אפיל הלטיני שיש לאחיותיה השעועית השחורה והאדומה והיא גם לא נימוחה במיוחד כמו הבובעס הגדולה. זה קצת לא פייר כי לטעמי דווקא הסולידיות והנייטרליות שלה מאפשרים להכין ממנה המון דברים, היא לבנה מה שהופך אותה למועמדת מעולה ליצירת מטבלים ורטבים ובתור בונוס, מתברר שיש בה לא מעט סידן וגם חלבון, ברזל, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ועוד דברים טובים.
אחרי שבדרך כלל הסתפקתי בלשדך לה שום ושמיר (אחלה ממרח שבעולם), הפעם ניסיתי משהו קצת אחר, עם עגבניות מיובשות שתמיד מקפיצות את הטעם. נסו ותהנו!
הזמינו עכשיו את הספר "המטבח הטבעוני שלי" במחיר מבצע לחג
ממרח שעועית לבנה עם עגבניות מיובשות ובצל
לא חייבים לבשל את השעועית בעצמכם, גם שעועית קפואה או מקופסא (שטפו אותה היטב) יכולה לעשות כאן יופי של עבודה. כמובן שאפשר לאלתר לפי הטעם עם מרכיבים ותוספות.
400 גרם (כ-2 כוסות) שעועית לבנה מבושלת
1 בצל, קצוץ גס
3 שיני שום, קצוצות גס
5-6 עגבניות מיובשות, מושרות כ-10 דקות במים רותחים
מיץ מ-1/2 לימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן בצל ירוק או עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום מעל להבה גבוהה כ-5 דקות, לריכוך והזהבה קלה. מעבירים למיכל של מעבד מזון.
+ מסננים את העגבניות ממי ההשרייה, קוצצים גס ומעבירים למעבד המזון יחד עם יתר החומרים.
+ טוחנים לקבלת מרקם חלק (אפשר להוסיף מעט שמן או מים אם הוא סמיך מאד), טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
+ הממרח יישמר בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.
עוד מתכוני שעועית קיציים:
דפי אורז במילוי שעועית שחורה ועגבניות
תגיות: שעועית לבנה, ממרחים, עגבניות מיובשות, ממרח, שעועית
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
מצאתי רק עגבניות לחות, זה יכול להחליף את העגבניות המיובשות?
כן, בהחלט.