חמין שעועית, אורז מלא וקינואה אדומה

8 תגובות לפוסט

  1. מיכל הגיב:

    מה אם אין זמן להשרות לפני? . והאם מישהו הכין את המתכון? אפשר להוסיף חיטה ?

    • אורי הגיב:

      אפשר בהחלט להוסיף חיטה. לגבי ההשריה – היא הכרחית, אבל אם ממש אין לך זמן, אני מניחה שלא יקרה כלום אם תשתמשי בשעועית מבושלת קפואה.

  2. דב הגיב:

    איזה גודל סיר היית מעריכה שצריך? אני מניח שעדיף שלא יהיה המון אוויר מיותר בסיר?

    • אורי הגיב:

      נכון, קצת קשה לי להעריך בליטרים כי מן הסתם יש הבדלים לכאן או לכאן בכמויות הירקות וכו, מצד שני זה ממש לא נורא אם יש "אוויר" בסיר 🙂
      בכל מקרה הכוונה היא לסיר בינוני, לא ענק.

  3. הדר הגיב:

    היי,
    כמה לדעתך מלח, פלפל ופפריקה צריך? (כף, חצי כפית). אף פעם לא הכנתי חמין ואני מפחדת שיהיה תפל או מתובל מדי.
    תודה, הדר

    • אורי הגיב:

      היי הדר, הייתי מוסיפה כפית מלח, חצי כפית פלפל וכף פפריקה פחות או יותר. אחרי שתמלאי את הסיר במים את יכולה לטעום אותם – הם יתנו לך אינדיקציה לגבי התיבול ואם צריך לתקן אותו.

      • הדר הגיב:

        הי אורי, תודה על התגובה ועל המתכון הטעים. בסוף יצא שהוספתי 3 כפיות מלח.
        כנראה שיש הבדל משמעותי בין התנורים כי החמין שלי לא היה מוכן אחרי 12 שעות בתנור ונאלצתי להגביר ל200 מעלות לשעתיים נוספות כדי שהכל יתרכך לגמרי. הבנתי שגם אפשר לבשל את החמין לפני ההכנסה לתנור אז אני מניחה שבפעם הבאה אבשל אותו לפני. אני מקווה שזה לא ישפיע על הטעם.

        • אורי הגיב:

          בכיף הדר! נשמע לי מוזר ש 12 שעות לא הספיקו, כנראה באמת התנור שלך מאד חלש.. בפעם הבאה פשוט להעלות חום ל 120-140, עדיין עדיף בישול איטי על פני מכת חום גבוה.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |